Veuve Clicquot
Het champagnehuis Veuve Clicquot Ponsardin (1772) behoort tot de oudste wijnhuizen in de Champagnestreek. Het is gevestigd in Reims en is een van de grotere en zeker een van de bekendste onder de champagnehuizen. Veuve Clicot is op Moet & Chandon na de meest gedronken brut champagne. Het huis beschikt over 382 ha eigen wijngaard, verspreid over 12 van de 17 Grands Crus-gebieden en 18 van de 39 Premiers Crus-gebieden. Daarmee is het champagnehuis onderscheidend in zowel kwantiteit als kwaliteit. De gangen in de kleders waar de flessen opgeslagen liggen hebben een totale lengte van zo'n 24 km.
Veuve Clicquot Brut combineert verfijning met kracht.
De druiven komen van de verschillende crus-gebieden. Het druivensap van de pinot noir (50-55%) zorgt voor de structuur; de pinot meunier (15-20%) voor de afronding en de chardonnay (28-33%) voor de elegantie en verfijning
MUMM
De gebroeders Mumm, Jacobus, Gottlieb en Philipp zijn afkomstig uit een rijke Duitse “wijn-familie”. Ze verkopen niet alleen wijn, ze zijn ook eigenaar van wijngaarden in de Rijn vallei. In 1827 komen de broers aan in Reims en richten samen met Friedrich Giesler ‘P.A. Mumm et Cie’ op.  De historie van het wijnhuis Mumm beslaat 1,5 eeuw van passie, dynamiek en het nastreven van excellentie. Aan het einde van de 19de eeuw wordt Mumm champagne voor het eerst gehuld met de beroemde Cordon Rouge (rood lint), als eerbetoon aan het Légion d'Honneur.
Mumm Cordon Rouge, de zorgvuldige assemblage van 77 verschillende rijke cru’s, de harmonie tussen druivenrassen en oogstjaren, aangevuld door bijzondere Réserve-wijnen kenmerken de geraffineerde Cordon Rouge en verraden zijn herkomst: de Champagnestreek. In de Cordon Rouge komt de rijkdom en finesse van de wijngaard Mumm helemaal tot zijn recht
Lanson Champagne
Champagne Lanson werd in 1760 opgericht door François Delamotte, het bedrijf zetelt in Reims, de majestueuze hoofdstad van de Champagne. Champagne Lanson is trouw aan de essentiële principes die topkwaliteit van gewone middelmaat onderscheiden, hoogste kwaliteitseisen, het beste druivenmateriaal en een strikte procesbewaking.
Champagne Lanson Black Label Brut: Veelvoudig prijswinnaar; zeer geraffineerde cuvée van diverse wijngaarden; 50% pinot noir, 35% chardonnay en 15% pinot meunier. Fijne pareling, zeer vitaal, toets van toast en honing; volheid, fruit en elegantie.
Champagne Lanson Rosé Brut: Harmonie, rondheid en jeugdige frisheid zijn de opvallende kenmerken van deze wereldwijd zeer populaire rosé. Nuances van bloemen en een sympathieke toets van rijp fruit geven de wijn iets extra.
Champagne Lanson Ivory Label Demi Sec: Klassieke demi-sec champagne met een zeer mooie balans tussen fruitig zoet en intense fraîcheur. Hoog aandeel pinot noir (50%) geeft de wijn bovendien een verrassende, sensuele volheid. Aroma’s van rijp fruit, honing en een toets kaneel.
Baron Fuente
Het Champagne huis Baron Fuente werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn vrouw Dolores Fuentes. Baron Fuente is in het bezit van 50 ha wijngaarden in de gemeente Charly sur Marne. De beste percelen van dit gebied liggen tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne op de kalkrijke grond in het Champagne gebied.
De Grande Reserve is ook verkrijgbaar als Magnum met een dubbelle fles inhoud van 1,5 Ltr. Deze Champagne wordt gemaakt van de traditionele druivensoorten 60% Pinot Meunier, 30% Chardonnay en 10% Pinot Noir. Een elegante Champagne met een goede neus van appel, peer en perzik. De smaak is fruitig, mooi in balans en goed van structuur.
De Baron Fuente Champagne Grand Cru wordt gemaakt van 55% Chardonnay en 45% Pinot Noir. De druiven komen van de speciaal geselecteerde Grand Cru wijngaarden van de Cotes de Blancs en de Montagne de Reims. Een van de mooiere Champagnes van deze gemeente, dankzij de ervaring en het vakmanschap van deze familie.
Charles Heidsieck
Het Champagnehuis Charles Heidsieck werd in 1851 opgericht door Charles-Camille Heidsieck. Charles Heidsieck Brut Champagne wordt gemaakt van 40% pinot noir, 35% pinot meunier en 25% chardonnay.
De exceptionele kwaliteit van de Brut Réserve is het resultaat van zorgvuldige natuurlijke wijnbereiding en de complexiteit van de assemblage. Deze champagne is samengesteld uit een brede selectie van 120 crus en bevat 40% reservewijnen die tussen de vijf en tien jaar oud zijn Het jaar van “dégorgement” staat vermeld op de fles. Kenmerkend voor deze Champagne is dat hij 36 maanden (in tegenstelling tot de gebruikelijke 15) op zijn eigen gist rijpt. Dit zorgt voor meer kwaliteit en finesse.
Heidsieck Millenaires
Charles Heidsieck - Blanc des Millénaires, Millésimé Vintage 1995 Brut: Recensenten het erover eens dat Charles Heidsieck Blanc des Millénaires een van de beste Champagnes is in zijn prijsklasse.
In Nederland tijdens het meest bruisende evenement vond de Perswijnjury tijdens de proeverij van in Nederland verkrijgbare champagnes en andere sprankelende wijnen in Mövenpick Amsterdam de Charles Heidsieck, Blanc des Millénaires, Chardonnay 1995 de ‘beste millésimé.
Wereldwijd is deze Champagne veelvuldig bekroond met gouden en zilveren medailles in totaal met maar liefst  56 !!  prijzen.
Dit is een blanc de blanc Champagne gemaakt van 100% Chardonnay. Lichte honinggeur, met iets van gepoetst hout. 'Nootachtige' complexiteit en rijp gedroogd wit fruit. Gevolgd door een heerlijke smaak, fris karakter verweven met rijkheid.

