Boomsma Dry Gin
Boomsma dry gin, gebaseerd op jarenlange historie en ervaring. Een dry gin met een geheel eigen, frisse en kruidig aroma, zacht en vol van smaak.  Gemaakt op basis van een zorgvuldig samengestelde kruidencombinatie. Maar liefst twaalf botanicals zijn gebruikt waaronder: engelwotel, zoethout, gezegende distel, gentiaan, duizend guldenkruid en laurier.
Crema Alpina Aardbei

Crema Fragoline di Bosco Marzadro

Een heerlijke likeur met een glad en zacht palet, gemaakt met verse room uit de bergen van Trentino. Dankzij de zachte smaak en het lage alcoholgehalte, is deze crème bijzonder geschikt als licht en delicaat drankje

Grappa Marzadro

Grappa Marzadro - Italië

Marzadro Grappa, de beste grappa van Italië ! De oorsprong van Distilleria Marzadro gaat terug naar 1949 in Brancolino di Nogaredo, in het hart van Vallagarina in Trentino. De familie Marzadro, nu uitgebreid tot drie generaties, hield zijn traditionele werkwijze in tact door veel inzet en professionaliteit, terwijl ze constant op zoek zijn naar innovaties. Achter dit romantische aspect van het herstellen en onderhouden van tradities, is Marzadro een dynamisch bedrijf, voortdurend up to date en in ontwikkeling dat  alleen de beste kwaliteit grappa destilleert.
La Trentina Morbida: "de zachte" een grappa gemaakt uit een blend van vier witte druivensoorten, delicaat van smaak met aromatische hints.
La Trentina Traditionale: deze grappa is samengesteld uit een blend van vier rode druivensoorten, intens en fris, vol van karakter.
Le Diciotto Lune: "18 manen" grappa gedistilleerd en 18 maanden gerijpt in 4 verschillende soorten en maten barriques, zacht rond en mild met een hint van vanille.
Grappa Giare een harmonie van smaken: Hier hebben we het over 3 verschillende grappa’s die 36 maanden gerijpt hebben in eikenhouten vaten. Naast verjning, leveren de Amarone, Gewürztraminer, Chardonnay drie verschillende smaaksensaties. Een interessant alternatief voor de traditionele Italiaanse after-dinner "digestief” en een aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Malt Whisky.
Giare Chardonnay : Fijne, elegante neus, glad en droge smaak.
Giare Amarone: Rijke en intense smaak die zorgt voor een zijdezachte, langdurige en aangename sensatie.
Giare Gewürztraminer : Intense aromatische neus, harmonieuze en langdurige smaak.
Matusalem Rum

Matusalem Rum 10 Years Old - Dominicaanse Republiek.

Matusalem is één van de oudste rum producenten waarvan de oorsprong teruggaat tot het Cuba van 1872. Pas na de revolutie van Castro vestigde Matusalem zich in de Dominicaanse Republiek. De naam Matusalem is afkomstig van de uitdrukking: dat is ouder dan Methusalem en verwijst naar het lange rijpingsproces van de Matusalem-producten. Matusalem 10 is een rum die 10 jaar gerijpt heeft in Franse eiken vaten volgens het Solera-systeem. Een systeem dat zijn origine vindt in Spanje gebruikt voor de lagering en rijping van sherry, hier toegepast op de rijping van rum.  Dit levert een rum van zeer hoge kwaliteit met een kenmerkende smaak en uitzonderlijke zachtheid.

 

Finlandia

Finlandia wodka

Finlandia Vodka is een wodka gemaakt van gerst uit Finland, het is één van de beste premium wodka’s. De wodka wordt gedestilleerd in Koskenkorva en met natuurlijk bronwater op drinksterkte gebracht.
Appleton Rum

Appleton 12 Y.O. Jamaica rum.

Een van de bekendste rums van Jamaica is deze  full body blended rum,  minimaal 12 jaar gerijpt in Jack Daniels Whisky vaten. De Appleton bestaat sinds 1655, sinds 1749 wordt er rum geproduceerd. Het bedrijf bezit een plantage van 4400 hectare in het westen van Jamaica,  er wordt circa 200.000 ton suikerriet per jaar geproduceerd.  
Deze rum is de top van de range,  mild, complex en delicaat, in de smaak kunt u walnoot gedroogd fruit en abrikozen met vanille proeven gevolgd door een volle, zachte afdronk.

 

Rum Cubay

Cubay, 10 Y.O.  -  Rum, Cuba.

Ron Cubay werd opgericht in 1964 in Santo Dominco, vanaf het allereerste begin was Ron Cubay de parel van de Cubaanse rum, tot 2010 niet buiten Cuba te verkrijgen. Omwille van het klimaat op het Cubaanse eiland is dit de beste plek om suikerriet te verbouwen. Ron Cubay wordt geproduceerd met alleen maar Cubaanse melasse uit suikerriet. Niets komt uit andere landen . De Cubaanse wet verbiedt het gebruik van vreemde melasse om Cubaanse rum te produceren.  De  Rum wordt 10 jaar gelagerd op vaten gemaakt van de amerikaanse witte eik uit Noord-Amerika die eerder gebruikt zijn voor lagering van Whisky.  Er wordt geen Solera System toegepast, niets wordt toegevoegd, deze Cubaanse Rum is een 100 % natuurlijk product uit 100 % Cubaanse ingrediënten. Deze rum is minimaal 10 jaar oud, een elegante rum vol van geur en smaak, geeft tonen van  vanille, honing en kruiden met daarna een zachte afdronk.
Violatta

Violatta Geitenmelk Liquorette

Vanaf 1 oktober 2013, bij ons in de winkel, de Primeur voor heel Nederland!  Violatta de Geitenmelk Liquorette van Frank & Anita. Zij leerden elkaar in 2010 kennen via het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw. Naast hun geitenkaas hebben zij eind september een nieuw prachtig product gepresenteert tijdens de week van de smaak op Greenpark Venlo (voormalige Floriade terrein) Violatta: een geitenmelk liquorette met als zachte basis melk en room van hun geiten. Een vleugje Limburgs blauwe bessensap geeft Violatta een heerlijke smaak en frisse violetkleur. Violatta is een drankje waar je lekker van kunt genieten, alleen, maar natuurlijk liever met anderen.
Grappa Francoli

Francoli Grappa Riserva Barrique

Oorspronkelijk gestart door Luigi Guglielmo in 1875, is de distileerderij officieel al vijf generaties in bezit  van de familie Francoli in de regio Piemonte in Noord-Italië. Grappa is een Italiaans distillaat, gemaakt van druivenschillen en druivenpitten die tijdens de wijnbereiding na de persing overblijven, een overheerlijk Italiaanse distillaat dat puur gedronken kan worden als bijvoorbeeld digestief. Deze grappa gemaakt van de Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijndroesem is extra mild van smaak doordat deze na de traditionele distillatie eerst nog 3 of 5 jaar op franse eikenhouten vaten heeft gerijpt.
Limoncello di Capri
Limoncello di Capri is een citroenlikeur gemaakt naar oorspronkelijk Italiaans recept door het  schillen van de citroenen om van de van origine dikke schil slechts de dunne bovenzijde te halen. De schillen worden in pure alcohol gelegd, waarna een week later water en suiker aan het citroengele mengsel wordt toegevoegd. De schillen worden er vervolgens uitgefilterd en het mengsel wordt een week in de diepvries gelegd. De verhoudingen luisteren hierbij zeer nauw wat het verschil maakt tussen een zachte, niet scherpe en zure smaak. Limoncello dient bij voorkeur ijskoud gedronken te worden.
Cafetique

Cafétique om extra van je koffie te genieten.

Cafétique is een manier om extra van je koffie te genieten. Het is heerlijke likeur voor in de koffie, verpakt in handige cupjes in precies de juiste hoeveelheid.  
- Italian Coffee: Classic Amaretto Liqueur.
- French Coffee: Orange Liqueur.
- Irish Coffee: Liqueur based on Whisky.
- Spanish Coffee: Traditional Coffee Liqueur.
Iedereen kan zo in een handomdraai een heerlijke Irish, Italian, French of Spanish Coffee maken. Gewoon een lekkere kop koffie maken, cupje Cafétique erin schenken en genieten maar!
Cafétique is verkrijgbaar in een stijlvolle presentatie-box met 16 cups, van alle vier de smaken vier cups. Ook verkrijgbaar in handige probeer-navulverpakkingen met 4 cups van één smaak.

 

Prunier Cognax X.O.
Cognac Prunier, een van de weinige oude familie huizen die nog over gebleven zijn in de cognac. De familie Prunier koopt van de beste locaties in de Cognac. Deze Cognac  X.O.( Exceptionally Old) is uitsluitend afkomstig van de productie van het meest gerenommeerde gebied in het district, de Grande Champagne. Het combineert onderscheid en de complexiteit van aroma's met een sterke persoonlijkheid en een zeer lange afdronk. Het hout is niet dominant aanwezig maar brengt evenwicht en harmonie. Deze elegante oude Grande Champagne  proeven is een onvergetelijke ervaring. Won een zilveren medaille op de International Spirits Awards (Londen) in 2006. Revue des Vins de France. Een traditionele Grande Champagne,  geavanceerd en complex. Een blend van oude Cognacs waaronder leeftijden van 40 tot 45 jaar oud, gemiddelde leeftijd zo’n 15 jaar oud, dus ruim meer dan de voorgeschreven minimale eis van zes en een half jaar voor X.O. cognac. 
Rutte Koornwijn
Rutte Koornwijn, 40% - in stenen kruik, ambachtelijk gemaakt door Rutte en Zn in Dordrecht. Een blend van viermaal gedistilleerde moutwijn van verschillende leeftijden, met jeneverbessen en diverse kruiden. In Nederland zijn nog een beperkt aantal kleine echt ambachtelijk werkende distilleerderijen zoals van Wees in Amsterdam, Zuidam in Baarle-Nassau en uiteraard Rutte en Zn in Dordrecht. Deze korenwijn is viskeus in het glas, in de smaak iets zoetig, karamel en kruiden, een mooie zachte borrel. Geweldig om te drinken, past natuurlijk perfect bij Nederlandse haring.
Peachtree
Peachtree Perzik likeur van Koninklijke De Kuyper, opgericht in 1695, in 1920 werd begonnen met de productie van likeuren. Ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan kregen zij het predikaat Koninklijk. De Kuyper Peachtree is een lekkere heldere likeur, niet al te zoet, met de volle smaak van zongerijpte perziken. Ook prima te gebruiken als mixdrank en daardoor één van de meest favoriete ingrediënten in cocktails. Door de heerlijke smaak en omdat de likeur helder is makkelijk te combineren met andere (gekleurde) dranken. Drink peachtree puur gekoeld, 'on the rocks', of gemixt met frisdrank, jus d'orange of champagne.
Als mixdrank bijvoorbeeld BELLINI heerlijk zomers met 1/4e deel Peachtree perzik likeur en 3/4e deel Prosecco.
Havana club Rum, Selection De Maestros.
Havana club Selection De Maestros Rum is afkomstig uit Santa Cruz del Norte, Cuba. Deze rum draagt het officiële zegel van herkomst, dat de Cubaanse authenticiteit van Havana Club waarborgt. Alle Cubaanse producten (ook sigaren) dragen dit label dat beschouwd wordt als een waarborg voor echtheid en kwaliteit. Om de "Selección de Maestros" te creëren kiezen de Maestros Roneros  (rummeesters) samen de mooiste oude rum van echt uitzonderlijke kwaliteit. Daarna worden deze rum’s gemengd en in speciaal geselecteerde vaten opnieuw te rijpen gelegd. Elk vat wordt gekozen aan de hand van het krachtige, aromatische potentieel van het hout waarin de rum zijn karakter en intensiteit verder kan ontwikkelen. Aan het einde van deze laatste stap in het rijpingsproces wordt de rum rechtstreeks van het vat gebotteld op 45%  Deze unieke afwerking, de "Cubaanse Barrel Proof", geeft de rum zijn ongeëvenaarde aromatische boeket en een uitzonderlijke kwaliteit. De fles is verpakt in een koker met houtprint die refereert aan Cubaanse sigaren, traditie en vakmanschap
Kleur: Amber met een rode gloed.
Geur: Toffee en specerijen, robuuste tabak aroma’s en hout.
Smaak: Full-bodied smaak van cacao, koffie, zoete tabak en bruine kruiden.
Afdonk: mooi in balans, specerijen met gekonfijte vruchten.

