PIERRE DELIZE

 

PIERRE DELIZE, BLANC DE BLANCS  - BRUT

De Franse mousserende wijn Pierre Delize Blanc de Blancs brut met slechts 8,5% alc. Een ideale proostwijn maar ook als basis voor diverse kirs. Deze bubbelwijn is uitstekend als aperitief of als begeleider voor uw feest of BBQ.
Een frisse elegante en feestelijke mousserende wijn met een fraaie balans tussen milde zuren en rijp zomers fruit, een perfecte terrswijn of basis voor een Kir Royal.
La Tordera JELMAS

La Tordera Jelma’s – Veneto, Italië.

Een verrassend heerlijke mousserende wijn uit het plaatsje Vidor in de provincie Treviso. Daar vinden we het domein van de familie Vettoretti, in het gebied onder de naam Valdobbiadene. Aan de oevers van de Piave rivier is het klimaat iets vochtiger. Hier staan de chardonnay musquè (een aromatische muscat-achtige kloon) en de pinot grigio aangeplant. De druiven voor deze wijn komen van eigen land. De aromatische expressie wordt verbeterd door het gebruik van micro-oxygenatie technologie. Verfrissend en opwekkend met de geur van ananas en rijpe appel: iets zoet fruit. Uitstekend aperitief. Culinair inzetbaar bij pittige gerechten en  geschikt in combinatie met de Aziatische keuken.
Solter Sekt

Sekthaus SOLTER

Verena Solter, stichtte met haar man Helmut Solter in 1988 Sekthaus Solter in Rudesheim am Rhein. Met jarenlange ervaring en keihard werken creëert haar team nu een top sekt. Solter hoort in de top 10 van Duitsland (Gault & Millau Wein Guide Duitsland 2014). Alle druiven worden handgeplukt, geselecteerd, geperst en vervolgens minimaal 18 maanden op fles gerijpt volgens de Méthode Allemande.  
Solter Brut Spätburgunder Rosé; mousserende wijn, gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. Een rosé wijn met een boeket van frambozen en kersen, in de smaak verfrissend fruitig.
Solter Réserve Brut Curvee Henri is een samenstelling van Spatburgunder, Grau en Weissburgunder, hierbij vormen verschillende jaargangen de basis van deze compositie. Deze cuvée is uniek in ziijn soort in Duitsland. Een prachtig boeket combineert met de smaak van rijpheid en frisheid. Prima als aperitief en ook een goede aanvulling op een maaltijd.

Wolfberger
Wolfberger Cremant d'Alsace "W6" uit de Elzas, graag willen wij ons nieuwe huis uit de Elzas voorstellen: Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk en het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald "wolvenherder" betekent. Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.
De Wolfberger W6 is een mooie cremant die op elegante wijze de frisheid en het zachte karakter van het fruit combineert. Gemaakt van een harmonieuze blend van verschillende druivensoorten. De W6 (6 glazen) is zacht en plezierig in de mond met mooi fruit en voldoende frisheid op het palet.
BISOL Prosecco

Bisol,  Crede Valdobiadene DOCG Prosecco Brut.

Deze top prosecco is afkomstig uit het beste gebied, Valdobbiadene, in het wijngebied Veneto.
De gebruikte druivenrassen zijn Prosecco, Pinot Bianco en Verdiso afkomstig van klei en zandbodem.
Deze mooie, droge prosecco is een jaargang prosecco.
Fris droog en strak met een mooie elegante en stevige aanhoudende mousse. Een feestelijke wijn voor een feestelijke prijs.
Vonkelwijn Zuid Afrika

Vonkelwijn Goeie Tye Zuid Afrika

Vonkelwijn is een Afrikaans leenwoord voor Afrikaanse mousserende wijn die volgens de méthode champenoise is gemaakt. Vonkel verwijst naar de luchtbelletjes die deze wijn doen sprankelen of fonkelen.
Goeie Tye is een originele Zuid Afrikaanse naam, die afstamt van een bestaand, historisch wijnlandgoed. Het wijnbedrijf ligt in het wijnbouwgebied Robertson een relatief onbekend wijngebied hoog in de bergen in het binnenland van de Kaap, ten noord oosten van Stellenbosch. De dagen zijn er warm, de nachten koel: prima omstandigheden om mooie wijnen te laten ontstaan.
De Rooiberg Winery, een coöperatie van 35 wijnboeren, maakte oorspronkelijk vooral rode wijnen. Maar de sterk verbeterde technieken maakten opzienbarende kwaliteitsverbeteringen mogelijk.
 
