VANITA

VANITA, Italië,

VANITA wijnen zijn afkomstig van Farnese Vini, een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië. Deze groei ging niet gepaard zonder nationale en internationale erkenning.
Rood: Nero d'Avola Sicilia IGT Organic, gemaakt van de beste biologische druiven 50% van de wijn rijpt 6 maanden in tanks en de andere 50% rijpt in barriques.
Diepe robijnrode kleur, aroma’s van rood en zwart fruit, kruidig met hints van eucalyptus en tonen van eikenhout. Deze wijn heeft een volle body met een lange afdronk, heerlijk bij gerijpte kazen, rood vlees en wild.
Wit: Pecorino IGT Terre di Chieti, Pecorino is een autochtone druivensoort uit de Abruzzen. De trossen zijn klein en de productie per hectare is laag. 80% van de wijn rijpt in rvs vaten, de overige 20% in eikenhouten vaten. Deze wijn heeft een strogele kleur met groene tinten met aroma’s van peren en tonen van balsamico die de goede kwaliteit van het hout onthult. Deze wijn is heerlijk als aperitief en bij visgerechten.

LUCANTO

Lucanto Montepulciano D'Abruzzo - Italië

Frisse en fruitige biologische rode wijn gemaakt van laat geoogste Montepulciano druiven. Afkomstig van het wijnbedrijf Tenuta Torre Raone, gelegen op 350 meter boven zeeniveau op de zonnige heuvels van Loreto Aprutino in de Abruzzen. Het bedrijf werd overgenomen in 1997 door twee vrienden, Luciano Di Tizio en Antonio D'Emilio. Het landgoed heeft nu 30 hectare wijngaarden en 3 hectare olijfgaarden. Alle wijn is gecertificeerd biologisch. De wijn wordt opgeslagen in stalen tanks om de maximale fruitigheid te bewaren. Diep robijnrood van kleur met smaken van bramen, frambozen, zwarte kersen en pruimen. Heerlijke neus met aanhoudende, fijne, intense en plezierig aroma's. Smaakt goed bij: pasta,  stoofvlees en geroosterde vlees en harde kaas.
Cantina Di Negrar

 

CANTINA DI NEGRAR - Verona Italië

Cantina di Negrar gelegen midden in het Valpolicella Classico Italië. Opgericht in 1933 en inmiddels uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden verspreid over diverse subregio's.
Cantina di Negrar 'Garganega' IGT. Veronese bianco: Druivenras Garganega, een zachte ronde witte wijn met rijp fruit als perzik en meloen. Heerlijk fruitig en licht bloemig.  Als aperitief, past bij bij rijke salades, gegrilde groente, zachte kazen en diverse visgerechten.
Cantina di Negrar 'Corvina' IGT. Veronese rosso:  De populaire rode druif Corviana uit Valpolicella. Een blend gemaakt met 3 druivenrassen waarvan 85% Corvina Veronese met Corvinone en Rondinella. Een heerlijk ronde rode wijn met veel rijp rood fruit, iets kruidig en rijpe kersen met een tikje vanille in de afdronk. Lekker bij vlees van de grill, lichte gerechten, pasta & pizza.
Moi

Moi Varvaglione IGP - Italië

Varvaglione is wijnmaker en eigenaar sinds de derde generatie, hij heeft tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo en verdeca. Cosimo weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden. Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de ‘hak van de Italiaanse laars’.
Rood: Primitivo Puglia: Toegankelijke en rijke rode wijn, gerijpt rood fruit en specerijen in de geur en in de smaak ondersteund met een lichtkruidige toets.
Wit: Verdeca Del Salento: Aangename wijn, geur rijk met rijp fruit en citrus, de smaak is vol, rond en elegant maar met een fris karakter en lange afdronk.
Feudi Di San Marzano

Feudi Di San Marzano, Gran Trio Rosso, Salento - Italië

IGP Vendemmia 2013 Samengesteld uit de druivensoorten Primitivo, Negroamaro en Malvasia. Soepel drinkbaar, veel kleur, hint van dropjes en laurier,  fijne smaakaroma’s, veel lengte, goede prijs-kwaliteitverhouding.
 
Wilhelm Walch, Pinot Grigio

 Wilhelm Walch, Pinot Grigio - Italië

Wilhelm Walch staat voor knap gemaakte, moderne wijnen van traditionele druiven. De wijngaarden van Wilhelm Walch zijn gelegen aan de zuidkant van de Alpen, in het hart van de Dolomieten. De rijpe oogst wordt direct na de pluk overgebracht naar de ondergrondse wijnkelder. Daar vindt het hele vinificatieproces plaats in roestvrij stalen tanks. Deze wijn van de druivensoort Pinot Grigio is een frisse, aromatische wijn met een delicate kruidentoets en voldoende fruitigheid om lekker van te genieten. 
Otto Vigneti

Otto Vigneti 8 Varvaglione.

Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars' waarvandaan deze wijn afkomstig is. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek maar ook warm en droog. De familie Varvaglione heeft tijdig ingezien dat het wijngebied  unieke mogelijkheden heeft met de bijzondere druivenrassen als negroamaro, primitivo en verdeca.  Het  unieke karakter van de individuele druivensoort zijn behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat is men geslaagd om in de wijn een frisheid te behouden en het alcoholpercentage in toom te houden. Deze wijn  heeft een donkerrode kleur  vol met aroma's van rijpe rode vruchten, intens met een perfecte mengeling van rijpe vruchten en specerijen. Past bijvoorbeeld bij gegrild rood vlees en gekruid gevogelte.
Poggio del Sole

Poggio del  Sole Negroamaro Salento

Zachte rode wijn uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Het wijnhuis richt zich op het behoud van de typerende kenmerken van dit druivenras negroamaro.  Een mooie wijn met aroma's van donker kersen- en bessenfruit, subtiel mediterraan gekruid. Hij is vol en zacht van smaak. Een makkelijk drinkbare wijn, geschikt als aperitief, maar ook  lekker bij bijvoorbeeld pastagerechten  en kazen.
Gaja

GAJA CA’MARCANDA PROMIS, Italië

 De wijnen van Angelo Gaja zijn wereld beroemd. Deze wijn wordt in Toscane gemaakt. 55% merlot, 35% syrah en 10% sangiovese. 12 maanden lageren op gebruikte barriques, blenden en rijping op fles van enkele maanden. Ook jong te drinken maar ook een wijn die lang kan ouderen.
PAPALE Vavagglione Vigne e Vini

Varvagglione Vigne e Vini Papale “Linea Oro”DOP primitivo di Manduria

De topwijn van dit familiebedrijf. Een wijn perfect in balans, krachtig in de smaak, meer specerij en kruidigheid in de neus en met houtlagering. Een heerlijk glas wijn zeker in de herfst en winter, past bij krachtige vleesgerechten, stoofpotjes en harde kazen.
Rocca delle Macie

Rocca delle Macie DOCG Vernaccia  - Toscane Italië.