 

Cognac Ragnaud Sabourin
Ragnaud Sabourin no. 10 V.S.O.P. is een cognac uit de regio Grande Champagne met een leeftijd van 10 jaar gemaakt op het domein Ragnaud-Sabourin. De Ragnoud-Sabourin familie bezit een van de meest prestigieuze distilleerderijen in de Grande Champagne. Het bedrijf is opgericht in 1850, zij bezitten 50 hectare wijngaarden in dit gebied. Het bedrijf wordt inmiddels geleid door de vierde generatie van de familie. Cognacs rijpen hier als vintage cognacs, zonder vermenging van verschillende jaargangen. De Ragnaud Sabourin V.S.O.P. is gebotteld op een alcoholsterkte van 41 % .
Een mooie goud-gele cognac met de geur van vanille en oude port, zacht en warm van smaak met een soepele zachte afdronk.
De Kuyper Jubileum Jenever
De Kuyper Jubileum Jenever: een limited edition jenever van de bovenste plank. Het meer dan 300 jaar oude familiebedrijf, Koninklijke de Kuyper was in 2011 precies 100 jaar gevestigd in Schiedam. Ter gelegenheid daarvan heeft De Kuyper een speciale jenever op de markt gebracht in een flesmodel uit 1911. Deze jubileum uitgave werd gepresenteerd door Mevrouw Renee De Kuyper. Zij behoort inmiddels tot de tiende generatie van de familie De Kuyper en is in het bedrijf actief als commissaris.
Deze ambachtelijk gestookte jenever is een bijzondere blend van vijf verschillende moutwijn distillaten, elk vijf tot tien jaar oud. Er zijn slechts 6.000 flessen afgevuld met elk een eigen nummer.
Ingendael
INGENDAEL, Limburgse Kruidenbitter ~ INGENDAEL,  de enige echte in limburg gestookte Els:
Ingendael dankt zijn naam aan het natuurgebied in het Zuid-Limburgse Geuldal, gelegen tussen de plaatsen Valkenburg a/d Geul en Houthem-St. Gerlach. De receptuur van Ingendael Kruidenbitter en de Ingendael Els dateert uit reeds lang vervlogen tijden, toen paard en wagen nog het straatbeeld bepaalden, veel dorpen hadden toen nog een stokerij.  Dranken waarbij de smaak en niet te vergeten ook de geneeskrachtige werking bepaald wordt door de kruidenmelange. Artsen waren toen der tijd immers duur, dus men greep eerder terug naar dat wat de natuur te bieden had. Veel verschillende kruiden zoals Absint-alsem, kummel, jeneverbes, karwij en ster-anijs, maar ook laurier, muskaat, kaneel en zoethout naar orgineel recept vormen de basis voor Ingendael.
Cardenal Mendoza Brandy

Cardenal Mendoza, Solera Gran Reserva Brandy,  Jerez  Spanje.

De Brandy van Bodegas Sánchez Romate Hnos uit Andalusië geniet al sinds 1887 onder de naam Cardenal Mendoza wereldfaam. Sanchez Romate maakt deze brandy die net als Sherry rijpt via het beroemde Solera systeem. De brandy wordt gemaakt van de witte druivensoort uit La Mancha de Airén. Voor 1 liter brandy zijn maar liefst 6 liter wijn nodig. Er wordt  twee keer gedistilleerd tot een alcoholpercentage van 65%, daarna wordt het alcoholgehalte teruggebracht tot 40%. Het destillaat wordt eerst 2 jaar in kleine Amerikaans eikenhouten vaten bewaard. Vervolgens rijpt de brandy volgens het solera systeem nog eens minimaal 15 jaar in wijnvaten waarin eerst Pedro Ximenez en Oloroso Sherry gerijpt heeft. Hierdoor ontstaat een complexe en uitgebalanceerde brandy, zeer zacht en delicaat.
Cognac Pierre Vallet

Cognac Pierre Vallet

De eigentijds uitgemonsterde cognacs van Pierre Vallet van de makers van Chateau Montifaud. Montifaud is opgericht in 1837 toen Augustin Vallet nabij het dorpje Jarnac-Champagne voor het eerst officieel cognac distilleerde. Inmiddels is de zesde generatie in het bedrijf werkzaam en is Laurent Vallet in het bedrijf opgenomen. Het is nog steeds een echt familiebedrijf, dat al jaren lang op authentieke manier Cognac maakt. Zij bezitten ca 75 hectare wijngaarden in de Grande en Petit Champagne. De druivensoorten die gebruikt worden zijn de Colombard en de Folle Blanche, en een klein deel Ugni-Blanc. Pierre Vallet cognac is verkrijgbaar in VSOP (het jongste deel van deze cognac is minimaal 4 jaar oude cognac) en de XO (jongste deel minimaal 6 jaar oude cognac). Pierre Vallet Cognacs hebben een eigentijdse uitstraling met  een zachte, fruitige en ronde smaak. Uiteraard maken zij die op hun eigen wijn op traditionele wijze zonder toevoegingen.
Rutte Likeuren
Rutte Cuban Coffee likeur, de enige likeur van echte heerlijke Cubaanse koffie. Distilleerderij Rutte vervardigd  haar distillaten sinds 1872 op ambachtelijke wijze, alle ingrediënten zijn natuurlijke grondstoffen, granen, vers fruit en kruiden. Een bijzondere likeur de: Cuban Coffee. In tegenstelling tot iedere andere koffielikeur, worden hier geen ondersteunende smaakstoffen gebruikt, maar is het pure koffie die je proeft. 100% Arabic uit Cuba; een bijzondere koffie die moeilijk verkrijgbaar is in Europa. Rutte liet hem speciaal uit Cuba komen. De koffiebonen wordt op kleine schaal biologisch verbouwd zonder kunstmest en pesticiden. De plantages bevinden zich op een hoogte van 400-600 meter op de steile berghellingen van de Sierra Maestra. Onder deze lastige omstandigheden, worden de bonen met de hand geplukt. Er volgt een droge verwerking, en een uiterst zorgvuldige branding. De likeur die Rutte er in kleine hoeveelheden van maakt is een ware traktatie voor de zinnen; genieten van de echte, volle koffie smaak.
Rutte Black Berry likeur, gemaakt van rijpe zwarte bessen. De likeur met een ware explosie van fruit in de mond. In tegenstelling tot vele andere likeuren, worden hier géén ondersteunende smaakstoffen gebruikt, maar is het puur natuur die je proeft. Rijpe bramen, frisse frambozen, volle kersen en zwarte bessen. Black Berry is heerlijk in een mix met bubbels maar ook smakelijk bij ijs en desserts. Proef hem ook puur en ijskoud; een lekker fris snoepje voor zomerse dagen. 
Paesanella Grappa
Grappa is een druiven distillaat afkomstig uit Italië. Grappa wordt vervaardigd uit het residu van de vergiste restanten van de uitgeperste druiven na de wijnbereiding. Wij hebben voor u de volgende prachtige grappa's van Paesanella.
Paesanella Grappa Chardonnay: Chardonnay, een veel aangeplante druivensoort in de Wereld wordt beschouwd als de "vader van de grote  witte wijnen". Grappa verkregen uit deze druiven draagt ook het kenmerk van een Chardonnay wijn en wordt gewaardeerd vanwege de harmonie en het zachte en elegante karakter.
Paesanella Grappa Barolo: De Barolo uit Piemonte staat bekend als "koning der wijnen", grappa Barolo is gemaakt uit het verfijnde druivenresidu van de Barolo Nebbiolo druiven. Een heerlijke volle Grappa met een fruitig aroma en tonen van noten (amandelen) en zwarte bessen (bosbessen), een heerlijke complexe Grappa met een lange afdronk.
Paesanella Grappa Amarone: De rode wijn uit Veneto, de Valpolicella Amarone DOC is beroemd om zijn intensieve karakter en de overvloed aan rijp fruit aroma's. Kenmerkend voor de Amarone grappa, gemaakt van de druivensoorten Corvina en Rondinella is de full-bodied persoonlijkheid, typische smaken van rijp fruit en rijping in eikenhouten vaten geeft hem een ronde zachtheid.
Paesanella Grappa Brunello, Uit de regio Toscane komt deze grappa gestookt uit sangiovese druiven die gebruikt zijn voor de beroemde Brunello Montalcino. Een delicate en frisse Grappa waarin herkenbaar florale tonen, zacht met een heerlijke subtiele afdronk.
No.3 London Gin
In hoeverre komt gin overeen met jenever? Deze dranken zijn enigzins verwant, beide zijn ze  “brandewijnen”op basis van granen en jeneverbessen. Gin werd erg veelvuldig geproduceerd in London eind 17e eeuw. No.3 London Dry Gin wordt gemaakt volgens een origineel recept uit London maar wordt geproduceerd door de Kuyper in Schiedam. Veel huidige Gin merken zien zich zelf als nieuw en innoverend, door nieuwe smaken en aroma's te gebruiken. No.3 London Gin gaat juist terug in de tijd. Het recept is 300 jaar geleden ontwikkeld door Berry Bros& Rudd op Saint Jamesstreet 3, Londen. Dit was in de tijd dat gin vooral nog als medicijn werd gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van 3 verschillende kruiden en 3 verschillende fruitsoorten. Gebruikt wordt natuurlijk de jeneverbes, afkomstig uit Italië. Daarnaast worden er sinaasappel- en grapefruitschillen gebruikt. De kruiden die worden toegevoegd zijn engelwortel, koriander en kardamom. Aan de basis van al de gin klassiekers staat het werk van een ambachtsman. Om de aroma's te krijgen gebruikt hij de honderden jaren ervaring van al zijn voorgangers. De makers No.3 willen de gin als een echte Dry Martini gin zien en bottelen hun product op 46%.  
Gordons Gin

Gordon's London Dry Gin

Gin wordt gemaakt door distillatie van gerst en rogge met jeneverbessen. Door de toevoegingen van verschillende andere kruiden als kummel, koriander, anijs, kalmoeswortel en citrusschillen krijgt gin een specifiek bouquet.
Gin heeft zijn wortels in de authentieke Hollandse jenever. Alexander Gordon begon in 1769 de kwaliteit van de toen in Londen gangbare gin  te verbeteren. Hij paste een flinke hoeveelheid jeneverbessen toe, met fijne kruiden. De zuiverheid werd vergroot door tweevoudige distillatie. De nieuwe gin viel goed in de smaak en legde de basis voor een apart type, de London dry gin. Helder doorzichtig, met een geprononceerd aroma van jeneverbessen en een lichte citrustoon. De smaak is droog en krachtig.
Dry Gin is een drank die zich uitstekend leent voor het mixen met andere dranken. Heel bekend is de Gin-Tonic.
Poire Williams

Poire Williams Grande Réserve Eau-de-Vie

Poire Williams Eau-de-Vie afkomstig uit Colmar (Haut-Rhin) Elzas Frankrijk.  Poire Williams is in Frankrijk de meest verkochte fruitbrandewijn. Williams peer is een zeer fruitige, gele peresoort die na vergisting gedistilleerd wordt. Voor een fles van 70 cl van 43%, is maar liefst een slordige 8 kilo peren nodig. De term grand réserve geeft aan dat het distillaat  gedurende 4 jaar gelagerd is.
Underberg
Underberg is een kruidendigestief, samengesteld volgens een zorgvuldig bewaakt recept op basis van hoogwaardige alcohol en een - geheime - melange van kruiden uit 43 verschillende landen. Het percentage alcohol (44%) is exact zó uitgekiend, dat de kruidenextracten optimaal in balans blijven, mét behoud van hun heilzame krachten.
Ruim 150 jaar geleden ontwikkelde Hubert Underberg dit recept voor een kruidendrank, op basis van zijn ervaringen met en het bestuderen van de werkzaamheid van kruiden
Het nuttigen van één flesje Underberg is voldoende om de spijsvertering weer snel in balans te brengen. Underberg bevat de kracht van natuurlijke kruiden.
Calvados Magloire
Calvados is een distillaat van appels (en peren) met een appellation contrôlée, een officiële en beschermde herkomstbenaming uit Normandië Frankrijk. Appeldistillaten uit andere streken mogen dan ook niet de naam Calvados voeren.
Nadat de appelwijn (cider) in 2 fasen gedistilleerd is volgt een periode van rijping op eikehouten fusten. Na het rijpen brengt men de Calvados op drinksterkte van 40%. Is de Calvados 3 tot 4 jaar oud, dan krijgt hij de benaming Old, Reserve of Grande Fine. Van 4 tot 6 jaar oud komt de naam V.O. (very old), Old Reserve of V.S.O.P. op het etiket te staan. Als de Calvados ouder dan 6 jaar is dan draaqgt hij de benaming, Hors d'Age of X.O.
Père Magloire Calvados VSOP: Deze VSOP laat als geen andere zien, waar de producent voor staat. Fris appel- en perenfruit harmonieert met tonen van eikenhout en vanille. Calvados smaakt uitstekend na een diner of bij de koffie en is ook in de keuken een onmisbaar produkt wat in veel sauzen verwerkt wordt.

