1967 - 2017 50-jaar jubileum

 Beste Wijn en/of Whisky liefhebber, onze JUBILEUM activiteiten/acties: 

>SPAREN VOOR EEN JUBILEUM WIJNPAKKET T.W.V. € 50.
>Of SPAREN VOOR VERVOER, ENTREE EN BEZOEK AAN EEN DISTILLEERDERIJ.
Vanaf 1 februari t/m 30 september kunt u sparen. Bij elke € 25. besteding krijgt u een stempel op uw spaarkaart. Een volle spaarkaart geeft recht op een jubileum wijnpakket of vervoer, entree en bezoek aan een distilleerderij. Entree/bezoek en vervoer zijn GRATIS bij inlevering van een volle spaarkaart. Het bezoek zal eind oktober plaatsvinden. JUBILEUM wijnpakketten worden eind oktober uitgereikt.
Scrooge Meets Mofert

Zondagmiddag 18 december  2011

Heeft U het vorig jaar ook zo genoten van de prachtige uitbeelding van het kerstverhaal van Charles Dickens op het Kerkplein in Montfort ? Terwijl de sneeuw neerdwarrelde waande men zich terug in de tijd van rond 1850. Ook dit jaar wordt op ZONDAG 18 DECEMBER vanaf 14.00 uur weer het kerstverhaal uitgebeeld. We waren de eerste keer met zo'n 40 personen, dit jaar zijn er meer dan 70 figuranten, die geheel gekleed in de stijl van die tijd het kerstverhaal uitbeelden op het sfeervolle Kerkplein in Montfort. De voorbereidingen zijn al lang in volle gang. Diverse groepen hebben een taak op zich genomen om er iets moois van te maken. Een evenement voor jong en oud. Gratis entree. U bent van harte welkom.
Whisky Proeverij

Volgeboekt

Vrijdag 7 Oktober, Lokatie 't Kefee ane Kerk Montfort.

Whisky proeverij vrijdag 7 oktober 2011. Een Whisky proeverij vooral ook bestemd voor de whisky “kenner” die op zoek is naar bijzondere whisky’s.Tijdens een ruim twee uur durende avond komen er een zestal Single Malt, Premium of special releases Whisky''s aan bod die op een leerzaame en gezellige manier geproefd en beoordeeld worden.

Deze proeverij is volgeboekt, helaas zijn er geen geen plaatsen meer beschikbaar !

Wienkeuningin 2011
 Zondag 18 september is Nicole van Pol tijdens het 5e Moferter wienfieës biej de Vogel als nieuwe wijnkoningin Montfort 2011  geinstalleerd door presentator en quizmaster Fred Hawinkels. Nicole heeft de taak overgenomen van de regerende wijnkoning 2010 Dominique Heatabun. Na alle persoonlijke felicitaties werd de“ cuvée Nicole” ontkurkt en namens alle aanwezigen een toast uitgebracht. Nicole werd verrast met een ereronde door de straten van Montfort in een cabriolet. Het feest stond in het teken van het thema; Limburg. Limburgse wijnen op deze dag waren afkomstig van Wijngoed Thorn, Apostelhoeve, Fromberg en wijngoed Gielkens . Ook gerechten uit de Limburgse keuken ontbraken niet. Er was een gevarieerd programma met dans en muziek verzorgd door DJ Ivar, het werd weer een gezellig feest wat nog tot in de late uurtjes voortduurde.
18 September Wijnfeest
Op zondag 18 september 2011 bent u van harte welkom op ons jaarlijkse wijnfeest, thema dit jaar is Limburg. Ook uit de beide Limburgen komen er mooie rode en witte wijnen. We willen u hiervan laten genieten tijdens dit feest. U kunt natuurlijk ook gewoon een lekker pilsje of een andere drank nuttigen. Ook gerechten uit de Limburgse keuken zullen niet ontbreken. We starten om 16 uur en hebben voor u een variërend programma met dans en muziek. En natuurlijk wordt  die nieuwe wijnkonigin van 2011 deze dag aan U voorgesteld.  We organiseren dit feest, zoals voorgaande jaren in samenwerking met Café  "Biej de Vogel". Het is een feest voor iedereen, entree is gratis, we zien u bij: Biej de Vogel Markt Montfort.  
10 juli Aezelemert