San Gimignano Toscane is de thuisbasis van dit wijnhuis, dat vanaf 1973 gerund wordt door fam. Zingarelli. Deze hebben hun geld verdiend in de filmwereld vooral spaggettiwesterns. Momenteel is het uitgegroeid tot een kwaliteitsbedrijf dat vermeld wordt in de Gambero Rosso en waar de chianti classico  zelfs het hoogste aantal “bicchieri” behaald.  De druif vernaccia geeft verfijnde, delicate witte wijnen met fruitige en florale aroma’s. klein amandelbittertje in de afdronk.Heerlijk bij safraanrisotto, vis en wit vlees gerechten.

Rocca delle Macie DOCG chianti classico

De wijn geëerd met het hoogste aantal Bicchieri in de Gambero Rosso. 95% sangiovese en 5% merlot. 6 tot 10 maanden slovenisch en frans eiken.Deze donkerrode wijnheeft vooral zwarte bes in de neus aangevuld met een mooie kruidigheid. Klassiek sappig en rond in de smaak. Goede begeleider van diverse pastagerechten, pizza’s en vleesgerechten.
Villadora

Villadora, Piemonte - Italië

Het stukje Italië waar deze wijn vandaan komt is de regio Piemonte. Het culinaire gebied uit dit land. Het wijnhuis wordt geleid door de fam. Lanzavecchia. Combineren van traditie en moderne techniek is hun motto. Wijnen als Barolo en Barbaresco  hebben in deze regio hun thuisbasis. Maar ook de Gavi. De beroemde witte wijn.
Villadoria Cortese DOC: De druif is cortese. Deze wijn is van dit druivenras en ook uit Piemonte dus kwaliteit alom. De cortese geeft strakke wijnen met aciditeit zoals van groene appels naast groene kruiden en geel fruit. Bij wit vlees vis en frisse voorgerechten maar ook als aperitief.
Villadoria Barbera: Van hetzelfde huis maar dan de Barbera als druivenras en dus een rode wijn. Mooie dieprode kleur. Zacht en vineus in de mond maakt deze wijn tot een heerlijke wijn om in goed gezelschap te drinken maar ook heerlijk bij diverse gerechten van elke dag
Conte di Campiano

Conte di Campiano, Emilia-Romagna – Italië.

Emilia-Romagna ligt tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen. De steden Parma, Modena en Bologna bekend om Parmaham, kaas, pasta en salami de Aceto Balsamico (Balsamico-azijn) zijn gelegen in deze regio. De streek heeft een microklimaat waarbij de wijngaarden in de heuvels op het noordoosten liggen, hierdoor hebben ze geen klimaatinvloed vanuit het zuiden. Wel is er een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen.
Conte di Campiano Sangiovese IGT, gemaakt van het bekende italiaanse druivenras Sangiovese is een smakelijke robijnrode wijn met paarse tinten, fruitig en elegant, met warme tonen van bessen en bramen, begeleid door een lichte kruidigheid. Heerlijk voor bij de pizza en pasta, van harte aanbevolen als een fijne tafel of drinkwijn.
Ortonese

Ortonese Abruzzo, Italië

Ortonese afkomstig van een coöperatief uit het dorp Ortona in de Abruzzo Zuid Italië, van wijnboeren die onder meer beschikken over een hypermoderne kelder en een technisch team met landbouwers en wijnmakers. Een aantal strikte regels gelden om aantrekkelijke wijnen van hoge kwaliteit te kunnen produceren. Een voorbeeld hiervan is dat boeren naargelang kwaliteit betaald krijgen in plaats van de hoeveelheid druiven die zij produceren.
Wit: Ortonese Malvasia-Chardonnay  uit Terre di Chieti IGT is een frisse witte wijn. Heerlijke citrustonen gecombineerd met het zachte van de chardonnay, vol van smaak. Laat zich bijzonder goed combineren met o.a. visgerechten en salades of om gewoon lekker op het terras van te genieten.
Rood: Ortonese Sangiovese Merlot  Daunia  IGT is een  toegankelijke wijn, granaatrood met hints van rood fruit, in de smaak kersen, evenwichtig, warm en zacht. De betere Italiaan voor een doordeweeks weekend. Past goed bij vleesgerechten, zeker bij lamskoteletjes maar bijvoorbeeld ook met pasta.
Lugana Biscardo

Lugana Biscardo Veneto - Italië

Lugana wijn wordt bereid uit druiven geclassificeerd als Trebbiano di Lugana, compacte witte druiven. De kleur is stro-achtig geel en kleurt langzaam naar goud naarmate de wijn rijpt. Ze heeft een intens bouquet met kruiden, bloemen en fruit. Een volle droge, uitgebalanceerde en frisse smaak. Een prima aperitief, gaat zeer goed samen met frisse voorgerechten, vis, groenten en kaas.

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi

Sanrocchetto - Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, Marche – Italië.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico in de typische kruikvormige fles is een mooie frisse, kruidige wijn met licht vegetale tonen. Het wijnhuis Sanrocchetto is gelegen in de streek Marche, midden Italië. Een frisse witte wijn, gemaakt van 100% verdicchio druiven, zacht van aandronk, vol van afdronk.
La Pieve