 

Menard Cognac VSOP
Alleen Cognac gemaakt van druiven die geoogst zijn in de Grande Champagne, de Premier Cru van Cognac, heeft recht op de prestigieuze benaming “Grande Fine Champagne”.
Alle wijngaarden van de familie Ménard bevinden zich in het Grande Champagne gebied. De familie Ménard bezit al wijngaarden vanaf de 17e eeuw en produceerd cognac sinds het jaar 1815. Tegenwoordig bestaat de wijngaard van Ménard uit ongeveer 200 are geheel beplant met de ugni blanc druif, die 6000 hectoliter wijn oplevert.
Ménard VSOP Cognac: Very Superior Old Pale is een elegante, licht gekruide, frisse en bloemige cognac met een verfijnde smaak. 
Citroen Brandewijn / Jenever
Citroenbrandewijn is een typische Nederlandse drank. Citroenbrandewijn wordt vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen, citroenschillen en kruiden worden aan brandewijn toegevoegd waarna men deze enige tijd laat 'trekken'. Citroenbrandewijn wordt sterker gezoet dan gestookte citroen of Citroenjenever, wettelijk minimaal alcoholpercentage is 20%.
Citroenjenever wordt vervaardigd uit citroenschillen en kruiden, getrokken op alcohol alvorens deze te distilleren of te trekken op jenever.
Citroenbrandewijn en citroenjenever wordt zowel op kamertemperatuur als gekoeld of met ijs gedronken.
Metaxa
Metaxa is een soort Griekse brandy. Duizenden jaren geleden hadden de mensen in het oude Griekenland het maken van wijn ontdekt, maar pas in 1888 ontdekte Spyros Metaxa een handelaar in zijde, een manier om Metaxa te fabriceren.
Metaxa wordt gemaakt van de griekse druivensoorten Savatiano, Sultanina en Blauwe Corinth, tweemaal distiliëerd en samen met een oudere muscaatwijn uit Samos en Limnos op smaak gebracht en vermengd met een geheime kruidenmix  met rozenblaadjes. Vervolgens blijft de Metaxa jaren "rijpen" in eikenvaten. Elke ster op de fles Metaxa staat voor tenminste een jaar rijpen.
Metaxa met 5 sterren is tenminste 5 jaar oud en heeft een zacht karakter met een fruitige smaak en een donkere honingkleur. Metaxa met 7 sterren is tenminste 7 jaar gerijpt en is uniek met zijn gouden kleur en volle rozijnachtige zoete smaak. De flesuitvoering van de 7-ster is gebasseerd op de oudgriekse Amphora-vaas.
Amarula
Amarula is een Zuid-Afrikaanse Cream likeur van de bijzondere marula vrucht van de olifantenboom. De wilde Marulaboom wordt ook wel Olifantenboom genoemd, omdat olifanten zich graag te goed doen aan zijn vruchten. De wilde Marulavrucht is met geheimzinnigheid omgeven. In de plaatselijke folklore, in mythen en sagen, worden er mysterieuze krachten aan toegekend. De marula boom heeft haar oorsprong in Phalaborwa, vlakbij het beroemde Krugerpark. Elk jaar - in februari en maart - worden de vruchten (vol sap en vitamines) van de marula boom geplukt. De vrucht wordt ontdaan van pit en velletje, waarna het fermentatieproces begint. Vervolgens wordt de marulawijn in koperen ketels gedistilleerd. Het rijpen ontstaat gedurende twee jaar in kleine Frans eiken vaten. Het distillaat bevat nu puur marula extract en wordt daarna geblend met de beste cream, waarna een verrukkelijke zachte smaak ontstaat.
Amarula drink je puur gekoeld of met ijs. Ook is Amarula een populair ingrediënt voor cocktails, long drinks, shooters en koffie.
Springbokkie, een van de meest beroemde shooters is Springbokkie, dit is 1 deel creme de menthe en 1 deel amarula. Doe in een borrelglaasje de creme de menthe en laat over een theelepeltje de amarula voorzichtig in het glas lopen zodat deze als een aparte laag boven op de creme de menthe komt.
Puschkin Vodka
Puschkin is een wodka afkomstig uit Berlijn. Tijdens de Oktoberrevolutie vluchtten veel Russische families naar Duitsland, waardoor ook dit wodkarecept uit de tsarentijd in Berlijn terecht kwam. Puschkin wordt sinds 1929 volgens onveranderd recept drie keer gedistilleerd en enkele malen gefilterd.
De laatste filtering gebeurt door middel van ijsfiltratie. Deze techniek is gebaseerd op een Oud-Russische traditie waarbij een houten vat gevuld met wodka ‘s nachts buiten in de vrieskou werd geplaatst. Onzuiverheden in de wodka zetten zich door de kou tegen de wanden van het vat af, waardoor de volgende dag de zuivere wodka kon worden afgetapt.
In 1994 werd de eerste flavoured wodka Puschkin Red geïntroduceerd.
Twee flavoured wodka's van Puschkin hebben een make over gehad: Puschkin Red Sky en Puschkin Black Sun heten nu respectievelijk Puschkin Red Orange en Puschkin Black Berries.
Puschkin Red Orange combineert vodka met de smaak van rode bloedsinaasappelen. Deze kenmerkende bitterzoete smaak maakt Puschkin Red Orange ongekend populair. Het is 's werelds bekenste rode wodka en in Nederland de nummer 1 rode wodka. Uitstekend in de mix met energy drank of jus d'orange.
Puschkin Black Berries is een uitermate donkere variant op Puschkin Vodka, die perfect beantwoord aan de vraag naar bijzonder lekkere vodkasmaken. De zeer aparte smaak van Puschkin Black Berries ontstaat door het gebruik van zwarte bessen en bestanddelen van de Siberische steppewortel. Puschkin Black Berries is uitstekend te drinken als longdrink in een mix met wijn, champagne of een energydrink. Maar ook mysterieus lekker met ijs of als shooter.
Bacardi Limon Razz
In 1862 begon Don Facundo Bacardi een distilleerderij in de buurt van de haven Santiago de Cuba. Hier creëerde hij Bacardi, de rum die wereldberoemd werd om zijn zachte en fijne smaak. De vleermuis is het beeldmerk van Bacardi . Dit symbool, in Spaanstalige landen het teken van voorspoed en geluk, staat sinds het allereerste begin op alle flessen.
Bacardi Limon is een frisse fruitige spirit die in 1997 in Nederland is geïntroduceerd en het succes van Bacardi verder heeft uitgebouwd. De basis voor Bacardi Limon is Bacardi Rum waaraan natuurlijke citrusaroma's zijn toegevoegd. Bacardi Limon wordt daarom het beste gedronken in een longdrink glas, geserveerd met ijsblokjes, een schijfje limoen/citroen.
Bacardi Razz is in 2005 in Nederland geïntroduceerd de basis is Bacardi Rum waaraan natuurlijke frambozen aroma’s zijn toegevoegd. De subtiele en verfrissende smaak van Bacardi Razz is heerlijk om puur te drinken met wat ijs maar ook goed te mixen met Sprite, 7-up of Jus d’Orange.
Notaris Jonge Jenever
 