Op zondag 10 juli 2011 wordt in de kern Montfort van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Aezelemert  gehouden. Een naam, door de organisatie met enige zelfspot verzonnen, het is een echte belevenismarkt met vele aktiviteiten waarmee de lokale ondernemers zich presenteren.  De afgelopen jaren was dit een groot succes.  Ook wij zijn natuurlijk dit jaar weer present met een wijnproeverij: Proef Uw favoriete rosé is inmiddels een beproefd thema. Meer informatie over de Aezelemert vind u op www.Montfortpromotion.nl

Lowlands ane Kerk

Lowlands ane Kerk het festival met Schotse sferen in Montfort.

Op 17 april 2011 zijn ook wij weer van de partij met onze whisky's bij Lowlands ane Kerk in Montfort. Op deze dag kunt u vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur op het kerkplein in Montfort genieten van onder andere Pipe - muziek, Folk muziek, Schots Bier, Scottisch products, Fisch and chips, Roofvogelshow, Tattoo's, Smeedwerk, Tuinproducten en Home and living products. Ook dit jaar natuurlijk met ons eigen Whisky "Plenkske". Deze dag hebben we verschillende top klasse whisky's te proeven. De toegang deze dag is Gratis.
Vins d`Alsace en Azie

Op zaterdag 12 maart organiseren Slijterij & Wijnwinkel Bijlmakers en Warung Ledeng een wijn/spijsavond met als thema

“Vins d’Alsace & Azië”.
Het wordt een avondvullend programma met fijne Aziatische gerechten in combinatie met mooie Elzas wijnen. Tijdens deze avond presenteert Roger Janssen een achttal fijne gerechten en geeft ook een uitleg over ieder gerecht. Vervolgens presenteert Marian een wijn die passend bij het gerecht is gekozen. Het is de bedoeling dat er een levendig gesprek ontstaat over de wijn/spijs combinatie.
Uiteraard kiezen Roger en Marian voor de fijnste wijnen en gerechten.  
Als voorproefje: Gamba’s geserveerd met een tomaten gember saus. Trio van sateh. Tipot Cantok. Dit is een kleine greep van gerechten met een fijne kruidigheid. Deze worden aangevuld met wijnen van Doppf au Moulin, Albert Mann, Caves Turckheim, Domaine Gruss en Zind Humbrecht.
Een geweldige avond met louter kwaliteitsproducten. We gaan deze avond brengen in Kefee ane Kerk. Aanvang 19 uur.
U waant zich in een Aziatisch toprestaurant.
Prijs inclusief alle wijnen en gerechten € 50. pp. VOLGEBOEKT
Het aantal deelnemers is echter beperkt, heeft u interesse stuur z.s.m. een mail naar slijterij@bijlmakersmontfort.nl 

 