Bio wijn, Eigen import : La Pieve, Maremma -Toscane Italië

Onze eigen import wijn uit Italië, dit is een biologisch geproduceerde en gecertificeerde wijn vanaf oogstjaar 2012 met het officiële Europese Bio logo op het etiket. "Plebis S. Johannes de Ballatorio" boerderij, later simpelweg genaamd "Pieve", werd gesticht in de 9e eeuw door Benedictijnse monniken die er leefden tot aan de 13e eeuw. De Petri familie is eigenaar van de boerderij sinds 1954. De druiven zijn uitsluitend afkomstig van de La Pieve boerderij zelf. Hun wijngaarden zijn gelegen op 450 m hoogte boven de zeespiegel. Dankzij een mild klimaat, beinvloed door de zee en door de vlakte zijn er bijzonder goede voorwaarden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. De eigenaren zijn trouw gebleven aan de oude landbouw traditie uit de Maremma. De wijnen van de "Pieve" zijn het resultaat van passie, toewijding en technologie. Daardoor ontstaat de speciale kwaliteit die alleen zij kunnen bieden. Bij het proeven kunt u aroma's en smaken van het verleden herontdekken. De kwaliteit van hun wijnen herkent men aan een bijzondere aard. Het officiele LaPieve Bio Certificaat kun u hier bekijken.
LaPieve Maremma Toscana BIANCO DOC, Witte wijn gemaakt van de druivensoorten: Vermentino, Verdecchio en Sauvignon blanc
LaPieve Maremma Toscana ROSATO DOC, Rose wijn gemaakt van de druivensoorten Sangiovese en Cillegiolo.
Lapieve Maremma Toscana ROSSO IGT, Rode wijn gemaakt van de druivensoorten Sangiovese en Cillegiolo.
Lapieve MALOMBRA Maremma Toscana ROSSO DOC, Rode wijn gemaakt van de druivensoorten Cabernet, Petit Verdot en Sangiovese.
EUGANEI Paoni

EUGANEI Paoni pinot bianco DOC Veneto

Deze witte wijn is gemaakt van een vrij neutrale druif de pinot bianco ofwel de pinot blanc (Frankrijk) of weissburgunder (Duitsland). Een geliefd glas wijn om zijn neutraliteit. Maar niet een wijn zonder smaak. Noord-Italië is een ideale regio voor de rijping van de druif. Deze mondvullende wijn is niet uitgesproken qua karakter en dat maakt de wijn breed inzetbaar. Zowel als aperatief als ook bij de maaltijd. Een glas voor elk moment van de dag.
Tramin

TRAMIN Gewürztraminer DOC Alto-Adige

Tramin is gevestigd in Alto-Adige, Süd-Tirol. Een gebied met meerdere coöperaties van een hoge kwaliteit. Vooral de witte wijnen zijn koploper. De druif gewürztraminer voelt zich hier goed thuis. De wijngaarden zijn gelegen op de beste locaties vallei. De wijnstokken zijn aangeplant in kalkrijke klei en gravelbodem op een hoogte van 300 tot 450 meter.Een bijzonderheid in de regio maar oordeel zelf!  
In het glas toont deze wijn een distinctieve gele kleur met een groene tint, een bijzonder expressief glas wijn met intense aroma’s van muscat, exotische kruiden en lychees.

 

NOTAIO

NOTAIO DOC Basilicata

Met een onmetelijke passie voor de wijngaarden en biodynamische wijnbouw bouwt eigenaar Gerardo Giuratrabocchetti sinds 1998 verder aan de filosofie van zijn grootvader. Het resultaat zijn klassiek gedistingeerde wijnen van Aglianico del Vulture met de complexe 'La Firma' als grote referentie. De wijngaarden van dit domein liggen op de flanken van de inactieve Vulture vulkaan.
NOTAIO IL Rogito DOC Basilicata heeft een lichtrode kleur. Hij geurt vooral naar aardbeien, snoepgoed en kruiden.Complexe, volle smaak waarin Oosterse specerijen overheersen.De afdronk is lang met extra dimensie van rijp zacht fruit.
NOTAIO IL Repertorio DOC Basilicata: Deze geweldige wijn van Notaiois gemaakt van de inheemse druif aglianico. Een wijn met bewaarpotentieel.De wijn heeft een lagering  op Franse barriques. De teelt van de druiven is bio-dynamisch
KRIS

Kris Pinot Grigio, Alto Adige, Italië 

Kris Pinot Grigio Alto Adige Franz Haas heeft een mooie strogele kleur, met een geurige boeket. Met in de geur tonen van witte bloemen, amandel en honing. Ideale combinatie met pasta's, groentegerechten en gegrild wit vlees.
Wijngoed Haas produceert al goede wijnen sinds 1880, het jaar waarin de huidige wijnmakerij werd opgericht. Franz Haas zowel persoonlijk als professioneel, belichaamt de mengeling van mediterrane en Beierse invloeden die typerend zijn voor de Alto Adige.  Een familie gerund landgoed, werd overgeleverd van generatie op generatie aan de eerstgeboren zoon van Franz Haas. Door de jaren heen en de voortdurende inzet van de eigenaars en medewerkers, is het landgoed uitgegroeid tot een innovatieve wijnmakerij.
San Rocchetto

San Rocchetto, Rosso Piceno, Marken, Italië.

Gianluca Garofoli vertegenwoordigd de vijfde generatie van het Wijnhuis: Casa Vinicola Gioacchino Garofoli, sinds 1871 gevestigd in de regio Marche in Italië. Inheemse druivensoorten, zoals Verdicchio, Montepulciano, Sangiovese, in combinatie met de bodem zijn hun kracht. Deze D.O.C. Sanrocchetto Rosso Piceno, samengesteld uit  70% Sangiovese en Montepulciano is kort op hout gerijpt. Gemaakt in een krachtige stijl, maar zonder strenge tannines, in de mond complex met veel rood fruit als bessen en kersen. Fris serveren.
Pipoli

Pipoli, Vigneti del Vulture

In de hak van Italie ligt een klein wijngebied, Basilicata. Het staat bekend om de wijn van Vultura. Vultura is een al duizenden jaren uitgebluste vulkaan met een voor wijnbouw ideale bodem. Het wijhuis Vigneti del Vulture maakt hier wijnen met veel fruitexpressie.
Pipoli Bianco Basilicata: gemaakt van de Greco en Fiano druif, na de gisting laten ze de wijn nog enkele weken "sur lie" liggen, zodat het bezinksel nog extra karakter aan de wijn kan geven. Strogeel van kleur met een aroma bloesem, citrus, perzik en een nootachtige hint. Mooie zomerwijn, lekker bij Ideaal bij vis, pizza en pasta.
Pipoli Aglianico del Vulture:  gemaakt van de aglianico druif, een deel van de oogst wordt op in vaten gerijpt. Deze prachtige Aglianico toont een briljante robijnrode kleur en nuances van robijnrood. Qua smaakstructuur behoort de druif tot de meest authentieke van italië. Een volle harmonische wijn met rijpe tannines en frisse zuren met aroma's van zwarte kersen en bosbessen.
Caldora