Notaris Jonge Jenever wordt gestookt in branderij “De Tweeling” te Schiedam waar met uiterste zorg gewerkt wordt  aan de totstandkoming van de Notaris jeneverspecialiteiten.
Notaris mag het officiele genummerde gemeentezegel dragen, omdat het gemaakt is volgens de Verordening op de echtheid van de Schiedamsche jenever van 1902.
Een zegel, dat een waarborg is voor kwaliteit, aandacht, zorg en vakmanschap
Na heftige discussies tussen voor- en tegenstanders, komt in 1902 namelijk een gemeenteverordening tot stand. Het echtheidszegel garandeert dat de jenever volgens de strenge Schiedamse verordeningen is gestookt uit 100 procent moutwijn.
Het echtheidszegel is te herkennen aan de handtekening van de burgermeester en de secretaris van Schiedam. Naast Old Schiedam is Notaris het enige andere jenevermerk met het Schiedamse echtheidszegel. Deze bekende jenever voldoet aan alle strenge eisen die door de gemeente zijn opgesteld.
Bailey's
Bailey's Irish Cream is waarschijnlijk de meest bekende Irish Cream ter wereld. Bailey's bestaat uit een mix van slagroom, eieren, chocolade, vanille en Ierse Whiskey.
Gilbey's, een gin- en wijnbedrijf uit Dublin zocht in 1971 een typisch Iers product. Er werd besloten om de twee meest typisch Ierse producten, melk en whisky, met elkaar te mengen. De eerste pogingen waren niet zo geslaagd. Pas nadat ze bij de bereiding van room uit melk het melkeiwit weglieten en pas later weer toevoegden konden de twee met elkaar gemengd worden. De whiskey zorgt ervoor dat de room niet bederft.
Irish Cream zoals Baileys kan puur worden gedronken, bij de koffie, on the rocks of als deel van een mixdrank of cocktail.
Vermijd Bailey’s indien deze gemixt wordt met citrusachtige of zure dranken
Uulezeiver
Deze krujendrank is gemaak van e mingsel oetgezochdje bezonjer gooi kruje van ne veurtreffelikken aafkoms, volgens e steinaad recep, op de aai meneer gebroewe oet alein mer good materiaal.
Deze kruidenlikeur is samengesteld uit een melange van streng geselecteerde edele kruiden van sublieme kwaliteit naar een aloud en strikt geheim recept, uitsluitend gebruikmakend van natuurprodukten.
Via de verkoop van deze kruidenlikeur komt per kruikje één Euro tegoed ter ondersteuning aan de Moferter Vasteloaventj door het overhandigen van een cheque tijdens de jaarlijkse carnavals-receptie door Slijterij en Wijnwinkel BIJLMAKERS aan Karnavalsvereniging Den Uul van den Grauwert Montfort.
Mandarine Napoleon
Mandarine Napoleon stoelt op twee pijlers met als eerste de ‘Mandarine’, de vrucht die kleur en smaak geeft, facetten die ook in de ‘gebarsten’ fles tot uiting komen, terwijl Napoléon zorgt voor de authenticiteit en de geschiedenis van deze unieke drank. Hij werd 200 jaar terug, voor het eerst voor Keizer Napoléon I gedistilleerd.
De mandarijnen, in Europa ingevoerd vanuit China aan het begin van de 19de eeuw, werden in Frankrijk beschouwd als een exotische vrucht. De mandarijnen die worden gebruikt voor het vervaardigen van de Mandarine Napoléon zijn afkomstig uit Sicilië en het zuidoosten van Spanje en worden geoogst van eind september tot begin februari. In deze periode worden drie types essentiële oliën geproduceerd: groene aan het begin van de oogst, gele rond midden oktober en rode aan het einde van de oogst. Voor de vervaardiging van de Mandarine Napoléon worden de gele oliën gebruikt. Deze essentiële oliën worden opgelost in alcohol van zeer goede kwaliteit die afkomstig is van de landbouw. De mengeling wordt vervolgens langzaam gedistilleerd en gezuiverd volgens de techniek van gefractioneerde distillatie.
De distilleerderij produceert 3 types distillaten: distillaat van mandarijn, distillaat van zoete sinasappelen en een distillaat van planten waarvan de mengeling geheim wordt gehouden. Deze distillaten worden in drie kuipen van elk 10000 liter gepompt, gehomogeniseerd en gedurende 2 jaar afzonderlijk grijpt. Vervolgens worden de distillaten vermengd met geselecteerde eaux-de-vie van wijn en cognac volgens een geheim recept dat van generatie op generatie wordt overgedragen. Het mengen eindigt met het toevoegen van siroop en een 100% natuurlijk plantenextract dat het product opnieuw zijn oranje kleur geeft. Deze Mandarine Napoléon wordt vervolgens gefilterd en gebotteld.
Aperol
Aperol, een Italiaanse kruidenlikeur naar een origineel recept uit 1919. Een aperitief dat zijn oorsprong vindt in het plaatsje Padova in de Italiaanse alpen. Het is een distillaat op basis van alcohol en kruiden, aangevuld met o.a. rabarber, gentiaan en bittere sinaasappel. Deze combinatie geeft Aperol zijn frisse, bitterzoete smaak. Het werd oorsppronkelijk geproduceerd door distilleerderij Barbieri, nu geproduceerd door Campari.
Hoewel het een beetje lijkt op Campari heeft Aperol met een alcoholpercentage van 11% - iets minder dan de helft van Campari. Campari is ook roder en donkerder van kleur.
Aperol kan ook on-the-rocks gedronken worden maar Aperol komt het beste tot z'n recht in de mix.
Aperol Spritz is een lekker frisse mixdrank, er is geen eenduidige samenstelling voor Spritz , in het algemeen: 3 delen Aperol  en 2 of 3 delen Prosecco met 1 of 2 delen sodawater eventueel met ijs en een schijfje sinasappel.
Dujardin Vieux
Vieux bestaat uit neutrale alcohol waaraan voor de smaak verschillende extracten worden toegevoegd. Het heeft door kleuring met karamel een donkerbruine kleur. Het alcoholgehalte is mindstens 35% en mag niet meer suiker bevatten dan 20 gram per liter. Vieux werd tot de jaren zestig onder de naam cognac verkocht. De etikettering van de flessen, compleet met sterren was een nauwelijks verholen imitatie van de grote Franse Cognac merken. De fabrikanten verzonnen Franse namen of vertaalden hun naam.
Het merk Dujardin is rond het jaar 1920 ontstaan. In die periode heeft Wenneker haar eigen receptuur voor “Hollandse Cognac” ontwikkeld. Het resultaat was een receptuur, waarin twee echte Franse bestanddelen werden verwerkt: Cognac en Eau de Vie.  De receptuur van deze Hollandse Cognac bestond toen al voor een groot deel uit Franse grondstoffen en derhalve moest de naam van dit mooie product een Franse uitstraling krijgen. De familie Van der Tuijn zwaaide inmiddels de scepter over de firma en hun familienaam “Van der Tuijn” werd in het Frans vertaald: “DUJARDIN” was het resultaat.
Sonnema Berenburg
Dokkum 1860. Herbergier Fedde Sonnema staat op het punt om geschiedenis te schrijven met zijn eigen recept voor beerenburg. Fedde stelde hiervoor een unieke kruidenmelange samen en liet de kruiden vervolgens trekken op zuivere jenever.
De naam `beerenburg’ is afkomstig van de Amsterdamse kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg. Hij verkocht kant-en-klare kruidenpakketjes, waarmee een pittige kruidendrank gemaakt kon worden. De kruidenpakketjes waren speciaal samengesteld om op jenever of brandenwijn te trekken. De kruidendrank werd erg populair onder schippers. Zij dronken de kruidendrank om de elementen te trotseren en te voorkomen dat ze ziek werden. Indertijd dichtte men namelijk een heilzame werking toe aan sterke drank waarop kruiden waren getrokken.
De Friese schippers, die op hun Skûtsjes naar de Bollenstreek in het Westen voeren, brachten beerenburg van Amsterdam naar Friesland. En zo kwamen de kruidenmengsels van Hendrik Beerenburg in Dokkum terecht bij Fedde Sonnema.
De inventieve Fedde besloot de kruidendrank in zijn herberg aan de man te brengen. Eigenwijs als hij was, wilde Fedde Sonnema een persoonlijke noot toevoegen aan Hendrik Beerenburg’s kruidenmengsel. Hij zocht kruiden langs de oevers van de Friese meren, in weilanden en langs de paden en sleutelde aan de verhouding van de kruidenmelange om de drank zijn eigen, unieke karakter te geven. Uiteraard is de samenstelling geheim, er worden enkele tientallen verschillende kruiden gebruikt o.a. duizendguldenkruid, zoethout, sandelhout, gentiaanwortel, laurierblad en jeneverbes. Uiteindelijk had hij de ultieme samenstelling en zo is de Sonnema Berenburg geboren.
Schladerer Eaux de Vie
Schladerer Eaux-de-vie des Fruits uit het Schwarzwald. Het was Sixtus Schladerer die in 1844 zijn stokerij stichtte in het Duitse Zwarte Woud. Hij legde zich toe tot het distilleren van eaux-de-vie, gemaakt uit vruchten.
Het begint allemaal met het fruit. Kersen van het Zwarte Woud, kleine goudgele pruimen uit Lotharingen, sappige Williams peren uit Zuid-Tirol, uit Romagna en de Rhône vlakte en geurige wilde frambozen uit de Karpaten. De vruchten worden daar gekocht, waar het kan rijpen onder de beste klimatologische en geografische omstandigheden.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee categorieën: Wässer en Geist. De bekendste 'wässer" is Kirschwasser van kersen, anderen worden gemaakt van van pruimen, mirabel (een kleine pruim) of Williams peren. Deze vruchten hebben een hoog suikergehalte, steenvruchten, in het bijzonder, suiker wordt door gisting omgezet in alcohol.
De bekendste 'geist is Himbeergeist, gemaakt van frambozen. Het woord ''Geist'' wordt gebruikt bij vruchten die wel sterk geuren, maar een laag suiker gehalte hebben, zoals ook dat ook geldt voor bessen. De beste kwaliteiten worden gedurende een aantal jaren opgeslagen in vaten van essenhout, essenhout geeft noch kleur noch smaak aan de drank. Het rijpingsproces dat plaatsvindt tijdens de opslag resulteert in een mildere, meer "afgeronde" smaak.
Ouzo 12
Ouzo 12, elk land heeft z’n eigen specialiteiten. In Griekenland is dat wat drankjes betreft: Ouzo, een drank met een heerlijke anijssmaak.
De geschiedenis van deze Ouzo begint rond het midden van de 18e eeuw, toen de kunst van het distilleren Griekenland bereikte en tsipouro voor de eerste keer werd gedistilleerd.
Tsipouro was een alcoholisch extract van de droesem van druiven, de restanten die overblijven na het persen van de druiven. Het resultaat was echter een vrij troebele drank en bitter van smaak. Daarom voegde men  verschillende kruiden toe, hoofdzakelijk anijs. Hierdoor werd de tsipouro geleidelijk getransformeerd tot een drank met een dominante smaak van anijs....en Ouzo was geboren.
Vroeger was er onvoldoende aanvoer van anijs vanuit Griekenland. De producenten begonnen met de import van anijs vanuit Sicilië die was verpakt in jute zakken. Op deze zakken stond gedrukt 'Anis uso per Marsilia'. Marsilia of Marseille was in die tijd beroemd om haar anijs-dranken. Het woord 'uso' werd al gauw de benaming van de nieuwe Griekse drank.
Al in 1880 werd door de Kaloyiannis distilleerderij Ouzo geproduceerd die men op grote vaten liet rijpen. De klanten ontdekten al snel de unieke kwaliteit die op vat nummer 12 werd bewaard. Deze Ouzo was het resultaat van het samenvoegen van speciale kruiden en zaden, die vervolgens het proces van dubbele distillatie onderging. Vat 12 werd op die manier een begrip. Pas in 1950, de familie Kaloyiannis was inmiddels verhuisd naar Piraeus, werd de eerste ouzo op fles gebracht. Ter ere van het befaamde vat nr. 12 werd de merknaam 'Ouzo 12'.
Campari
Campari is een distillaat van planten, fruit en ongeveer zeventig kruiden, waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water. Campari is een kruidige drank van zeer hoge kwaliteit en wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als in 1860. Het heeft een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak en een alcoholpercentage van 25 procent.
De geschiedenis van Campari begint in Novara in 1860 met de uitvinding van het originele recept, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. In 1870 wordt Campari in Milaan, nu het centrum van de internationale design- en modewereld, door Gaspare Campari gepresenteerd in zijn cafe-liquoreria. Zijn zoon Davide Campari besloot zich volledig toe te leggen op de productie van zijn vaders schepping en het product draagt zijn naam. In 1904 wordt de eerste fabriek in gebruik genomen en wordt er begonnen met de export naar andere landen.  Dit was het begin van het succesverhaal dat ook vandaag nog voortduurt.
Campari Orange, de meest bekende cocktail gemaakt met Campari is heel makkelijk te maken, vul je glas 1/3 vol met Campari en vul het aan het jus d'orange, ijsblokjes erin en garneren met sinaasappel schijfjes. Zo heb je een heerlijke zomerse cocktail
Amaro Ramazzotti
Amaro Ramazzotti, een twintigjarige net naar Milaan verhuisde jongeman, Ausano Ramazzotti ontwikkelde in 1815 het unieke recept voor wat hij noemde Amaro Ramazzotti. Hij selecteerde 33 kruiden en maakte hiervan een perfecte harmonie. Vervolgens lengde hij dat aan met alcohol van de beste kwaliteit. Al snel werd Amaro Ramazzotti de modedrank van de Italiaanse high society, een trend die zich snel door heel Italië verspreidde. In 1848 besloot Ausano een bar te openen, pal naast de beroemde Scala opera. Daar schonk hij zijn Amaro Ramazotti in plaats van koffie. Na het overlijden van Ausano namen zijn kinderen het bloeiende bedrijf over. Als snel kon men niet meer aan de groeiende vraag voldoen en werd de distilleerderij in Milaan verplaatst en vergroot.
De onderscheidende smaak van Amaro Ramazzotti komt door het gebruik van de zoete Sicilliaanse sinaasappelschil en de bittere bruingele sinaasappelschil van Curaçao, die gecombineerd worden om die perfecte bitter/zoet balans te bereiken.
Amaro Ramazzotti kan puur gedronken worden of met ijs als digestief en met water, ijs en een schijfje citroen als aperitief.
Safari
 
Safari is een exotische likeur met de unieke smaak van maracuja, mango, papaya, citroen en limoen.
Een likeur die zich heerlijk laat mixen met diverse vruchtensappen.
Maar ook heerlijk puur of on the rocks.
Boswandeling
 