Whisky-Proeverij
Op zaterdag 5 februari 2011 organiseren we een whisky proeverij voor de beginnende en gevorderde whiskydrinker in ’t Kefee ane Kèrk in Montfort. We beginnen om 19.00 uur. Tijdens de proeverij hoort u het verhaal achter whisky’s, over de kenmerken, de afkomst, het productieproces en waar u op kunt letten bij het proeven, de “Nosing & Tasting” van whisky. Deze avond zullen er een vijftal Single Malt en Premium Whisky’s aan bod komen die in het gezelschap van andere whisky liefhebbers op een gezellige manier geproefd en beoordeeld worden. Een van de whisky’s op deze avond is bijvoorbeeld The Glenlivet Nadurra cask strength. Informatie over de whisky's vindt u hier.  Er is plaats voor 25 personen, de kosten van de proeverij bedragen € 25,= p.p dit is inclusief een buffet! achteraf. Inschrijven kan via de mail aan: slijterij@bijlmakersmontfort.nl dit kan ook telefonisch 0475-541416 of bij ons in de winkel. Beleefd uitnodigend Slijterij & Wijnwinkel Bijlmakers en ’t Kefee ane Kèrk..Een impressie van deze avond met enkele foto's vindt u hier
19 dec. Scrooge meets Mofert
Ook wij zijn natuurlijk van de partij bij Scrooge meets Mofert.  Op zondag 19 december vindt op het Kerkplein in Montfort de uitbeelding van het kerstverhaal van Charles Dickens plaats. Dit ‘Scrooge meets Mofert’ belooft een grootse happening te worden. Met meer dan 50 figuranten, gekleed in de stijl van rond 1850, dit alleen al is een bezienswaardigheid. Naast Scrooge en de Burgemeester met zijn vrouw, komt u er ook de veldwachter tegen en zullen 2 stadswachten bij de toegang controleren. U kunt uw toekomst laten voorspellen bij de waarzegster. De kwakzalver de kapper en ook de tandarts van die tijd zijn aan het werk, evenals de smid en een wolspinster. Er wordt nog op de ouderwetse manier de was gedaan. Maar pas op voor de bedelaars en de dorpsgek! Let u ook op ‘Magere Hein’, hij zoekt werk. Ook het muziekale tintje is niet vergeten, zangkoor, accordeonist, blazers enz. De huizen rondom het plein zullen verlicht zijn met kaarslicht voor de ramen,  met de overige kerstverlichting zal dat zorgen voor de nodige sfeer. De kinderen kunnen een groep ganzen en minischaapjes bewonderen. Ook kunnen ze een foto laten maken op de arreslee. Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht met o.a. warme wijn en chocomel, speenvarken, in een houtgestookte oven bereid brood, balkebrij, oliebollen, gepofte aardappelen en gepofte kastanjes, enz. Verder zijn er likeur en kerstbier, sieraden en snuisterijen en streekproducten. Het begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.
Uitnodiging 6 nov. Wijnproeverij
UITNODIGING; ZATERDAG 6 NOVEMBER VANAF 17 UUR JAARLIJKSE WIJNPROEVERIJ.
Op zaterdag 6 november 2010 organiseren we weer onze jaarlijkse wijnproeverij. We brengen een 20-tal zeer mooie wijnen op de tafels, die u in alle rust op uw gemak kunt doorproeven. Deels zijn er een aantal eigen import wijnen bij. Een klein deel van de sluier, Lapalu (Beaujolais), Domaine de Viret en Mas de Libian (Rhone), Markus Schneider (Pfalz), Knab (Baden) en nog andere mooie karakterwijnen.
Ook bent u in de gelegenheid, tegen een kleine vergoeding, een stel wereldtopklasse Italiaanse chardonnay's te proeven.
De kosten van de proeverij bedragen 7.50 p.p inclusief een buffet achteraf.
Inschrijven kan via de mail: slijterij@bijlmakersmontfort.nl  telefonisch 0475-541416 of bij ons in de winkel.
Het wordt een bijzondere proeverij omdat we ook willen toasten met een bijzonder glas wijn op het slagen van ondergetekende, Marian, aan de Université du vin in Suze-la- Rousse Rhone, als "Sommelier Conseil".
 U beleefd uitnodigend, Marian en Thei Van Pol
Wienkeuning 2010

Zondag 19 September was het weer zover: het jaarlijkse wienfiës 2010 biej de Vogel. De hele dag stond in het teken van Zuid-Afrika. Er werden Zuid Afrikaanse wijnen geschonken en er klonk afrikaanse muziek. Hoogtepunt van de dag was het uitroepen van Dominique Heatabun tot onze 'wienkeuning 2010'. Hij mag zich een heel jaar Wienkeuning van Montfort noemen en dit ging hem tijdens de uitroeping al erg goed af. Hij kreeg dan ook meteen bij alle aanwezigen de voeten van de vloer. Namens de organisatie willen we in het bijzonder ook de ouders van Dominique bedanken voor de traditionele maaltijd die ze voor alle aanwezigen hebben verzorgd.