En voor een extra feestelijk moment, biedt Goeie Tye Vonkelwijn een geweldige mousserende wijn voor een 'baie goeie' prijs!
Codorniu Cava Spanje
De familie Codorníu in Spanje  hield zich in de 16e eeuw reeds met wijnbouw bezig. Met het huwelijk van Maria Anna Codorníu en Miguel Raventós komt het bedrijf in handen van de familie Raventós. In 1872 lukt het José Raventós om voor het eerst een Spaanse vorm van champagne te produceren. Net als bij Champagne ontstaat deze mouserende wijn in de flessen Cava Codorniu door een tweede gisting op fles. De Spaanse wijnwet bepaalt dat alleen dan de naam Cava mag worden gebruikt. Cava wordt vooral geproduceerd in de regio Catalonië ten zuidwesten van Barcelona. De naam "Cava"staat voor een ondergrondse gewelfde kelder, bij uitstek geschikt voor het bewaren van Cava's. 
Na de tweede gisting op fles (methode tradicional) rijpen de wijnen minimaal 18 maanden tot soms wel 5 jaar in de koele kelders van het bedrijf. Het onderaardse gangenstelsel is 30 kilometer lang en telt maar liefst vijf verdiepingen.
Men gebruikt veelal traditionele druiven als malcabeo, parellada en xalerllo, maar ook cahrdonnay en subirat (malvasia). Voor de rosé gebruikt men  granacha monastrell en trepatdruiven, maar ook de pinot noir welke een lichtere kleur en subtieler karakter
Filipetti Spumante Italie

Moscato bianco Vino Spumante di Qualità

Filipetti Moscato bianco is een aangenaam zoete, licht mousserende wijn uit Italië, gemaakt van 100% moscato-druiven. De moscato geeft de wijn zijn typische aromatische zoetheid. Filipetti is een echte specialist als het gaat om mousserende wijnen van de moscato-druif. Het bedrijf bevindt zich in het hartje van Asti, dat bekend staat als het cenrum van mousserende wijnen in de prachtig gelegen regio Piemonte. Om Moscato bianco te maken gist het gefilterde sap in tanks bij lage temperaturen totdat de verhouding tussen alcohol en resterende suikers optimaal is. Een stevige koeling en filtering zorgen er ten slotte voor dat het gistingsproces afgebroken wordt.
Schenk deze licht mousserende wijn goed gekoeld.  Hij geeft elke gelegenheid een verrassend feestelijk tintje.
Botter Prosecco Italie

Botter Prosecco frizzante Italië

In de heuvels rondom de stad Treviso (iets ten noorden van Venetië) groeien de Prosecco–druiven op sterk kalkhoudende hellingen. Van deze druivensoort worden uitsluitend mousserende wijnen gemaakt, de prosecco's mogen zich verheugen op een immense populariteit. Na een voorzichtige persing wordt er een witte wijn gemaakt die vervolgens in een tank een tweede gisting ondergaat. Het koolzuurgas blijft daarbij gevangen in de tank waarbij het door de gisting geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn, zo wordt de bruisende Prosecco geboren.
Het wijnhuis Botter werd in 1928 gesticht en inmiddels is de vierde generatie van de familie aan het bewind. Botter voert wijnen uit vele delen van het land. In het oostelijke deel van Veneto bezit men een fraai, 80 hectare metend, wijngoed. Hier worden alle registers opengetrokken om er topwijnen te produceren.
De meeste prosecco's hebben een wat lagere koolzuurdruk en worden ook wel frizzante genoemd. De fles volstaat meestal met een stevige kurk met het bekende touwtje eromheen. Een kroonkurk of schroefdop als afsluiting wordt ook wel toegepast bij frizzante-wijnen.
Prosecco wordt ook verkocht als spumante. Deze wijn heeft een wat hogere koolzuurdruk en wat meer mousse. De flessen zijn meestal sterker en de afsluiting is voorzien van een metalen vlechtwerkje (muselet) zoals champagne dat heeft.
Kortom, een fantastisch aperitief. Serveer deze frisse Prosecco direct uit de koelkast
Mousserend

Wij hebben verschillende mousserende wijnen o.a:

Batasiolo Moscato d 'Asti

Botter Prosecco

Codorniu Cava

Calixte Cremant d 'Alsace

Filipetti moscato

Freixenet

Knipser

Mayerling Cremant d 'Alasce

Veuve Amiot