Originele roomlikeur op basis van room met guarana, banaan en kokos. Bevat 15% alcohol.
Boswandeling, een tropische oase, een exotische mix die ijskoud het lekkerst smaakt. Drink Boswandeling "on the rocks" of als cocktail en geniet van een heerlijk moment.
Frangelico
Frangelico is een heerlijke Italiaanse hazelnootlikeur, die met zorg en aandacht is samengesteld naar een eeuwenoud recept. De drank is verpakt in een fles, die op een monnik in een traditioneel habijt lijkt.
Frangelico hazelnootlikeur wordt met bronwater gedistilleerd van ingrediënten uit Piemonte: wilde hazelnoten, aftreksels van verwilderde bessen, bittere amandelen, sinaasappel­bloesem en kaneel.
Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails, met koffie, of in desserts.
Passoa
Passoa is een likeur gemaakt van passievruchten. De passievrucht komt oorspronkelijk uit Brazilië, deze vruchten werden voor het eerst ontdekt door Spaanse missionarissen in de 16e eeuw. Niemand weet echter waarom er de naam passievruchten aan werd gegeven.
De rijke smaak van centraal Amerika draagt bij aan de zoetig fruitige smaak van Passoa. Al bijna 20 jaar is de bekende zwarte fles het geheim op de vurige Latino feesten in Puerto-Rico.
Zowel in cocktails als puur of 'on the rocks' is deze likeur niet te versmaden en doet de drank zijn naam (The Passion Drink) zeker eer aan...
Amaretto DiSaronno
Amaretto is een likeur uit Italië, deze wordt gemaakt met amandelpitten of soortgelijke pitten zoals abrikozen. Een van de populairste merken is Amaretto DiSaronno   te herkennen aan zijn karakteristieke vierkante vorm en dop van de fles, het alcoholgehalte is 28%.
Het gerucht gaat dat in 1525 de schilder Bernardino Luini de opdracht had om een fresco van Madonna voor de kerk Santa Maria delle Grazie in Saronno te schilderen. Hij had toen een romantische affaire met een jonge vrouwelijke herbergier die hij als model gebruikte. Zij creëerde de likeur als gift voor haar minnaar. De makers beweren dat het recept sinds die tijd niet is veranderd. De fles is echter in de loop der tijd een aantal keren aangepast voordat de huidige bekende vierkante fles werd ontworpen.
Southern Comfort
Southern Comfort is een likeur sinds 1874 geproduceerd op basis van whiskey afkomstig uit het zuiden van de Verenigde Staten.. Het wordt bereid volgens een traditioneel recept dat tot op heden nog steeds geheim is. Zeker is dat er perzik, sinaasappel, vanille, suiker en kaneel voor gebruikt wordt.
In 1874 maakt de 24 jarige bartender, Martin Wilkes Heron een reis langs de Mississippi. Als hij in New Orleans aankomt, krijgt hij het gevoel dat hij zijn plek heeft gevonden en gaat hij aan de slag in één van de vele bars. Daar werkt hij aan zijn antwoord op de vele harde whiskeys die er in die tijd werden geschonken. Met een beetje vanille, een beetje rijpe sinaasappel, wat kaneel, citroen en kersenextract maakt hij in 1874 een drank die hij 'Cuffs and Buttons' noemt.
In de jaren erna wordt de drank steeds populairder en besluit hij deze om te dopen in 'Southern Comfort'.
Southern Comfort  wordt gedronken als een whiskey of bij de koffie maar is ook een geliefde drank voor het bereiden van heerlijke cocktails!
Drambuie
Drambuie is een goudkleurige likeur, gebaseerd op Schotse Whisky, kruiden en honing. Drambuie wordt al vanaf 1746 op het Schotse eiland Skye gemaakt. Drambuie was de persoonlijke likeur van Prince Charles Edward Stuart. In 1745 probeerde hij Engeland te veroveren, hij werd echter verslagen en moest hij vluchten naar Schotland. Daarbij werd hij geholpen door kapitein John Mackinnon. Als dank gaf hij aan John Mackinnon zijn geheim recept voor zijn persoonlijke likeur: Drambuie. De familie had het recept voor meer dan 170 jaar voor eigen gebruik. In 1902 was het Malcolm Mackinnon die Drambuie op de markt bracht. Het geheim recept is nog steeds in handen van de Mackinnons en wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als 250 jaar geleden. Drambuie is de enige traditionele likeur die gemaakt wordt van 100% gerijpte Schotse whiskies; vele hiervan zijn 15 tot 17 jaar oude malts, vermengd met de fijnste kruiden en honing. Drambuie ontleent zijn naam aan het Gaëlische ‘An Dram Buidheach’: een drank die voldoening schenkt. Andere bronnen vermelden echter dat de naam waarschijnlijk afkomstig is van het Schots-Gaelische dram buidhe, dat “gele drank” betekent.
DRAMBUIE: Authentieke Schotse whisky likeur 40% transparante, goudkleurige likeur. Gemaakt van een mix van kruiden en specerijen, honing gecombineerd met gerijpte malt & graan whisky SCHOTSE BASIS Mix van malt en graan whisky. SMAAK Honing en vanille geven een rijke smaak aan deze whisky likeur. Door het hoge alcohol percentage heeft deze likeur een vol en onderscheidend karakter.
DRAMBUIE 15 jaar oud: 15 jaar oud premium malt whisky likeur . 43% transparante, goudkleurige Drambuie likeur vermengd met 15 jaar oud gerijpte malts. SCHOTSE BASIS 100% Speyside malt basis 15 jaar oud.  SMAAK 15 jaar oude malt geeft een diepe verfijnde smaak, met name voor de echte malt liefhebber.
Bols Corenwyn
Bols Corenwyn is een superieur authentiek Hollands product. De eerste stap in de productie van Bols Corenwyn na het zorgvuldig selecteren van de beste tarwe, maïs, rogge en mout is maken van het beslag.
Gemalen tarwe, maïs en rogge gaan, vermengd met water, in aparte beslagketels en worden verhit tot 80°C. waardoor het zetmeel openbreekt en een dikvloeibaar mengsel ontstaat dat maïsche wordt genoemd. Aan de maïsche worden natuurlijke enzymen toegevoegd die bij 50°C het vrijgekomen zetmeel omzetten in suikers. Het beslag wordt na dit proces zoete maïsche genoemd.
De drie zoete maïsche worden in de gisttank samengevoegd waarna gist wordt toegevoegd. Bij 30-38°C krijgt het mengsel in 5 dagen het gewenste alcoholpercentage. Gist zet op natuurlijke wijze suikers om in alcohol. Het alcoholpercentage dat zich tijdens dit proces kan vormen stijgt niet boven de 11vol.%. Daarboven worden de gistcellen door de alcohol afgebroken en stopt het proces. 
Door middel van distillatie wordt het alcoholpercentage verder verhoogd. Distilleren berust op een verschil in verdampingstemperatuur van verschillende stoffen. Bij 78°C verdampt alcohol en stijgt uit het mengsel op om na afkoeling weer vloeibaar te worden. In drie distillatiestappen ontstaat het zgn. ‘bestnat’ ofwel moutwijn, met een alcoholpercentage van 47vol.%. In de moutwijn bevinden zich ethanol en hogere alcoholen als butanol en propanol daarnaast geven esters en vetzuren een karakteristieke smaak aan de moutwijn.
Als de Bols Corenwyn in de fusten gaat om te rijpen bestaat het voor minstens 51% uit moutwijn. Verder gaat er een kruidendistillaat bij en korenwijn met 58vol.% dat is ontstaan uit de verdere distillatie van moutwijn. Een ander component is zuivere, neutrale graanalcohol van 96vol.% zonder aroma’s dat het eindresultaat is van het nog verder doordistilleren van moutwijn.
Het ontstane mengsel met een alcoholpercentage van 63vol.% rijpt zo twee jaren (of langer) op fust om tenslotte te worden geblend tot goudgele, fluweelzachte Bols Corenwyn. Lees hier meer over: Korenwijn
 
Hooghoudt Dubbele Korenwijn
Hooghoudt Dubbele Korenwijn is met recht het vlaggenschip onder de jenevers. Complex en met een karakteristieke smaak. Gedistilleerd goudgeel gedorst graan uit de fles. Bescheidenheid geeft geen pas, de Dubbele Korenwijn laat zich drinken als een whisky. Het edele, volle karakter ontleent de exclusieve drank aan het hoge percentage moutwijn, in combinatie met het ambachtelijke dubbel gestookte jeneverbesdistillaat en de zuivere graanalcohol. Authentiek en oprecht, precies in de juiste balans. Dat is het geheim, dat is de kracht van Dubbele Korenwijn. Een smaaksensatie ontsproten aan de Gouden Eeuw. Traditie en eigenheid in een nuchter en vooral hartverwarmend jasje. Lekker zonder poespas.
De smaak komt het best tot zijn recht op kamertemperatuur in een origineel jeneverglaasje. Ook heerlijk bij een eenvoudig blokje kaas of een smakelijk visgerecht.
Sheridans
 
De kleur van Sheridan's koffie vanillelikeur is tweeledig: roomwit en zwart.
Met zijn unieke smaak en originele presentatie is Sheridan's Liqueur een innoverende likeur. In Eén fles zit namelijk van elkaar gescheiden een derde vanille crèmelikeur en twee derde donkere koffielikeur gemengd met Ierse whiskey.
Bij het inscheken vormen zich twee lagen in het glas wat bij het drinken een aparte toevoeging aan de smaak ten gevolge heeft.
Sheridan's kan gekoeld of met ijs geserveerd worden als aperitief of bijvoorbeeld bij de koffie.
Takkensap
Takkensap komt uit Mallorca, daar heet dit drankje ´Hierbas´, het Spaanse woord voor ´Kruiden`. Takkensap is zéér populair in de uitgaansgelegenheden in Spanje en de Spaanse eilanden, zoals Mallorca, Ibiza etc. Voor het recept heeft men diverse kruiden en anijs gebruikt. In de bijzondere fles is de drank inderdaad gebotteld met enkele takken.
Veel landen hebben een drankje met anijssmaak, zo heeft Griekenland de Ouzo, Frankrijk de Pernod en Pastis en Turkije Raki.
Takkensap is daar niet echt  mee te vergelijken, takkensap is namelijk niet zo sterk (28% alcohol) en is een likeur, dus zoeter.
Keizerbitter
 Keizerbitter, om de mogelijke oorsprong van Keizerbitter te achterhalen, moeten we zo´n 200 jaar terug in de tijd. De woelige jaren tussen 1800 en 1810. De jaren van Napoleon de Bonaparte. Napoleon moderniseerde de oorlogsvoering drastisch. Met snelmarsen wist hij zijn legers aanzienlijk sneller op het slagveld te krijgen dan zijn tegenstanders. Zo kon hij de beste posities innemen en het moment van de aanval bepalen. Deze snelmarsen vergden natuurlijk het uiterste van zijn manschappen, met als gevolg grote vermoeidheid en.... dorst! Tussen de veldslagen door was het één van de soldaten die een drank brouwde die later befaamd zou worden onder de voor de hand liggende naam 'Keizerbitter'.
De ingrediënten - perziken, zoethout, abrikozen, laurierkers, anijsolie en citroenschil - vond hij onderweg in de natuur. Bovendien voegde hij hier meer dan 30 verschillende kruiden aan toe. De dorst van de soldaten was gelest en het moreel versterkt. Hoe dit drankje zijn uiteindelijke weg vond naar de lage landen vertelt de legende niet. Belangrijk is dat Keizerbitter nog steeds volgens het aloude recept wordt bereid. Een recept waarin natuurlijke ingrediënten en een langdurige rust een belangrijke rol spelen. In sterk geconcentreerde vorm ligt Keizerbitter namelijk maandenlang in grote stenen potten te rijpen, alvorens het gebotteld wordt in de beschermende bruine fles.
Eenmaal gerijpt ontstaat een prettige, zacht-zoete citrussmaak met een bittertje in de afdronk.
Wyborowa wodka
 
Wyborowa, dé Poolse wodka. De Polen en de Russen maken nog steeds ruzie over het vaderschap van de wodka. De eerste geschreven bronnen in verband met de productie in Polen dateren van de 15e eeuw, maar veel auteurs beweren dat de Polen al minstens een eeuw eerder wodka dronken.
‘Wodka’ laat zich letterlijk vertalen als ‘beetje water’. Aan het eind van de 16e eeuw begon op grote schaal de productie, hoofdzakelijk in Poznan. Daar waren in 1580 498 distilleerderijen actief.  
Wyborowa is een premium wodka gemaakt van rogge, de geur kenmerkt zich door een licht zoete roggegeur met een vleugje alcohol.
Absolut Vodka
 
Absolut Vodka, het verhaal van Absolut begon in de 19e eeuw in Zweden in 1879 met het buitengewone ondernemerschap van Lars Olsson Smith. De man wiens portret afgebeeld staat op iedere fles Absolut vodka, werd een wees bij zijn geboorte. Op 9-jarige leeftijd werd hij geadopteerd en verhuisde hij van zijn geboorteplaats, Åhus in het zuiden van Zweden naar Stockholm. Lars had een opmerkelijke ondernemerszin; toen hij 14 jaar oud was, beheerste hij een derde van alle verkochte vodka in Zweden! 
Malibu
Malibu, ’s werelds bekendste en meest verkochte likeur met kokos. De oorsprong van Malibu ligt in het midden van de 17e eeuw, toen rum op het eiland Barbados voor het eerst werd geproduceerd. De vermaarde rum met kokos werd echter pas als merk in 1893 ontwikkeld in de West Indies Rum Distillery, een wereldberoemde distilleerderij.
Het is de Twaalf Island Shipping Company die verantwoordelijk was voor de distributie van Malibu, eerst in de 12 eilanden van de Antillen/Caribische gebied, en later in de rest van de wereld. Sindsdien is Malibu uitgegroeid tot een succesvol internationaal merk.
Malibu dankt zijn unieke smaak aan de verfijnde melange van rum, natuurlijke kokosaroma’s en pure rietsuikers van de hoogste kwaliteit. Met Malibu beleef je elke dag het Caribische gevoel.
Malibu is uitstekend geschikt om puur te drinken of in de mix met cola of met jus d’orange.
Kahlua
 Kahlúa, 's werelds nummer een koffielikeur. Het verhaal over Kahlúa begint in de Mexicaanse stad Merida, rond 1500 opgericht en volgens historici de oudste stad in de regio die voortdurend bewoond is gebleven. Eeuwen later creëerde de chemicus Montalva Lara hier het recept dat in 1936 de basis voor Kahlúa zou worden.Zijn twee belangrijkste ingrediënten, koffie en vanille. Alleen de beste 100% Arabica koffiebonen worden gebruikt in de Kahlúa mix. Veracruz heeft de vereiste hoogte en semi-tropisch klimaat voor de teelt van een koffieboon met een subtiele hint van chocolade, de essentie van Kahlúa's onderscheidende smaak en aroma. De koffie wordt verbouwd onder de bomen, zodat de bonen langzaam kunnen rijpen in de schaduw zonder het gebruik van pesticiden. De rijpe bonen zijn met de hand geplukt, gewassen en in de zon gedroogd. Deze koffie wordt gebruikt bij het maken van Kahlúa.
Met zijn unieke koffiesmaak is Kahlúa bekroond met een zilveren medaille op de 2008 International Wine and Spirit Competition. Kahlúa won zilver op zowel de 2006 World in San Francisco Spirits Competition en de 2007 International Wine and Spirit Competition.
 In het kleurrijke Mexico geniet Kahlúa al jaren grote faam als voorkeurslikeur bij het afsluitende kopje koffie na een geslaagd diner.
Cafe Marakesh

’s Werelds meest verfijnde koffielikeur, op basis van de beste Arabica koffiebonen dat is Café Marakesh. Zacht als de zachtste nacht, geheimzinnig als geen ander. Al jarenlang is Café Marakesh een favoriet onder de koffielikeur liefhebbers. Café Marakesh (23%) is een echte kwaliteitskoffielikeur op basis van de beste Arabica koffiebonen. De likeur is vermaard om haar zachte, fluweelachtige, langzaam wegsmeltende smaak waarvan het nog lang nagenieten is.