Caldora d’Abruzzo

Het moderne wijnhuis Caldora is een van de grootste coöperatieve wijnbedrijven in Ambruzzo, midden Italië. Gelegen in een micro-klimaat tussen de Adriatische kust en de 3000 meter hoge Mount Maiella in het gebied rond Pesquara zorgt Caldora voor heerlijk zuivere wijnen vol van rijp fruit.
Caldora Trebbiano d’Abruzzo DOC Bianco.
Hoewel de druif trebbiano geen superieure reputatie heeft, bewijst deze wijn van Caldora dat het wel degelijk mogelijk om een smakelijke witte wijn te maken met deze druif. De wijn kenmerkt zich door een lichte structuur is niet te zwaar en vol fruit met een mooie balans en zachte smaak. Doet het goed bij lichte voorgerechten, kalfsvlees, kip of vis en bij jonge zachte kazen.
Caldora Montepulciano d'Abruzzo DOC.
Deze mooie volle rode wijn is gemaakt van 100% Montepulciano d'Abruzzo druiven. De kleur is diep robijnrood. De geur en smaak is intens, vol en kruidig met aanwezig rood fruit. Past prima bij een diner, feest of BBQ en bij kleine hapjes.

 

Villa San Martino

Villa San Martino Pinot Grigio.

Deze sappige wijn is afkomstig uit het gebied Veneto in Noord Italië, gelegen tussen de Alpen, Dolomieten en de Adriatische Zee. De uitstekende bodem van de wijngaarden hier bestaat uit leem, zand en kiezel en zorgt samen met klimaat voor fruitintense wijn. Pinot Grigio is de lokale favoriet vanwege zijn brede inzetbaarheid aan tafel en de sappige, elegante stijl. Villa San Martino Pinot Grigio is een karakteristieke en betaalbare pinot grigio, populair dankzij het zachte karaker, zonder concessies aan de frisse levendigheid. Past goed bij met voorgerechten, soepen, vis en wit vlees, maar ook heerlijk voor in de tuin of op het terras, balkon & strand.
Poggio della Costa

Poggio della Costa, Lazio, Italië

Poggio della Costa, Cantina Sergio Mottura, Grechetto di Civitella d'Agliano, IGT.  Een biologisch gemaakte witte wijn 100% van Grechetto druiven van het volledig biologische werkende wijndomein Mottura met op het etiket de afbeelding van een egel. Egels leefden al van oudsher op het domein en worden beschouwd als deel van de familie. De wijngaard "Poggio della Costa" is 7 ha groot en ligt op een hoogte van ca. 140 meter. De grondsoort is klei met zand. Na de handmatige pluk vindt de eerste gisting van de druiven plaats gedurende een periode van 15 tot 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 20Cº in stalen vaten. Verdere rijping vindt plaats in stalen tanks op eigen droesem tot eind maart (gedurende ca. 9 maanden) opgeslagen  in de oude turfsteen grotten van het bedrijf, hierna wordt de wijn gebotteld.
Goudgele wijn, volle body, zacht en aangenaam met een afdronk van fruit en vanille en een bouquet van bloemen en exotisch fruit zoals ananas.
Valentino Butussi

Valentino Butussi, regio Friuli, Italië

Het familiebedrijf Butussi ligt in grensgebied Friuli, tussen Italie en Slovenie, zij produceren schitterende wijnen. Alle drie de zonen en dochter werken in het bedrijf. Ze werken zoals tegenwoordig veel wijnboeren, biologisch en voor een groot deel zelfs biodynamisch. De bijzondere bodem van mergel en zandsteen en het specifieke micro-klimaat zijn herkenbaar in de "tipicita" van de wijnen. Geoogst wordt handmatig in september bij een optimale rijpheid van de druiven. Na het persen wordt onmiddellijk gekoeld tot een temperatuur van 12 ° C . met behoud van schilcontact gedurende 12 tot 16 uur. Hierna worden de schillen gescheiden van het sap en volgt een langzame fermentatie gedurende ongeveer 20 dagen bij een gecontroleerde lage temperatuur.
Valentino Butussi – Sauvignon: De meeste sauvignon blancs stuiven het glas uit en dat doet deze al helemaal. Een elegante frisse zuurgraad gecombineerd met aroma’s van citrus, appel, peer en delicate mineralen. Een goed gemaakte frisse en volle stijl Sauvignon Blanc voor puur drinkgenot. Lekker bij soep en vis schaal en schelpdieren maar smaakt ook uitstekend tussen de gerechten door en als aperitief.
Valentino Butussi – Chardonnay: Een wijn met body, een relatief hoog in alcoholgehalte en zuurgraad. Fijn en elegant met aroma's die doen denken aan appels en acacia bloemen. Wijn ook geschikt als aperitief en voor een breed scala aan voorgerechten, soepen en gerechten met eieren of vis.
LaSelva

LaSelva, Toscane. IGT Maremma

Sinds 1980 is LaSelva in de voorhoede van de biologische landbouw te vinden. Biologische wijnbouw, een moderne wijnmakerij en traditie zijn de fundamenten van de wijnproductie. LaSelva, is gericht op lokale en inheemse soorten die het best overeen met de kenmerken van de Maremma.
LaSelva Vermentino IGT Maremma: Droge, fruitige witte wijn gemaakt uit 100% Vermentino druiven, de traditionele variëteit. De Vermentino druif rijpt het beste in de mediterrane zon van het Toscaanse Maremma, dicht bij de zee. Geurig aroma, met een aantrekkelijke minerale toets. Volle met een zuivere heldere en frisse smaak. Beste te genieten op jonge leeftijd. Ideaal bij vis en zeevruchten, maar ook kalfsvlees en gevogelte. Perfect als aperitief wijn, gekoeld serveren.
LaSelva Sangiovese IGT Maremma: Een rode Italiaanse klassieker met alle kracht en warmte van de Toscaanse Maremma. Uitsluitend van Sangiovese druiven. Rijping 8 maanden in roestvrij stalen tanks. Droog en fruitige wijn uit de Toscaanse Maremma, is jong op dronk, kan tot in de leeftijd van twee tot drie jaar gedronken worden. Perfect bij pasta gerechten en traditionele Italiaanse keuken, maar ook met pittige vleesgerechten. Kan ook koel (17°C) geserveerd worden.