 

Moet & Chandon
Moët & Chandon is het grootste en een van de oudste champagnehuizen ter wereld. Het huis gelegen in Epernay aan de Avenue de Champagne. Claude Moët bracht zijn champagnemerk uit in 1743 te Épernay. Zijn kleinzoon Jean-Rémy Moët wist dit champagnemerk echter als een symbool van prestige, genot en plezier te promoten.
Wereldwijd is dit de meest verkochte en best gekende champagne. Jaarlijks worden er meer dan 2 miljoen flessen champagne geproduceerd. Moët et Chandon dankt zijn faam aan 230 van de beste wijngaarden.
Moët & Chandon Brut Impérial is samengesteld uit zo’n 150 verschillende wijnen van de druivenrassen chardonnay, pinot noir en pinot meunier, afkomstig uit alle delen van de AOC Champagne. Het is een champagne zonder oogstjaar, want in de assemblage zit tevens een belangrijk deel vins de réserve - mooi gerijpte wijnen uit oudere jaren. Brut Impérial refereert aan de prettig droge smaak (Brut) en aan de langdurige voorkeur van keizer Napoléon voor de champagne van Moët & Chandon (Impérial).

 

PERRIER-JOUET
Perrier-Jouët is ontstaan in 1811 in Epernay en is daarmee één van de oudste champagnehuizen. Al in 1840 ontstond onder het toeziend oog van de oprichter van Perrier-Jouët een opmerkelijke wijngaard die is uitgegroeid tot één van de beste in de regio. In 1854 kwam Perrier-Jouët met haar eerste brut champagne die in 1858 gevolgd werd door de eerste vintage cuvée.
Perrier Jouet Belle Epoque, het succesverhaal van de Belle Epoque begint bij de ontdekking van een fles die in 1902 door Emile Gallé werd ontworpen. De fles was zo mooi dat Perrier Jouët besloot dat hier een prestigieuze champagne in moest komen. De beste grands crus uit de wijngaarden, voornamelijk Chardonnay druiven uit het Côte des Blancs district, werden geblend tot een subtiele, elegante, verfijnde champagne
DEUTZ
Champagne Deutz is in 1838 opgericht, zij vertegenwoordigen al meer dan 170 jaar ervaring en vakmanschap in de productie van topchampagnes. Deutz bezit op dit moment 190 hectare eigen wijngaarden waaronder de fijnste Cru wijngaarden. Deutz is de Cru in het oudst bekende wijnbouwgebied van de Champagne, de Montagne de Reims.
De champagnes hebben een eigen uitgesproken stijl met een perfecte harmonie van finesse, elegantie, een zeer fijne mousse en complexiteit. Het huis houdt tradities in ere, maar werkt ook met de modernste technologieën om deze eigen stijl te behouden. In Frankrijk staat Champagne Deutz op alle wijnkaarten van de 2- en 3 sterren Michelin restuarants. Ook in Nederland erkennen steeds meer restaurants de uitmuntende kwaliteit van dit champagnehuis.
De sleutel tot de uitgesproken stijl van de Brut Classic, is het gebruik van topkwaliteit druiven die o.a. afkomstig zijn van de beste grand cru’s uit het gebied rondom Marne. Vrijwel geen andere wijnproducent betrekt zo’n groot percentage druiven van de hoogstgewaardeerde wijngaarden (94 van de 100 punten). Brut Classic is een assemblage van verschillende jaargangen. Elk jaar wordt een bepaalde hoeveelheid gereserveerde wijn (20-40%) toegevoegd aan de assemblage, met als doel de champagne een gelijk niveau in kwaliteit en stijl te geven. Bewaartijd is 1-2 jaar.
Smaak; Een elegante, fijne mousse. De frisheid van de Chardonnay voegt zich mooi samen met de rijke smaak van de Pinot Noir tot een volle wijn met mooi geïntegreerde aroma’s
Champagne

Wij voeren Champagne van de volgende Champagne-huizen:

Baron Fuenté

Bauchet

Charles Heidsieck

Lanson

Mumm

Moët & Chandon

Perrier