Zowel puur als on the rocks of door de koffie geserveerd met een toefje slagroom, Café Marakesh is niet te weerstaan. Nog geraffineerder is de toevoeging van de likeur aan ijs, tiramisu of crème brulée of natuurlijk in een cocktail.

Tia Maria
Tia Maria is een koffielikeur uit Jamaica met Jamaica Blue Mountain koffiebonen. Kan puur of met ijs worden gedronken, wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails, met koffie of in desserts. Tia Maria betekent in het Spaans letterlijk "tante Maria".  Het recept stamt uit de 17e eeuw. Een trouwe dienstmeid griste nog wat belangrijke familie spullen bij elkaar voordat ze het huis met haar Spaanse bazin ontvlucht. Hierbij zat het originele manuscript van een geheim familierecept voor een hartversterker.
De smaak is een mix van koffie, vanille en chocolade.
Black Russian, recept voor deze mixdrank: een glas met daarin 2 delen wodka, eventueel met ijs en daarbij 1 deel Tia Maria.
Jagermeister

Het recept van Jägermeister is een van de best bewaarde geheimen in de drankenwereld. Dat er 56 kruiden, bloemen, wortels en soorten fruit bij de bereiding gebruikt worden, mogen we weten en dat ze uit alle windstreken komen ook. Er is bij voorbeeld kaneel uit Sri Lanka, sinaasappel uit Australië en gemberwortel uit Zuid-oost Azië. Verder vragen blijkt echter zinloos. De meer dan 50 ingrediënten worden vermalen en daarna met elkaar vermengd. De mix gaat in grote tanks waarbij de ingrediënten 2 of 3 dagen lang worden geweekt in met water verdunde alcohol. Dit scheidt de verschillende kruiden. Het proces wordt verschillende keren herhaald in een periode van enkele maanden. Na filtering wordt de vloeistof voor minimaal een jaar in eikenhouten vaten opgeslagen. Pas daarna worden alcohol, suiker, caramel en water toegevoegd en krijgt het eindprodukt zijn definitieve vorm.

Tequila Sauza
Tequila is een Mexicaanse alcoholische drank die uit het sap van de agave wordt gedistilleerd. De agave is een plant die alleen in Midden-Amerika groeit, lijkt op een cactus maar dit is hij zeker niet, het is familie van het sneeuwklokje, de narszis en de amaryllis. De Tequila Weber is het Agave-soort die de grondstof vormt voor de Tequila, deze soort groeit vooral in Mexico in de provincie Jalisco, waarin het stadje Tequila ligt.
De geschiedenis van Sauza Tequila gaat verder dan 130 jaar terug. In 1873 kocht een jonge man genaamd Don Cenobio Sauza zijn eerste eigen distilleerderij in Mexico en veranderde het lokale agave-drankje (Vino Mezcal) in de wereldbekende alcoholische drank genaamd "tequila".
Tequila moet voor minstens 51% uit agavesap bestaan, de rest is vaak suikerriet. Tequila bestaat in drie types: plata, blanca ("silver" tot drie maanden gerijpt), reposado ("rested" drie maanden tot een jaar gerijpt) en añejo ("aged" of "vintage" langer dan een jaar gerijpt). Het rijpingsproces bepaalt de kleur, soms wordt karamel toegevoegd als kleurstof om zo de indruk van een lang gerijpte drank te wekken (Deze zijn iets zoeter en worden vaak "Gold" genoemd). Añejos zijn vrij donker van kleur, reposados zijn iets helderder, terwijl platas doorzichtig zijn.
Tequila is een goede mixdrank als smaakmaker in cocktails, bijvoorbeeld de Tequila Sunrise: Mix hiervoor Tequila en jus d'orange in een glas met ijsblokjes. Vervolgens wordt een klein scheutje grenadine bovenop in het midden geschonken die langzaam in het glas moet lopen, waardoor het een beetje op een zonsopgang zal lijken.
Of op de traditionele manier, bijna een ritueel: Eerst strooi je wat zout op de muis van je hand wat je vervolgens oplikt, daarna zuig je op een stukje citroen en dit slik je door met een grote slok ijsgekoelde Tequila. De smaakindrukken zout, bitter en zuur vermengen zich en je zult deze ervaring niet snel vergeten.
Limoncello Villa Massa
Villa Massa Limoncello di Sorrento bevat geen kunstmatige toevoegingen, kleur- geur- smaakstoffen en conserverings-middelen. Limoncello is een traditionele Italiaanse citroenlikeur verkregen volgens ouderwets recept uit de regio Campania (Napels). Limoncello is een natuurlijk product, dit wordt bereid door aan de verse schillen  alcohol van 96% toe te voegen, deze zorgt ervoor dat de smaakstoffen aan de  schillen wordt onttrokken. Na vier dagen wordt water en suiker toegevoegd en zo ontstaat een limoncello van 32% alcoholvolume. Verschillende soorten citroenen worden gebruikt om de verschillende smaken te bewerkstelligen.
Sorrento was een der eerste toeristenoorden van Italië. Behalve het toerisme zijn ook de citroenplantages, wijnbouw en voedingsmiddelenindustrie belangrijk voor de stad.
Het drinken van Limoncello is al jaren heel gebruikelijk in Italië en meer en meer ook in andere delen van de wereld.
Limoncello kan ijskoud uit de diepvries gedronken worden of  bijvoorbeeld door tonic toe te voegen wordt het een lekkere dorstlesser. Het is heerlijk in champagne of prosecco voor de bereiding van long drinks. Erg aangenaam is het over ijs, een fruitsalade of verse aardbeien.
Limoncello Luxardo
Limoncello Luxardo. De combinatie van een buitengewoon zacht microklimaat, de zee, de zon en de vulkanische grond zorgen voor de lekkerste citroenen van de wereld. Van deze citroenen wordt “liquore di limone” gemaakt, oftewel limoncello, een citroenlikeur die alleen van natuurlijke producten gemaakt wordt, namelijk suiker, citroenen, alcohol en water. Deze limoncello is de bekendste likeur in Campania en wordt daar door bijna iedereen gedronken na het diner.
Vecchia Romagna
Vecchia Romagna behoort tot de beste brandy’s van Italië. Hij dateert uit het jaar 1820 toen door de familie Buton van Bologna de distilleerderij werd opgericht.
De Vecchia Romagna is een fijne brandy op dezelfde traditionele wijze gemaakt als Cognac in Frankrijk. Gemaakt van edele druiven (Trebbiano) en bekend door de exclusieve kwaliteit. De brandy wordt gedistilleerd in koperen ketels (collo di cigno). De brandy heeft drie jaar op fust gelegen alvorens te worden gebotteld op de kenmerkende driehoekige fles.
Grappa Poli
Grappa is een Italiaanse gedistilleerde alcoholische drank, die vervaardigd wordt uit distillatie van de vergiste restanten van de uitgeperste druiven na de wijnbereiding. De smaak van een grappa, net zoals bij wijn, hangt af van het type druif, de kwaliteit ervan en de vaten waarin ze gerijpt wordt en het productieproces. Grappa heeft een minimum alcoholpercentage van 37,5%.
Grappa Poli: De familie Poli produceert al meer dan een eeuw grappa. Jacopo Poli, een zoon uit de vierde generatie is tegenwoordig verantwoordelijk voor het distillatieproces, In 1983 resulteerde dit in de productie van een mooie vernieuwde grappa. In de rol van 'grappaioli' (grappa-makers) gebruiken de broers Poli nog steeds de distilleerketel van hun grootvader. Iedere grappa heeft een andere smaak en zodoende produceert de familie Poli een reeks van verschillende distillaten. Elk distillaat wordt voorgesteld door een symbool met een andere kleur, zodat de klant makkelijk de smaak van een bepaalde Poli grappa kan kiezen, bijvoorbeeld;
- Grappa Secca Dry, druivenras: Merlot, 40 % een lichter type grappa is met een zuivere en elegante smaak.
- Grappa di Traminer Aromatica, druivenras: Traminer, 40 % met een frisse kruidigheid en geparfumeerde stijl.
Nonino Grappa
Het familiebedrijf Nonino begon in 1897 als een eenmanszaak gerund door Orazio Nonino. Sinds 1973 staan Benito en Giannola en hun 3 dochters Cristina, Antonella en Elisabetta aan het roer van het bedrijf. En met succes! Nonino was het eerste bedrijf dat begon met een single varietal Grappa.  Nonino werkt samen met de beste wijnmakers uit Friuli en is zelf in het bezit van 40 ha wijngaarden. In 2003 ontvingen Giannola en Benito Nonino de prestigieuze Leonardo prijs van de Italiaanse regering vanwege "de uitmuntende kwaliteit, onderzoek en innovatie", de Nonino familie is een ware ambassadeur voor de Italiaanse grappa's.
 Nonino Grappa Merlot
Grappa is het meest oude en traditionele distillaat van Noord Italië. De vaste bestanddelen van de druif ofwel later de pulp, wordt gebruik voor het distillaat. In roestvrijstalen tanks worden de druiven van deze Grappa gefermenteerd onder vacuüm en gecontroleerde temperaturen. Spoedig volgt de distillatie om secundaire fermentatie te voorkomen. Daarna volgt een rijping van 6 maanden tot 1 jaar in roestvrijstalen tanks.
 Nonino Grappa Chardonnay Barrique
De Chardonnay Barrique ondergaat een rijping van 6 maanden tot 1 jaar op kleine houten vaatjes, zonder toevoeging van smaken.De productie van Grappa is gelimiteerd en afhankelijk van de individuele oogst.
Raki Yeni
Yeni Raki, De nationale drank van Turkije. Wat pastis is voor de Fransen, Sambuca voor de Italianen en Ouzo voor de Grieken, dat is Raki voor de Turken. Deze nationale Turkse drank wordt gedistilleerd op basis van rozijnen en druiven met toevoeging van anijs. Na twee maal te zijn gedistilleerd wordt Yeni Raki voor het bottelen enige maanden op eikenhouten fusten gelagerd.
Raki, ook wel leeeuwenmelk genoemd, wordt uitgesproken als rah-kuh. Deze drank met anijssmaak heeft een hoog alcoholgehalte (45%), maar wordt veelal met water aangelengd. Hierdoor wordt de oorspronkelijk heldere Raki ondoorzichtig.  
Aurum
Aurum is een sinaasappellikeur uit Italië gebaseerd op oude brandy, het recept bevat de schillen van sinaasappels en mandarijnen, kruiden en suiker, dit wordt jarenlang opgeslagen in eikenhouten fusten van de beste kwaliteit.  De kleur van Aurum (het woord is Latijns voor goud) is toe te schrijven aan saffraan die wordt gekweekt in Abruzzo, een gebied in Italië waar deze likeur wordt geproduceerd
Licor 43
 
Licor 43 is ontwikkeld uit een 1000 jaar oud geheim recept en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Cartagena is de thuisbasis van de bijzondere Spaanse likeur. De naam is afkomstig van de 43 ingrediënten die worden gebruikt om de likeur te maken. Onder deze ingrediënten, vruchten en geurige kruiden bevinden zich onder andere sap van citrus- en andere vruchten, en extracten van aromatische planten. Wereldwijd is deze Spaanse likeur met haar zachte vanillesmaak zeer populair bij miljoenen genieters.
 