 

Varvara DOC Bolgheri

Castello di Bolgheri Varvàra, Toscane, Italië

Castello Di Bolgheri, Varvàra, uit de regio Toscane in Italië. Deze wijn, de Varvàra van het Italiaanse wijnhuis Castello di Bolgheri, wat uit 1200 stamt, is voor het eerst in 2005 gemaakt. Varvàra is genoemd naar Barones Varvàra Wrangel, de vrouw van Graaf Ugolino della Gherardesca, de grootouders van de huidige eigenaresse, Gravin Franca Spalletti Trivelli. De wijn wordt gemaakt van in 1997 aangeplante druivensoort(en) Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah en een klein deel Petit Verdot. De wijngaarden zijn zuidwest gelegen en lopen af naar de zee. De druivensoorten worden handmatig opeenvolgend geoogst, beginnend met de Merlot in september en eindigend met de Cabernet Sauvignon in oktober. Tijdens de vinificatie is er schilcontact gedurende 20 tot 25 dagen. De gisting gebeurt in roestvrij stalen, temperatuur gecontroleerde vaten. Daarna rijpt de wijn nog 10 maanden in eiken vaten. Een wijn jong op dronk met veel fruit op de voorgrond met een breed palet aan smaken, elegant en makkelijk drinkbaar.
CASATA DI MELZI

CASATO DI MELZI, Salice Salentino Riserva - Puglia

Deze wijn stamt uit Puglia, de regio die de hak van de Italiaanse laars vormt. Grotendeels, zelfs minder dan 10% van de wijnen die hier geproduceerd worden vallen buiten de productie van een DOC. Dat geld echter niet voor deze mooie wijn die als Denominazione di Orgine Controllata geregistreerd is. De negroamaro en de primitivo druif blijken in dit gebied hier bijzonder goed te gedijen. De zomers zijn er zeer warm, met 's nachts enige afkoeling door de nabijheid van de zee.
De Salice wordt gemaakt van Negroamaro druiven. De wijn heeft een intense robijnrode kleur en een warme met een vleugje kruidigheid, maar ook kersen en vanille. In de smaak kruidig, niet te zwaar, goed sap, met veel levendigheid en een gulle afdronk. Gaat goed samen met pasta gerechten met een vleessaus, gegrild rood vlees, wildgerechten en zachte kazen.
Sella Mosca

Sella & Mosca, Vermentino - Cannonau, Di Sardegena

Het wijnhuis Sella & Mosca, oorsprokelijk begonnen in Piemonte Italië, is al jaren dé toonaangevende wijnproducent van Sardinië. Het bedrijf is gevestigd in het noorden van Sardinië bij Alghero in de plaats 'I Piani'. De wijnkelders hier zijn gebouwd in 1903. Sella & Mosca beschikt over ruim 500 hectare perfect onderhouden wijngaarden, verdeeld over verschillende terroirs. Het mediterrane klimaat en de ligging van de wijngaarden in de nabijheid van de zee en de strikte kwaliteitseisen van Sella & Mosca zorgen voor een wijnaanbod van topniveau. Dit aanbod weerspiegelt de twee gezichten van eiland. Enerzijds de 'traditie', met krachtige, rijke wijnen met bewaarpotentieel, anderzijds 'eigentijds' met modern gemaakte wijnen, speels en fruitig van karakter. De grote variatie aan terroirs biedt Sella & Mosca de gelegenheid om gebruik te maken van vele verschillende druivenrassen, waaronder enkele autochtone soorten als de vermentino en cannonau.
De Vermentino di Sardegna Sella & Mosca; wijnen die zijn gemaakt op basis van vermentino-druiven. Deze wijn is afkomstig van wijngaarden op het zuidelijke deel van het eiland. Het bouquet is aangenaam, open en vol met hints van wit fruit, grapefruit, mint, anijs en venkel. De smaak is vol, met een enigszins kruidige aanzet van rijp wit fruit. Een wijn met een eigen karakter, mooi en levendig.
Cannonau di Sardegna Sella & Mosca, een volle rode wijn uit het zonnige Sardinië. Intens robijnrode stevige wijn met een geur waarin hints van kruiden en bosvruchten zijn te ontdekken. De smaak is vol en stevig in de afdronk. Deze Cannonau is een goede begeleiding bij pasta, rijst, geroosterd vlees en wild.
PELLEGRINO

PELLEGRINO, Pantelleria passito

Pantelleria is een eilandje bij Sicilië, net boven Tunesië. Gemaakt van ingedroogde druiven van zibibo, de lokale naam voor muscat d’alexandrië.
De methode van het indrogen wordt passito genoemd. Een heerlijke dessertwijn met aroma’s van gedroogd en gekonfijt fruit, maar vooral abrikozen en een heerlijke afdronk.
Feudo Di Marzano

Feudo Di Marzano, Gran Trio, rosso Salento, Apulië .

Uit de hak van Italië, bij Puglia komt deze wijn gemaakt van de lokale druivenrassen Primitivo, Malvasia Nera en Negroamaro. Zon, zee en een warm klimaat vergt ook druivenrassen die stand houden in dit klimaat. Hoewel er aan zon en warmte geen gebrek is, staan de wijngaarden aan de kust waardoor ze profiteren van een verkoelende bries. Salento is in deze regio bekend voor volle smakelijke, sappige wijnen. De oenoloog Mario Ercolino heeft ervaring opgedaan bij Feudi di San Gregorio. Dit bedrijf is van wereldklasse en de meegebrachte kennis heeft zijn weerslag op de wijnen. Het grote succes van de wijnmakerij is gebaseerd op enerzijds de enorme kwaliteit die hier wordt aangeboden, maar ook om niet in het minst in het vermogen van topwijnen van lokale druiven met internationale allure te produceren.
De Grand Trio is samengesteld uit de drie genoemde rassen. Dikke, paarsrode kleur, geurend naar pruimenjam, cacao en bessen, men proeft een sappige, gemakkelijke, volle wijn met bosvruchten en toch een mooie frisheid.