Wienfies 2010
Op zondag 19 september bent u van harte welkom op ons jaarlijkse wijnfeest met dit jaar als thema Zuid-Arika. Evenals voorgaande jaren wordt dit feest gehouden "Biej de Vogel" markt Montfort, noteer deze datum in uw agenda.

Informatie over de Zuid Afrikaanse wijnen

13 Juni Aezelemert

Op zondag 13 juni wordt in de kern Montfort van 11.00 tot 17.00 uur weer de jaarlijkse Aezelemert  gehouden. Dit is een belevenismarkt met vele aktiviteiten waar lokale ondernemers zich presenteren.  De afgelopen jaren was dit een groot succes met modeshow, demonstraties, kinderanimatie, autoshow, proeverijen, aezeleclub, heteluchtballon, een demonstratie met belgische knollen en nog veel meer aangevuld met vele marktkramen  Ook wij zijn natuurlijk dit jaar weer present met een proeverij. Proef Uw favoriete rosé is dit jaar ons thema. Meer informatie over de Aezelemert vind u op www.Montfortpromotion.nl

Whisky "plenkske" in de smaak
Het whisky “plenkske” met keuze uit drie 12 jaar oude Premium Blends of drie 12 jaar oude Single Malt Whisky’s viel zondag 28 maart 2010 bij de bezoekers van Lowlands ane Kerk in Montfort zeer in de smaak. Er werd gezellig geproefd, vergeleken, naar verschillen en overeenkomsten tussen de whisky's gezocht. Ondanks de slechte voorspellingen waren de weergoden ons toch nog een wel-gezind. Veel bezoekers hebben genoten van al hetgene wat te zien en te beleven was. Menigeen was gecharmeerd van de Schotse kledij en de verschillende Schotse Kilts die bij de optredens, door de standhouders en zelfs door bezoekers gedragen werden. Uit de vele positieve reakties is te concluderen dat deze dag zeer geslaagd was. Voor volgend jaar is zelfs al de datum 17 april weer gepland.
Franse wijn favoriet
Franse wijnen zijn bij Nederlandse consumenten nog steeds favoriet. Met een marktaandeel van 36 procent staan de Franse wijnen bovenaan. Op de tweede plaats volgen de Zuid-Afrikaanse wijnen met een marktaandeel van 22 procent. Deze cijfers maakte het Productschap Wijn bekend op basis van marktonderzoek naar de consumptie en verkoop van wijn over het jaar 2009. De Duitse wijnen staan met een marktaandeel van 11 procent op de derde plaats, gevolgd door Spanje met 8 procent. Sterk in opkomst zijn de Chileense wijnen, de verkopen groeiden het hardst en komen op een marktaandeel van 7 procent.
Europees Bio-Logo

Europees bio-logo straks verplicht vanaf juli 2010.  Europa doet ook wel eens aardige dingen, zo heeft de Europese Commissie goedkeuring gehecht aan het nieuwe logo voor biologische producten. Vanaf 1 juli 2010 bestaat de verplichting het af te beelden op voorverpakte biologische producten uit de EU, waaronder ook wijn. Voor biologische producten van buiten de Unie is het gebruik ook toegestaan. Daarnaast mogen ook andere beeld- en keurmerken van particuliere, regionale of nationale instanties worden afgebeeld.

Het nieuwe logo, is gekozen op basis van een Europese wedstrijd voor studenten beeldende vorming en design. Er kwamen maar liefst 3500 inzendingen. Uit drie finalisten is via een online verkiezing de winnaar bepaald. Het winnende ontwerp, met 63% van alle stemmen, is van de hand van de in Duitsland studerende Dusan Milenkovic. Het stelt een blad voor dat gevormd wordt door twaalf witte Europese sterren op een voorspelbaar groene ondergrond