Licor 43 heeft door haar bijzondere receptuur een zeer sterk karakter, dat in diverse drinkwijzen uitstekend tot haar recht komt. Als afsluiting van een gezellig diner komt de zachte, zoete vanillesmaak van Licor 43 naast of in de koffie en thee uitstekend tot haar recht. Bovendien leent Licor 43 zich uitstekend als basis voor cocktails.
Schrobbeler
De naam Schrobbelèr is ontleend aan de roemrijke Tilburgse textielindustrie. De schrobbelaar of in brabants dialect: schrobbelèr, was een textielarbeider die er voor zorgde dat de wolvezels werden ontward en konden worden versponnen.
Schrobbeler is gebotteld in een stenen kruik en wordt gemaakt uit 43 kruiden en met een alcoholpercentage van 21,5 procent. Ontstaan in 1973 als lekkere borrel voor de gevoelige maag, bleek de ontdekking van Jan Wassing voor iedereen een lekkere en makkelijk drinkbaar gewaardeerde sfeerverhoger.
Kirsberry
Kirsberry is de favoriete “cherry wine” van Denemarken. Kirsberry wordt gemaakt van Scandinavische kersen waarbij de smaak is verfijnd door toevoegingvan zorgvuldig geselecteerde kruiden, zonder toegevoegde kleurstoffen.
Het originele recept dateert van 1891en het kleine gouden glas op de hals van de fles symboliseert de hoge kwaliteit en de echtheid.
(Vanwege het "relatief" lage alcoholgehalte van 14,8%  eigenlijk geen gedistilleerd).
Men kan op verschillende manieren genieten van Kirsberry:
Puur, on the rocks, mixen met diverse frisdranken en gedistilleerd (b.v. wodka of rum) of als dressing op ijs.
Calvados
Calvados is afkomstig uit Normandië en is een distillaat van appels (en peren) met een appellation contrôlée, een officiële en beschermde herkomstbenaming. Appeldistillaten uit andere streken mogen dan ook niet de naam Calvados voeren.
Er zijn twee appellations, de Appellation Calvados Réglementée', welk geldt voor alle Calvados uit de voorgeschreven produktiegebieden en deze Appellation Calvados Pays d'Auge Controlée.
Het Pays d'Auge is een klein gebiedje binnen het departement Calvados. Van deze bodem komen de beste appels. Bij het distilleren van een Pays d'Auge mag alleen de klassieke ketel gebruikt worden.
De appels worden geoogst waarna de vruchten tot pulp gesneden worden. Deze massa wordt geperst en daarna laat men het sap vergisten tot cider.
Het distilleren gebeurt twee maal, tot een alcohol percentage van ongeveer 70%. Na de rijping op eikenhouten vaten en de zgn. “mariage”: men mengt Calvados uit verschillende vaten, wordt het het alcoholpercentage tot op een sterkte van 40% teruggebracht en de calvados gebotteld.
Père Magloire VSOP
Deze VSOP laat als geen andere zien waartoe keldermeester Michel Poulenc in staat is. Heel knap, zoals fris appel- en perenfruit harmonieert met tonen van eikenhout en vanille. Voor kenners gaat er niets boven de pure, fruitige zuiverheid van het appeldistillaat, dat door geraffineerde blending en zorgvuldige rijping op eikenhout, finesse, elegance en rijpheid ontwikkelt. Deze VSOP Calvados bestaat uit een blend van eaux-de-vie’s van 6 tot 8 jaar oud.
Père Magloire XO
Schitterende oude Calvados, resultaat van toewijding aan kwaliteit, elegantie en langjarige verfijning van het distilleerproces. Ondanks zijn leeftijd mist deze Calvados de 'zwaarheid', die oude, ook dure Cognac en Armagnac vaak kenmerkten. Deze Calvados is tweemaal gedistilleerd in oude koperen 'pot stills' en bevat eaux-de-vies van 10 tot wel 22 jaar oud.
Pernod Ricard
Pernod: In 1805 richtte Henri-Louis Pernod het bedrijf Pernod Fils op in Pontarlier in Frankrijk. Pernod werd snel erg populair bij de Parijse bourgeoisie, een trend die zich verspreidde tot de terrascafes van Parijs. Vanaf dat moment werd Pernod essentieel in de wereld van kunst en cultuur. Picasso zelf was geinspireerd door de unieke verfrissende smaak van Pernod, wat zich duidelijk uit in zijn schilderijen.
Pernod heeft een lichte en verfrissende smaak. De smaak van Pernod stamt af van Chinese anijs (ook steranijs genoemd). De factor die Pernod uniek maakt, is dat het een product is van distillatie en maceratie van anijszaad, aromatische plant- en kruidenextracten, water, alcohol en suiker.
 
Ricard is een Pastis de Marseille. Het wordt gemaakt op een speciale wijze volgens de traditie uit de Provence. De basis voor Ricard is een mengsel dat getrokken wordt op basis van kruiden, waaronder koreander, kamille, citroenkruid en anijs. De anijstonen zijn echter minder sterk aanwezig vanwege de toevoeging van zoethout. Ricard is hierdoor een goudgele verfrissende drank, met 45% alcohol, heeft een unieke smaak en een typisch Frans karakter.Ricard is het aperitief bij uitstek, dat in 1932 door de Fransman Paul Ricard ontwikkeld werd. Het bleek ook een ideale dorstlesser voor een mooie zomerdag, dat op geen enkel terras mag ontbreken. Ricard werd het synoniem voor "joie de vivre" en groeide uit tot een echt wereldmerk.
 
Van Pernod of Ricard kunt genieten op de traditionele Franse wijze: 1 deel Pernod of Ricard op 5 delen water met de toevoeging van een paar blokjes ijs. U verkrijgt dan een verfrissende longdrink. Ook kunt u in dezelfde verhouding, cola, sinaasappelsap, limonade of tonic toevoegen.
ELS bitter
De bekende Limburgse kruidenbitter Els "aels" komt oorspronkelijk uit Beek, vroeger waren in Beek twee distilleerderijen die els stookten. Hennekens (vanaf 1821) en Smeets, beide bitters zijn nog te krijgen, maar ze worden niet meer in Beek gestookt. Els La Vera is gebaseerd op een bijna twee eeuwen oud familierecept van de familie Hennekens en de verwante familie Sangers.
Els is een soortnaam, een eeuw geleden waren er in Limburg misschien wel tien soorten els. In de Eifel en in het Duitstalige deel van België zijn er meerdere "'elskes" te krijgen, zoals de Raerener Els uit 1836. Die wordt,  zoals de naam zegt,  vervaardigd in Raeren.
De Limburgse "aels" is niet alleen een kruidendrank, maar ook een wegkruid dat de eer heeft in de kroedwis of "kroedwösj" te zitten. Dat is een bundel van vruchten (bijvoorbeeld tarwe) en kruiden die bij het feest van Maria Tenhemelopneming (15 augustus) gewijd worden. Ze dienen dan mede om mens, huis en dier te beschermen, tegen onder meer blikseminslag.
De naam aels is een verkorting van alsem, een plantengeslacht dat officieel artemisia heet. In de kroedwösj zit de gewone soort, ook bijvoet genoemd. Els "aels" bevatte vroeger een zwaardere alsem, de artemisia absinthium, waarvan absint gestookt werd, een heftige drank die nogal wat slachtoffers eiste. Hij is daarom bijna een eeuw lang in half Europa verboden geweest. In Nederland mag absinth sinds een paar jaar met een aangepast recept weer verkocht worden.
Els La Vera is amberkleurig, heeft een licht salmiak-achtige smaak en is met een stroef tot zacht-bitter in de mond.
Wodka

Wodka: Wodkaa is oorsprokelijk afkomstig uit Rusland en Polen. In het Pools betekend het  “watertje” en is al eeuwen het distillaat bij uitstek in Noord en Oost Europa. Wodka (of Vodka) is 'n echte werelddrank. Met name na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Wodka zich zeer succesvol in de Verenigde Staten en Europa. Ofschoon de aardappel als grondstof voor Wodka werd gebruikt, is de meest gebruikelijke grondstof nu graan. Wodka wordt gekenmerkt door een hoge graad van zuiverheid na distillatie van de alcohol en filtering over houtskool. Alleen natuurlijke aroma's mogen eventueel worden toegevoegd. Het alcoholpercentage is 35 tot 40%. De traditionele wijze van consumptie is puur (uit de vriezer).

Grote populariteit verkreeg Wodka echter als basis voor mix-dranken b.v. de Bloody Mary (wodka met tomatensap, peper, zout en tabasco) of de Screwdriver (wodka met jus d'orange).

De Smirnoff Black No. 55:  Als premium wodka onderscheidt deze Smirnoff Black No 55 zich. Het recept is gebaseerd op de 18de eeuwse Russische methode waarbij de wodka drie maal in kleine hoeveelheden uit granen wordt gedistilleerd waarbij gebruik gemaakt wordt van de “Pott-still”, een rechtstreeks verhitte koperen ketel. De wodka wordt daarna één keer gefilterd over houtskool afkomstig van de schors van de zilverberk – een authentieke techniek die hem zijn karakter met zijdezachte ronde afdronk geeft.

Dit in tegenstelling tot de bekende Smirnoff ‘No 21’ (met het rode etiket) deze wordt gedistilleerd via kolomdistillatie en tien keer gefilterd om zoveel mogelijk onzuiverheden eruit te halen.

Trester Weinbrand Weinhefe

Trester: Na het persen van de druiven blijven voornamelijk schillen, pitten en stelen over; in het Duits heet dit Wein-trester. Door dit te distilleren ontstaat Tresterbrand, Grappa in Italië of Marc in Frankrijk. Na het gisten kan de trester van rode wijn direct worden gestookt; van witte druiven zal nog een gisting van de restanten plaats moeten vinden alvorens te stoken. Deze drank kan op hout rijpen, waardoor de relatief harde smaak milder wordt.

Weinbrand: Deze drank, (Duitse Brandy) is gestookt van wijn. Vaak met minimaal 6 maanden rijping in kleine eikenhouten vaten. Alter weinbrand dient volgens de wet minstens 12 maanden op hout gelagerd te zijn.  Een bekend voorbeeld van weinbrand is Asbach (Uralt) oorspronkelijk afkomstig uit Rüdesheim am Rein.

Weinhefe: Nadat de wijn door gisting is ontstaan wordt de gist (Hefe) van de wijn gescheiden. Het troebele restant van de jonge wijn wat achterblijft in de gisttanks bevat nog wijnalchol. Dit geheel kan worden gedistilleerd, hieruit ontstaat de Weinhefe. Tradietiegertouw afkomstig uit Baden en Rheinland-Pfalz

Sambuca

Sambuca Molinari

Een halve eeuw geleden begon Angelo Molinari in Civitavecchia, een klein kustplaatsje ten noorden van Rome, met de productie van zijn anijslikeur. Molinari gebruikt voor zijn Sambuca Extra het zuiverste en meest kostbare anijs: de steranijs. Door de Egyptische faraos werd anijs reeds gewaardeerd om de heilzame werking, en ook in klassieke oudheid werd door beroemde artsen als Hypocrates en Galenus anijs in tal van recepten verwerkt. Bij de bereiding van Molinari wordt, naast anijs, ook gebruik gemaakt van kruiden, specerijen en suiker.
 
Er zijn tal van manieren om van Sambuca te genieten. Bijvoorbeeld als digestief bij de koffie. Een oud gebruik is om drie koffieboontjes toe te voegen ('la mosca') en de drank vervolgens kort te flamberen. Op warme dagen kan men Sambuca Molinari aanlengen met ijskoud water en wat ijsblokjes. Dit heeft een heerlijk verfrissend effect. Daarnaast kan Sambuca gebruikt worden in allerlei mixdranken en cocktails.
Rum

EL Dorado Rum:

Rum is een distillaat van de melasse van suikerriet en wordt over de gehele wereld gedistilleerd. Maar over het algemeen daar waar ook suikerriet groeit en voorhanden is, in feite is het een bijproduct van de rietsuikerproductie. Deze drank kwam pas echt tot bloei in het Caribisch gebied. Aanvankelijk werd Rum vervaardigd door zwoegende slaven. Ieder land en/of iedere regio heeft zijn eigen productiemethoden, waardoor er een zeer breed scala bestaat van typen rum.

EL Dorado bijvoorbeeld is een rum waarbij  het tropische klimaat van Guyana zorgt voor de ideale omgeving waarin rum kan rijpen. De zachte smaak en het volle aroma zijn te danken aan de grote eikenhouten vaten waarin de rum wordt gerijpt.

El Dorado 12 Y : De opwindende oorsprong van de drank proeft u in ‘El Dorado 12 year old’. Liefhebbers roemen deze jaarrum om zijn elegantie en de heldere barnsteenkleur. De smaak roept associaties op met exotisch genieten. Viermaal toonde ´El Dorado 12´ zich de beste onder veertig goede Caraibische rummerken.

El Dorado 15 Y: Deze 15 jaar oude rum is een absolute uitblinker in smaak, rijpheid en beleving. Maar liefst viermaal veroverde ´El Dorado 15´ de titel ´Beste rum ter wereld´ (International Wine and Spirit Competition - London). In het aroma vindt u vleugjes terug van rijpe vruchten en koffie.