 

SCHRECKBICHL

SCHRECKBICHL, chardonnay, Altkich Alto-Adige

Het noordelijkste wijngebied van Italië heeft enigszins Oostenrijkse invloeden. De Duitse taal kom je overal tegen. Schreckbichl is ook zo’n naam. Een fantastische streek voor vooral witte wijnen. Het bedrijf combineert zoveel mogelijk moderne techniek met traditie. Dit resulteert in zuivere, eerlijke wijnen van een hoge kwaliteit. 100% chardonnay. Zeer harmonieuze wijn met tropische aroma’s en smaak van mango en ananas.
Geschikt bij lichte gerechten van wit vlees, gepocheerde vis bij warme en koude voorgerechten.
Stemmari Syrah IGT

Feudo Arancio, Stemmary Syrah IGT, Sicilië Italië.

Het wijnbedrijf Feudo Arancio is gelegen in Sambuca di Sicilia in de provincie Agrigento in het zuidwesten van het zonovergoten Sicilië. Wijnen worden hier gemaakt in de populaire 'nieuwe wereld' stijl. Begin van deze eeuw werd de oude wijnmakerij compleet gesloopt en de wijngaarden allemaal gerooid. Kosten noch moeite werden daarna gespaard om een compleet nieuwe moderne wijnmakerij te bouwen. De klonen van de druivensoorten werden, net als de bodem, uitvoerig onderzocht en pas toen men de overtuiging had de beste gevonden te hebben, werden alle wijngaarden opnieuw herplant. Feudo Arancio dankt zijn naam aan het nabij gelegen meer, Arancio.
Stemmari Syrah IGT: De Syrah druif zorgt voor verbluffend goede resultaten in de wijngaarden van Feudo Arancio. Een wijn met veel kleur. Een intense geur van zwarte bessen, mint en specerijen en een intensieve smaak. Prettige afdronk met veel fruit, lengte en een goede complexiteit. Stevig glas wijn bijvoorbeeld voor bij de maaltijd of de open haard.
Dalia Riserva

Feudo Arancio, Dalia Riserva Grillo / Viognier, Sicilië Italië.

Het wijnbedrijf Feudo Arancio is gelegen in Sambuca di Sicilia in de provincie Agrigento in het zuidwesten van het zonovergoten Sicilië. Wijnen worden hier gemaakt in de populaire 'nieuwe wereld' stijl. Begin van deze eeuw werd de oude wijnmakerij compleet gesloopt en de wijngaarden allemaal gerooid. Kosten noch moeite werden daarna gespaard om een compleet nieuwe moderne wijnmakerij te bouwen. De klonen van de druivensoorten werden, net als de bodem, uitvoerig onderzocht en pas toen men de overtuiging had de beste gevonden te hebben, werden alle wijngaarden opnieuw herplant. Feudo Arancio dankt zijn naam aan het nabij gelegen meer, Arancio.  
Dalila Riserva Grillo / Viognier: In deze wijn brengt de Grillo druif intense, exotische noten van mango afgewisseld met delicate tonen van bloemen en steenvruchten. Viognier, een ras van oorsprong uit Valle del Roadano, gedijt bijzonder goed in Sicilië, wat zich uit in tonen van perzik, abrikoos en citrus met een lichte hint van honing. Deze wijn kent een mooie afronding met elegante tonen van vanille.
San Nicolao Barbera d Asti

 San Nicolao Barbera d'Asti  Terredavino  Piëmonte,  Italië.

Soepel fruitige rode wijn afkomstig uit de Piëmonte in het noorden van Italië. Deze wijn wordt vernoemd naar de druif, de Barbera, die staat aangeplant in het dorpje Asti. De wijngaarden bevinden zich 250 meter boven zeeniveau. De beperkte opbrengst per hectare zorgt ervoor dat de druiven hun optimale rijpheid bereiken. Terredavino is een coöperatie, gesticht in 1980 in Barolo, de wijnhoofdstad van Piëmonte met als doel het produceren van DOC en DOCG wijnen. Alleen de allerbeste rijpe en intacte druiven worden gebruikt voor het maken van hun wijnen.
San Nicolao Barbera d'Asti Terredavino kenmerkt zich door een zeer vriendelijk karakter met diepe kleur en rijke geur. De smaak is rijp en verrassend zacht voor Barbera. Een lekker glas voor bij pasta, kaas enz. Lekker bij een etentje. Iets gekoeld drinken maakt de wijn nog aangenamer.
San Marzano Primitivo

San Marzano Primitivo Puglia Italie 

In 2003 besloten twee grote spelers in de wijnbouw de handen ineen te slaan, “Cantine San Marzano” and “Farnese Vini” doopten dit project tot “Feudi di San Marzano”. Het doel was simpel; de potentie die Puglia biedt als wijnbouwgebied ten volle benutten om zo wijnen van lokale druivensoorten van hoge kwaliteit te kunnen produceren. Dankzij de twee zwaargewichten, die dit project steunen beschikt de wijnmakerij “Cantine San Marzano” over 500 hectare grond en de meest moderne middelen voor vinificatie in de regio.
Kenmerken: robijnrood met paarse tinten, intens aroma, fruitig met hints van pruimen en kersen, kruidig met tonen van rozemarijn en vanille, bodied, soepel en harmonieus. Makkelijk te drinken en aangenaam. Een waar voorbeeld van een zuid Italiaanse wijn. Past prima bij: stevige pasta gerechten, rood vlees en wild.
Fattoria di Felsina

Fattoria di Felsina, Toscane - Italië

Dit domein ligt aan de zuidkant van Toscane en wel in Castelnuovo Berardenga, 16 km oostenlijk van Siena. Dit beroemde wijnhuis wordt ook wel “de Chateau Margaux” van Italië genoemd. Niet alleen om zijn inmiddels wereldberoemde kwaliteit, maar ook vooral om het vrouwelijke, zachte type van de Chianti.
Fattoria di Felsina: Chianti Classico: D.O.C.G: Gemaakt van de edele, autochtone druivensoort Sangiovese. Het betreft hier een mooie, volle en elegante Chianti. Mooi in balans! Deze wijn wordt gemaakt door de wijningenieur Franco Bernabei.Fattoria di Felsina is in 2009 uitgeroepen tot beste wijnbedrijf van Italië.
Fattoria di Felsina: I Sistri: Deze kloon van de Chardonnay druif is speciaal geselecteerd om in dit aangename, warme klimaat tot optimale rijkdom/rijping te komen. Gemaakt van 100% Chardonnay. Daarnaast ruim 6 maanden opgevoed op bijzondere barriques van tonnelerie Moreau uit het Massiv Central ten oosten van Bordeaux (Frankrijk).
Firriato, Sicilie