28 maart Lowlands ane Kerk

Lowlands ane Kerk

Schotse sferen in Montfort

Op 28 maart zijn ook wij van de partij met onze whisky's bij Lowlands ane Kerk in Montfort. Op deze dag kunt u vanaf 11.00 uur genieten van onder andere Pipe - muziek, Folk muziek, Schots Bier, Tattoo's, Scottisch products, Fisch and chips, Roofvogelshow, Smeedwerk, Tuinen, Tuinaanleg, Home and living products. Deze dag hebben we 6 verschillende top klasse whisky's te proeven, 3 Premium Blends 12 years old en 3 Single Malt whisky's.  Informatie over de whisky's vindt u hier
Toegang deze dag is Gratis.
Thema avond Koken en Wijn

 De datum voor een nieuwe thema avond  Koken en Wijn is bekend deze vindt plaats op vrijdag 26 maart 2010. 

Wijn en de Indonesische Keuken i.s.m. Warung Ledeng

Deze avond organiseren we in samenwerking met Warung Ledeng met als thema: Wijn en de Indonesische keuken. 

Wilt u hierover meer weten of deelnemen dan kunt u bij ons terecht.

Een impressie van de Echte Indonesische keuken vindt U op de website van Warung Ledeng
Masterclass Vega Sicilia

Deelname masterclass Vega Sicilia, op 8 december in Breda

Deze unieke masterclass, begeleidt door de exportmanager Puri Mancebo, werd gehouden op Landgoed Wolfslaar. Een zeer mooie lokatie met een Michelin ster restaurant, niveau gelijkwaardig aan deze wijnen. Er werden vooraf diverse wijnen geproefd, met als topper de Unico 1999. Het is verbazend als je moet stellen dat een wijn van 1999 eigenlijk te jong is om te drinken. Maar deze conclusie was eenduidig. Dit zijn echte bewaarwijnen. Na afloop werden de wijnen ingezet bij een diner. En dan laat het weer zien hoe moeilijk de combinatie wijn/spijs is. Het bedrijf Vega Sicilia is eigendom van de familie Alvarez.
Niet alleen in Ribera del Duero, maar ook in Toro, en zelfs in Hongarije heeft deze groep zijn vleugels uitgeslagen. In Spanje is het bedrijf uitgegroeid tot een icoon, en zeker de Unico.
Bent u geïnteresseerd in deze wijnen, ze zijn op bestelling verkrijgbaar. 
Kerstmarkt

De wijnkoningin verrast de bezoekers kerstmarkt.

Tijdens de kerstmarkt  zondag 6 december werden de bezoekers bij binnenkomst aangenaam verrast door de wijnkonigin van 2009 Anouk. Samen met Marian presenteerde zij gratis alle bezoekers een heerlijk glaasje Moscato Bianco. Deze Asti Spumante is een mousserende wijn uit Italië. Uit de diverse reakties bleek dat deze geste zeer goed in de smaak viel bij de bezoekers.

Rivesaltes Exclusief in Nederland !!!!!

Rivesaltes Ambré  Hors d'Age  Lafage Bekroond met 91 Parker points. Door ons gespot op wijnreis deze zomer in de Roussillon. Daardoor nu Exclusief voor heel Nederland en alleen bij ons verkrijgbaar ! ! !

Tijdens het bezoek aan het wijnhuis Lafage waarvan we al jaren kwaliteitswijnen voeren kregen we een aantal bijzondere wijnen te proeven. Daaruit selecteerden we de bovenstaande en deze hebben we daaropvolgend geimporteerd. Naar het zich nu laat aanzien een goede keuze, ook de bekende wijnrecent Robert Parker heeft deze wijn beloond met een zeer hoge score.

Robert Parker / Wine Advocate / June 2009 / 91 points : Riversaltes Ambre Hors dÁge Lafage 

Wijnproeverij 7 nov. 2009

Jaarlijkse Wijnproeverij. Op zaterdag 7 november van 16.00 tot 18.00 uur organiseren we een open wijnproeverij.  Tijdens deze proeverij bent u in de gelegenheid om onze nieuwe wijnen te proeven.