Havana Club
Havana Club wordt al sinds 1878 volgens origineel recept door Cubaanse meester-rumstokers gemaakt. De kwaliteit is niet alleen te proeven maar ook af te lezen aan het kwaliteitsgarantiezegel van de Cubaanse staat (seal of origin) en het logo met 'La Giraldilla' (symbool van Havana). De rijping van alle Havana Club verloopt geheel natuurlijk en wordt bewust niet versneld. De verse melasse van de beste suikerriet ter wereld, de rijping in eikenhouten vaten en het unieke Cubaanse klimaat geeft Havana Club Rum een onvergelijkbare kwaliteit.
Havana Club Anejo Blanco: Het jongste lid van de Havana Club-rumfamilie. Dankzij de rijping op eikenhouten vaten en de filtering die daarna volgt krijgt Anejo Blanco zijn natuurlijke lichte kleur.
Havana Club Anejo 7 anos:Complexe aroma's karakteriseren deze minimaal 7 jaar gerijpte rum. De rummeesters selecteren hiervoor hun mooiste rum en produceren dit ideale digestief. De Havana Club Anejo 7 años wordt gekenmerkt door zijn donkere kleur en heeft tonen van cacao, gedroogd fruit en kruiden.
Rumkenners en liefhebbers van Cuba kiezen Havana Club als de rum voor klassieke Cubaanse cocktails als de Mojito (met munt), Daquiri (met limoen of sinasappelsap) en Cuba Libre (met Cola).
Cognac

Cognac is een alcoholische drank verkregen door het destilleren van witte wijn. Om cognac genoemd te mogen worden mogen alleen geselecteerde druivenrassen gebruikt worden. Er moet dubbel gedestilleerd worden en de drank moet uit de Cognac-streek komen. De druiven worden na de oogst geperst vergist tot een zure, troebele wijn. Deze wordt een eerste maal gedestilleerd tot een soort brandewijn met een alcoholgehalte van 30 vol%. Daarna volgt een tweede destillatie en ontstaat er een destillaat van 70 vol%. Deze wordt op fusten waarvan het eikenhout afkomstig moet zijn uit de regio Limousin gelegd om te rijpen. De leeftijd van cognac is de tijd dat ze in een eikenhouten vat gelagerd is, waarbij de jongste cognac bepalend is voor de leeftijd die op de fles mag komen te staan.

Wettelijke minimum eisen zijn voor V.S.: (ook wel aangegeven met ***) 2 jaar, V.S.O.P: (very superior old pale) 4 jaar, Extra,  X.O, Napoléon: (Exceptionally Old) 6 jaar.  

De congnac-streek is onderverdeeld in 6 districten. De Grande Champagne levert de beste kwaliteit en ligt in het centrum van de cognac streek. Alleen cognac van Grande en Petite Champagne waarbij Grande Champagne het grootste aandeel moet leveren, mag ‘Fine Champagne Cognac’ genoemd worden. Het huis Rémy Martin is een cognachuis dat uitsluitend druiven selecteert uit de twee beste cru’s: Grande Champagne en de Petite Champagne.  Bekende merken zijn Courvoisier, Martell, Joseph Guy, enz. De meest verfijnde cognacs worden evenwel vervaardigd door kleinere, gespecialiseerde producenten.

Cognac Prunier

In ons Cognac assortiment hebben wij naast de cognacs van de bekende merken ook de zeer bijzondere cognacs van Maison Prunier. Dit is een van de weinig overgebleven familiebedrijven in de Cognac. Jean Prunier richtte de onderneming op in het midden van de 19e eeuw in de stad Cognac. De cognacs van Prunier zijn absolute top. Wij hebben twee van de meest exclusieve jaargang cognacs (cask strength) van Maison Prunier op voorraad:

Cognac Prunier Vintage 1976 Appleation Grande Champagne Controlee ( 62,7 Vol% fles nr 57 van 476).

Cognac Prunier Vintage 1977 Appelation Cognac Fins Bois Controlee ( 59 Vol% fles nr 68 van 663).

Op vintage cognacs staat het oogstjaar vermeld, een vintage cognac is uiterst zeldzaam. Na 30 jaar zijn deze vintage cognacs pas vrijgegeven, deze zijn al die tijd opgeslagen in vaten. Hierop wordt strenge controle uitgeoefend door het Bureau National Interprofessionel du Cognac. De eerste flessen van de oogst 1976 en 1977 zijn pas gebotteld en uitgebracht in 2006 !!  Het is voor de grote producenten economisch onaantrekkelijk om cognac zo lang te bewaren en dan pas op de markt te brengen.

Whisky

Whisky of whiskey is een drank gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten. De naam komt van Uisge Beatha wat "levenswater" betekent. Van graan wordt een beslag gemaakt dat men laat gisten en tot een alcoholpercentage van ongeveer 7% wat vervolgens gedistilleerd wordt. Het distilleren wordt afhankelijk van het gebied 2 of 3 maal gedaan. Dit product ("moutwijn") bevat ongeveer 65% alcohol en wordt daarna gerijpt in bourbon- of sherry vaten. Na minimaal 3 jaar lagering mag het whisky genoemd worden en wordt het gebotteld. Wanneer er gesproken wordt over een blended whisky dan houdt dat in dat deze is samengesteld uit verschillende soorten whisky's. Tegenover de blended whisky's staan de single malt whisky's die bestaan uit whisky's afkomstig van één distilleerderij.  Bourbon, whiskey afkomstig uit de VS, kenmerkt zich door het recept van het beslag. Straight bourbon wordt geproduceerd van minimaal 51% maïs, Straight rye van minimaal 51% rogge. Een goede whisky kan wel 30 jaar opgeslagen worden voordat deze uiteindelijk gebotteld en verkocht kan worden.

Classic Malts Selection:

Onder de liefhebbers van Schotse Malt Whisky zijn whisky’s uit de Classic Malts Selection zoals bijvoorbeeld ; Talisker, Lagavulin, Oban, Dalwhinnie, Caol Ila, Glenkinchie en Cragganmore wel bekend. Als geslecteerde slijter hebben wij deze whisky's in het assoriment. Meer info vind u in het menu Whisky

Jenever of Genever

De basisgrondstoffen van de klassieke jenever zijn gerst, rogge en maïs. Het gerst wordt in de branderij tot mout verwerkt. Het gemalen graan wordt gemengd met warm water en de zetmeelrijke ingrediënten maïs en rogge. Het warme water zorgt ervoor dat de enzymen, die van nature in de mout zitten, het zetmeel van het graan omzeten in suiker. Na afkoeling van het beslag wordt gist toegevoegd. De gist zet de suiker om in alcohol. De alcoholrijke substantie die zo ontstaat, kan nu worden gedistilleerd.

Na de eerste distillatie ontstaat het zogenaamde ruwnat (alcohol circa 20%). Distillatie van het ruwnat levert vervolgens enkelnat (circa 30%) op. Het resultaat van de derde distillatie heet bestnat of moutwijn (46,5%).
In de distilleerderij krijgt de jenever zijn eigen karakter. De distillateur verwerkt de door de brander aangeleverde moutwijn volgens zijn eigen receptuur. Door distillatie met toevoeging van jeneverbessen uit te voeren ontstaat gebeide jenever.
 
Jonge jenever is voornamelijk op neutrale alcohol gebaseerd. Oude Genever onderscheidt zich van de jonge jenever doordat hij meer moutwijn (min 15%) bevat. Korenwijn daarentegen bevat nog meer moutwijn (min 51 %), hierdoor is deze nog voller van smaak en bijvoorbeeld een ideaal bij de afsluiting van een goede maaltijd.
Zuidam Graan Genever

Zuidam Graan Jenever:

Zuidam Distillers, opgericht in 1975, stookt genevers voor elk moment en voor iedere smaak. Ze worden allemaal in ambachtelijke distilleerderij gedistilleerd. De mout voor de moutwijn die de basis vormt voor de genevers, wordt gemalen door Nederlandse molens. Pas na drie distillaties in roodkoperen kleine Potstills vinden zij hem zuiver genoeg om als basis te dienen voor de genevers.

Jonge graan genever is een bijzonder recept van Patrick van Zuidam. De moutwijn wordt volgens streng geheim familierecept gedistilleerd met jeneverbessen en aromatische wortels en kruiden. Dit geeft deze genever zijn eigen, zeer zachte en milde smaak. Een heel geraffineerde genever, volgens eeuwenoude traditie met vakmanschap en veel liefde bereid. Een uitstekende genever om als aperitief te drinken.
Armagnac

Armagnac bestaat al sinds de 12e eeuw en wordt dus al 200 jaar langer gemaakt dan cognac. Het is het oudste wijndistillaat van Frankrijk. Oorspronkelijk werd het geconsumeerd om zijn therapeutische werking. In het archief van het Vaticaan bevindt zich een document uit 1310 waarin een lid van de clerus, prior van Éauze en Saint-Mont, bericht dat Armagnac - mits met mate geconsumeerd - vrolijk maakt, de jeugd en gezondheid conserveert en seniliteit vertraagt. Maar de Armagnac dankt zijn echte commerciële ontwikkeling aan de Nederlanders. De Engelsen verboden alle andere wijnen dan die van Bordeaux gebruik te maken van de Garonne. De Nederlanders kwamen met het idee de distillatie van de wijnen van de Gascogne te bevorderen ten einde het Engelse embargo te omzeilen.

Bas Armagnac Castarède VSOP  10 jaar oud

Het huis Castarède is beroemd om haar vintages en de Castarède Armagnacs zijn te vinden in de meest prestigieuze restaurants en wijnhandels in Frankrijk. Armagnac is met cognac het enige Franse wijndistillaat met een appellation controlée. Armagnac is in het algemeen wat stoerder en voller van smaak dan de verfijndere cognac. De karakterverschillen zijn toe te schrijven aan het onderscheid in distillatie. Bij Armagnac wordt gemaakt van continu destillatie, Cognac wordt twee maal gedestilleerd ook het klimaat en aan de grote verschillen in bodemgesteldheid spelen een rol.

Grand Marnier
De cognac die Grand Marnier gebruikt, komt uit het gebied van de Grande en Petite Champagne - een streek ten noorden van Bordeaux. In het hart van deze regio ligt het Château de Bourg, eigendom van de familie Marnier-Lapostolle. Hier selecteert Grand Marnier de fijnste cognacs, die minimaal drie jaar gerijpt zijn. Deze unieke cognacs gaan vervolgens naar Neauphle-le-Château. Daar worden de gedroogde sinaasappelschillen op stoom gestookt voor een optimale geur. Vervolgens wordt dit Caribische distillaat samen met suikersiroop aan de cognac toegevoegd. Voor zo’n zes tot acht maanden mag de drank dan rijpen in grote eikenhouten vaten – de marriage. Het resultaat is de Grand Marnier Cordon Rouge. Een warme, rijke, amberkleurige likeur, voor vele momenten geschikt.
D.O.M. Benedictine
D.O.M. Bénédictine is een amberkleurige likeur samengesteld uit 27 planten en kruiden uit alle delen van de wereld. Deze likeur die nu wereldberoemd is werd door de Benedictijner monniken gemaakt.
Sinds 1001 staat er in het Franse vissersstadje Fécamp aan het Kanaal, een benedictijnenklooster waar (zoals in zoveel kloosters) medicijnen en elixers voor de zieken werden gemaakt. In 1863 vindt de wijn- en gedistilleerdhandelaar Alexander Le Grand het recepten achter in een oud boek terug. Hij bewerkt het tot een moderne likeur, ontwerpt een bijzondere fles, voorziet deze van een rode lakzegel en zet als moto D.O.M. op de fles, wat betekent "Deo Optimo Maximo": voor God, de beste, de grootste.
D.O.M. Bénédictine heeft een indringende zoetige smaak en een alcoholgehalte van 40 %. en wordt het meest gedronken als digestief.
Cointreau
Cointreau is de sinaasappellikeur die volgens eeuwenoude tradities gedistilleerd wordt. De authentieke kwaliteiten van Cointreau hebben van deze likeur een ware legende gemaakt.  Edouard Cointreau legde in 1849 de basis voor de nieuwe Cointreau, een helder transparante likeur, een soort triple sec (uit drie “triple” ) distillaties. Deze likeur ontleent haar karakter aan de geurige bitterzoete aroma's van zongedroogde sinaasappels.
Eigenlijk worden alleen de schillen van deze sinaasappelen gebruikt. Voordat de vruchten rijp zijn worden ze geplukt en de schillen worden verwijderd. Vervolgens worden de schillen in de zon gedroogd en naar Frankrijk verscheept. De schillen worden vervolgens in alcohol geweekt waardoor zij hun smaak afgeven.
Deze klassieke maar geheel eigentijdse sinaasappellikeur kent vele gebruiksmogelijkheden. Cointreau "on ice" is een  manier om de aroma's van deze sinaasappellikeur te ontdekken, maar ook puur en in vele bekende cocktails zoals de Margarita en Cosmopolitan is Cointreau een van de ingredienten.