Firriato, Sicilië  -  Italië

Wijnen van Firriato zijn afkomstig van de westkant van Sicilië. De wijnmaker is Giuseppe Pellegrino, kortweg Pepe in Italië genoemd.  De oogst verloopt hier traditioneel wat betekend dat de druiven handgeplukt zijn.
Firriato: Alcamo Bianco: Alcamo D.O.C. Sicilië:  Deze D.O.C. komt uit de omgeving van het stadje Alcamo op het eiland Sicilië. De wijn is gemaakt van de edele en autochtone druivenrassen Catarratto met een beetje Inzolia. De wijn krijgt geen houtopvoeding.
Firriato: AltaVilla Della Corte of genaamd: Rosso: I.G.T. Sicilië:   Wijn eveneens afkomstig van de westkant van Sicilië uit de provincie Trapani. Gemaakt van de druivensoorten Nero d’Avola (autochtoon druivenras) en het internationale druivenras Cabernet Sauvignon. Beide druivenrassen hebben een aandeel van 50% in deze wijn.  De wijn ondergaat 7 maanden houtrijping, waardoor zijn bijzondere karakter ontstaat.
LUCCARELLI Primitivo

Terre di Sava, Luccarelli, Primitivo IGT  -  Italië

Intense, aromatische, complexe wijnen met veel fruit maken is het streven van dit bedrijf. De wijnstok staat centraal en wordt optimaal verzorgd, “alleen van de beste stokken komen de beste druiven” is de filosofie. Zorgvuldige selectie van de druiven, zodat een relatief lange maceratie voor aroma’s en kleur kan zorgen. Puglia heeft een gunstig klimaat voor wijnbouw. Zeker voor de primitivo, als  paradepaardje. Het wijnbedrijf ligt in het noorden van Salento. De bodem wordt “terre rosso” genoemd vanwege de rode kleur. De oogst start half augustus. Vinificatie op temperatuurgecontroleerde tanks van r.v.s. Er volgt een zachte persing. De wijn is dan ook diep robijnrood van kleur, intens fruit van pruimen en kersen in de geur en in de smaak. Een sappig glas met een stevige structuur. De wijn doet het vooral goed bij rood vlees en kaas. Maar is breed inzetbaar bij vele gerechten.

 

Feudi di Marzano Primitivo

Feudi di Marzano Sud, DOCG Primitivo di Manduria  -  Italië

De wijn is gemaakt door de wijnmaker Mario Ercolino. Deze wijnmaker heeft een aantal jaren gewerkt bij Feudi di San Gregorio, een wereldtopbedrijf. Oude stokken, waarvan sommige 100 jaar oud zijn en lage rendementen geven de wijn zijn extra dimensie. Geen eenvoudige primitivo maar een wijn met veel intensiteit en kracht. En toch is het fruit mooi behouden. De tannines geven de wijn meer structuur en dragen bij aan het potentieel van de wijn
BISOL Prosecco

Bisol,  Crede Valdobiadene DOCG Prosecco Brut.

Deze top prosecco is afkomstig uit het beste gebied, Valdobbiadene, in het wijngebied Veneto.
De gebruikte druivenrassen zijn Prosecco, Pinot Bianco en Verdiso afkomstig van klei en zandbodem.
Deze mooie, droge prosecco is een jaargang prosecco.
Fris droog en strak met een mooie elegante en stevige aanhoudende mousse. Een feestelijke wijn voor een feestelijke prijs.
Zenato Valpolicella Italië
De Valpolicella is een klassieke wijnregio in Noord-Oost Italie boven de stad Verona in de provincie Veneto. Het bedrijf van de familie Zenato ( opgericht in 1960 ) is gelegen in San Benedetto aan het Gardameer, zo’n 25 kilometer ten westen van de stad Verona. Dit gebied is naar volume het grootste produktiegebied van DOC-wijnen van Italie. Het bedrijf wordt geleid door Sergio Zenato in samenwerking met zijn zoon Alberto en zijn dochter Nadia, dus het betreft hier nog een echt familiebedrijf. Met name de laatste jaren worden de wijnen van Zenato overladen met medailles en fantastische recensies, wat er toe leidt dat ze hun wijnen zeer gemakkelijk afzetten.
Ripassa Zenato della Valpolicella wordt geproduceerd door het toevoegen van Amarone Valpolicella most tijdens de tweede gisting. Dit proces van 'repassing' (of Ripasso in het Italiaans) voegt structuur, gewicht en een beetje meer alcohol aan de wijn. De Ripassa rijpt 18 maanden op Frans eikenhout. De Zenato Ripassa Valpolicella Superiore van Zenato heeft intense aroma's van donker fruit, complexe smaak en een lange en toch verfrissende afdronk. Kan makkelijk 5 jaar bewaard worden maar is fantastisch om te drinken!
Amarone della Valpolicella Zenato, de absolute “koning” van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Hand geoogst en geselecteerd en daarna laat men deze druiven gedurende drie maanden indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt is waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. 70% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 5% Sangiovese en 5% Molinara. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles. Magistrale geur- en smaaksensatie ! De Amarone heeft een imponerende elegantie met in het centrum rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hinten van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend.
Botter Prosecco

Botter Prosecco frizzante  Italië

In de heuvels rondom de stad Treviso (iets ten noorden van Venetië) groeien de Prosecco–druiven op sterk kalkhoudende hellingen. Van deze druivensoort worden uitsluitend mousserende wijnen gemaakt, de prosecco's mogen zich verheugen op een immense populariteit. Na een voorzichtige persing wordt er een witte wijn gemaakt die vervolgens in een tank een tweede gisting ondergaat. Het koolzuurgas blijft daarbij gevangen in de tank waarbij het door de gisting geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn, zo wordt de bruisende Prosecco geboren.
Het wijnhuis Botter werd in 1928 gesticht en inmiddels is de vierde generatie van de familie aan het bewind. Botter voert wijnen uit vele delen van het land. In het oostelijke deel van Veneto bezit men een fraai, 80 hectare metend, wijngoed. Hier worden alle registers opengetrokken om er topwijnen te produceren.
De meeste prosecco's hebben een wat lagere koolzuurdruk en worden ook wel frizzante genoemd. De fles volstaat meestal met een stevige kurk met het bekende touwtje eromheen. Een kroonkurk of schroefdop als afsluiting wordt ook wel toegepast bij frizzante-wijnen.
Prosecco wordt ook verkocht als spumante. Deze wijn heeft een wat hogere koolzuurdruk en wat meer mousse. De flessen zijn meestal sterker en de afsluiting is voorzien van een metalen vlechtwerkje (muselet) zoals champagne dat heeft.
Kortom, een fantastisch aperitief. Serveer deze frisse Prosecco direct uit de koelkast
Elios Negroamaro