Wijnen zijn van Domaine Ammeillaud (Rhône), Domaine Paul Mas (Lanquedoc), Tres Peches chardonnay (Limoux), Fuente (Champagne), Schneider (Nahe), Conde de Valdemar (rioja), Zenato (Veneto), Portet (Heathcôte, Australië), Bodegas del Jaro (Ribera del Duero), Tarapaca (Chili) enz.Ook kunt u enkele bijzondere wijnen proeven tegen een vergoeding van 2 euro per glas.

Alter Ego 2005 Margaux en Chassagne Montrachet 2005 premier cru Y. Collin en Parusso Barolo 2001 Moriondino.

Om 18 uur kunt u gebruik maken van een warm en koud buffet. Hiervoor vragen we een bijdrage van 5 euro pp. Opgave voor de proeverij en buffet voor 31 october.      

Lezing Nicolas Joly

Maandag 31 augustus 2009 gaf Nicolas Joly in Amsterdam een lezing over biodynamische wijnbouw. De titel van de lezing is "La renaissance des appellations" . Zo'n 60 wijnmakers zijn aangesloten. Ook wij waren aanwezig bij deze lezing.

Wilt u meer over deze lezing weten, in de winkel of via de mail kunt u meer informatie vragen over dit interessante onderwerp.

Wienfiees 20 sept. 2009
Op zondag 20 september 2009 bent u van harte welkom op ons derde wijnfeest, thema dit jaar is Hongarije. Dit wijnland in opkomst heeft zowel mooie rode als witte wijnen. We willen u hiervan  een voorproefje geven tijdens dit feest. U kunt natuurlijk ook gewoon een lekker pilsje of andere dranken nuttigen. Ook de Hongaarse keuken zal niet ontbreken. We starten om 16 uur en hebben voor u een variërend programma met dans en muziek.  We organiseren dit feest, zoals voorgaande jaren i.s.m. café  "Biej de Vogel" . Het is een feest voor iedereen met gratis entree. lokatie: Biej de Vogel Markt Montfort.  
Verder onder andere:
- gezellige muziek 
- kinderactiviteiten verzorgd door Marjaco
- Bloemen en aankleding wordt verzorgd door Gallery Flowers and Art  (Cherty Palmen)
Het geheel wordt  gepresenteerd door Fred Hawinkels.
Geslaagd Wienfieës 2009

Afgelopen zondag 20 september hebben we bij Café de Vogel ons derde wijnfeest gevierd met dit jaar als thema “Hongarije”. Het feest begon omstreeks 16 uur. Onze presentator “Poesta Fried”, geen onbekende, begon na een welkom met een dankwoord en nam afscheid van Paulien van Pol, onze wijnkoningin van vorig jaar die Spanje vertegenwoordigd heeft. Nadat we haar hartelijk hadden bedankt, voor haar enthousiaste bijdrage, was het de beurt aan de dansgroep. Ondanks de weinige tijd van voorbereiding hebben ze een leuke Spaanse dans gedanst.

Daarna werd onze wijnkoningin van dit jaar, Anouk Peeters naar voren gebracht die Hongarije vertegenwoordigt. Na de huldiging staat er een heuse Wijnkoningin op het podium! Ze verrast alle aanwezigen met een heerlijk glas mousserende wijn natuurlijk uit Hongarije. Wederom hebben we een fantastische Wijnkoningin die, net als haar voorgangers, geweldig spontaan meewerkt aan deze happening. De muziek is aan de beurt en het feest begint nu echt. Voor de inwendige mens is er uit de keuken van John en Carla lekkere soep en goulash.  Er zijn 4 witte, 1 rosé, 3 rode en 1 mousserende wijn te proeven. De witte en rosé wijn genieten de voorkeur want wederom heeft het weer gezorgd voor een zonnige, warme dag. Tot in de late uurtjes gaat het feest door en intussen zien we alweer uit naar ons volgende wijnfeest. Het thema zal dan Zuid-Afrika zijn. Wederom Verrassend !  