Elios Negroamaro del Salento IGT, Cantine Due Palme Italië

Deze wijn komt uit het uiterste zuiden van Italië, in de "hak" van de Italiaanse laars. Dit is het deelgebied Apulië (Puglia in het Italiaans) Diep in het zuiden van Italië maken ze wijnen van het druivenras Negroamaro. De cooperatie van Cantine de Due Palme is een van de gangmakers in dit gebied, dankzij grote investeringen van Due Palme in met name moderne apparatuur, en het bewust maken van de aangesloten boeren van het enorme potentieel dat hun land biedt.  Cantine de Due Palme, vlakbij Brindisi, gaat voor kwaliteit.
Elios, Negroamaro Salento IGT
Letterlijk vertaald betekent Negroamaro ‘de zwarte bittere’. Door de grote hoeveelheid zon en de betrekkelijk beperkte hoeveelheid neerslag, ontstaan druiven die veel suikers bevatten. Deze wijn is verbazingwekkend goed voor zijn prijs en voorzien van een handige schroefdop. Een lichte zachte wijn, vol fruit met een klein zoetje, donker van kleur, rijke neus met volop rijp fruit. Heerlijk bij pastagerechten, niet te zware vleesgerechten en perfect om "zo" van te genieten als drinkwijn.
Elios, Primitivo Salento IGT
Voor deze wijn worden de druiven ontsteeld en de trossen gaan in zijn geheel in de roestvrijstalen tanks voor schilinweking. Tijdens de inweking wordt de alcoholische fermentatie gecompleteerd op een temperatuur die niet hoger komt dan 27 graden Celsius. Daarna gaat de wijn in Franse eiken vaten (Troncais en Allier) voor de malolactische gisting. De wijn wordt na 6 maanden gebotteld en rust nog 4 maanden op fles. Een droge, rode stevige wijn met karakter. Een intense, complexe smaak die zorgt voor een lange, rijke, nablijvende afdronk.
Trullari Negroamaro Italië

Trullari Negroamaro Italië

Haal voor een kleine prijs een beetje zon uit het zuiden in huis. Deze salento negroamaro is afkomstig van het wijnhuis Racemi in Manduria. De wijn is uit het zuidelijkste deel van Italie, Puglia. De druiven worden hier blootgesteld aan droogte en veel zon en niet elke druif is hier tegen bestand. Maar wel de typische rassen uit deze contreien de negroamaro en de primitivo. Je proeft de zon in deze wijnen. Deze negroamaro is zo'n echte zuidelijke wijn. Optimale rijpheid van het fruit, aangename zuren, een zacht bittertje, samen een lekker glas wijn voor elke dag, als aperitief maar ook een wijn voor bij gekruid wit vlees of pastagerechten met verse groenten.

Filipetti Moscato

Moscato bianco Vino Spumante di Qualità

Filipetti Moscato bianco is een aangenaam zoete, licht mousserende wijn uit Italië, gemaakt van 100% moscato-druiven. De moscato geeft de wijn zijn typische aromatische zoetheid. Filipetti is een echte specialist als het gaat om mousserende wijnen van de moscato-druif. Het bedrijf bevindt zich in het hartje van Asti, dat bekend staat als het cenrum van mousserende wijnen in de prachtig gelegen regio Piemonte. Om Moscato bianco te maken gist het gefilterde sap in tanks bij lage temperaturen totdat de verhouding tussen alcohol en resterende suikers optimaal is. Een stevige koeling en filtering zorgen er ten slotte voor dat het gistingsproces afgebroken wordt.
Schenk deze licht mousserende wijn goed gekoeld.  Hij geeft elke gelegenheid een verrassend feestelijk tintje.
MARSALA Pellegrino
Marsala is een Italiaanse DOC wijn  "Denominazione di Origine Controllata" een geklasseerde wijn die gemaakt wordt in de omgeving van het stadje Marsala op het westelijk deel van Sicilië. Net als Sherry, Madeira en Port is Marsala een met alcohol versterkte wijn.
Marsala kent drie groepen van kleurtinten. Oro (goudgeel), Ambra (bruin/amber) en Rubino (robijnrood).
De smaken gaan van secco (droog), demisecco (halfdroog) tot dolce (zoet).
Marsala laat zich zeer goed combineren met kazen.
De Marsala-wijnen van Pellegrino zijn wereldberoemd. Het familiebedrijf werd in 1880 in Marsala opgericht door Paolo Pellegrino. Inmiddels is Pellegrino uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met in totaal 400 hectare wijngaard in eigen bezit, verdeeld over de beste delen van het eiland.
Het hart van Carlo Pellegrino klopt in de historische wijnkelders van het oude stadje Marsala. Marsala is een fascinerende wijn, gemaakt van inheemse druiven als grillo, cataratto en inzolia. Marsala rijpt altijd in houten vaten, de mooiste soms meer dan 20 jaar, waarvan deels in barriques. De smaakstijl varieert van droog tot fluwelig zoet. Naast de klassieke Marsala produceert Pellegrino ook een aantal gearomatiseerde Marsala's (op basis van vruchten, ei, kruiden etc.)
Op het etiket wordt dan bijvoorbeeld vermeld, Uovo - met ei. Deze Marsala is het meest neutraal en vindt vaak zijn weg naar de keuken.
Italie

Uit de verschillende streken van Italië hebben we wijnen van de wijnhuizen:

Piemonte: Batasiolo,   Parusso,   Terredavino

Alto-Adige: Schreckbichl

Veneto: Zenato,   Lovatti,   Botter,   Tallia

Toscane: Banfi,   Argiano,   Polizziano,  Ornellaia

Bolgheri: Sassicaia, 

Sicilië: Planeta,   Donnafugata,   Planeta

Marche: Terre Cortesi

Abruzzo: Gran Sasso

Umbrië: Turlo

Apulië: Due Palme

Campanië: Feudi di San Gregorio,   Terradova.