 

Studiereis importeurs/sommeliers

Studiereis Nederlandse importeurs en sommeliers. Aan deze studiereis georganiseerd door het “Duits Wijninstituut”, vertegenwoordigd door Dhr. Alain Jacobs van 4 t/m 7 oktober heb ik voor het tweede jaar kunnen deelnemen.  De bezochte wijngebieden zijn, Mittelrhein en Rheingau. Mittelrhein is een klein gebiedje. Het is de stroom van de Rijn die dit gebied de mogelijkheid geeft om mooie rode wijnen van de spätburgunder te maken hoewel ook hier de riesling de belangrijkste druif is. Het was een mooie ervaring om met Florian Weingart (Weingut Florian Weingart) persoonlijk zijn wijnen te proeven en te bespreken. De andere dagen hebben we in de Rheingau verbracht. Een van de hoogtepunten was Weingut Balthasar Ress in Hattenheim. We hebben hier trockenbeerenauslese mogen proeven van diverse oude jaargangen, zoals 1971. Bij Reinhartshausen hebben we deelgenomen aan de oogst. Het zijn weer spannende tijden voor de wijnboeren. Een geweldig potentieël van de druif maar bij de oogst, regen en hoge temperaturen. Koelte en droogte zijn aangekondigd, en daar zitten de wijnboeren met verlangen op te wachten. Het beloofd weer een bijzondere jaargang te worden als de natuur meewerkt. Weingut Altenkirch, met een bijzondere jonge Japanse oenologe, Schloss Vollrads, Schloss Johannisberg met hun eeuwenoude traditie, Dr Kauer met zijn biologisch gecertificeerd bedrijf, allen bijzonder. Totaal zijn er 12 bedrijven bezocht met hun bijzondere eigen kwaliteiten.De kwaliteit van rieslingwijnen is bijzonder. Zoveel verschillende types wijnen van 1 druif. Van strak en beendroog naar edelzoet en alle tussenvormen. Als aperitief of maaltijdwijn, RIESLING HEEFT HET ALLEMAAL IN ZICH !!

Middeleeuws Montfort

Vele duizenden bezoekers brachten op zaterdag 18 en 19 juli 2009 een bezoek aan kasteel Montfort om deel te nemen aan het bruiloftsfeest van Margaretha van Gelre en Gerard van Gulick. Samen met ruim 300 acteurs en figuranten in middeleeuwse kledij terug naar het jaar 1342. Ook wij waren natuurlijk van de partij met onze middeleeuwse “slijterij”, een marktkraam met de wijnen van de HEERLICKHEIT MONTFORT en de wijn van FANFARE DE VRIENDENKRING (deze wijnen zijn het hele jaar door bij ons verkrijgbaar). De geschiedenis herleefde volgens oude documenten waaruit bleek dat in dat jaar voor het vervoer van de wijn “den wagenknechten“ naar Brussel werden gestuurd om voor het feest de beste wijn te kopen bij Peter Molliard.

vervolg middeleeuws Montfort

Onze Bruder Molliard uit Brussels met dien wijntransport..

Wienkeuningin 2008

Evenals vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een geslaagd  wijnfeest bij Café de Vogel gevierd. Dit jaar was het thema Spanje, dank aan onze wijnkonigin van 2008 Paulien van Pol die ons hierin op een prachtige wijze is voorgegaan. 

Presentator Johan heeft deze dag het feest begeleid, met een speciaal dankwoord aan Ellen, onze wijnkoningin van 2007 die de Duitse wijnen vorig jaar zo enthousiast vertegenwoordigd heeft.

Wienkeuningin 2007
Het resultaat van ons eerste wijnfeest  "Biej de Vogel" was fantastisch, we kunnen terugkijken op een zeer gezellige dag en geslaagd feest waar we mooie wijnen hebben kunnen proeven vergezeld met een hapje te eten en muziek en dans, wat wil je nog meer? Dit zal zeker navolging krijgen.
Het thema van het wijnfeest was Duitsland , hierin zijn we bijgestaan door Ellen als eerste wijnkoningin van Montfort , geen onbekende in Café de Vogel.  Zij was deze dag heel mooi passsend in gala en stond iedereen even vriendelijk met een glimlach te woord.