Gales

Caves Gales, Grand Premier Cru - Remich Hopertsbour Pinot Gris

Luxemburg is een klein wijnland dat qua wetgeving valt onder de Franse wet.
Veel microklimaten en bijzondere omstandigheden geven de mogelijkheid om wijnen van een uitzonderlijke kwaliteit te maken. De Moezel is de rivier waaraan bij dit familiebedrijf, groot 9 ha,  de wijnstokken geplant zijn met een bodem die deels mergel bevat. De druiven worden met de hand geplukt. Aroma’s van brioche, peer, citrus, amandel en zelfs een vleug ananas maken deze wijn tot een wijn die bijzonder goed past bij gevogelte en zachte zeer smeuiige kazen maar ook als aperitief onweerstaanbaar.

 

Luxemburg

Uit Luxemburg hebben we wijnen van het wijhuis:

Chateau Pauqué

De negen druivensoorten
De Luxemburgse Moezel onderscheidt zich vooral door de witte kwaliteitswijnen, die hier zijn voortgebracht. Ze worden vervaardigd uit negen druivensoorten, waarvan ze de naam dan ook dragen. De Luxemburgse wijnen harmoniëren uitstekend met de gastronomie en dragen het kwaliteitskeurmerk ‘Marque Nationale - Appellation Contrôlée’.
De Elbling wordt sinds het Gallo-Romeinse tijdperk verbouwd. Deze wijn heeft een hoge zuurgraad, die zijn lichte en verfrissende eigenschappen versterkt, en een relatief laag alcoholpercentage. De Elbling heeft een trouwe schare afnemers onder de Luxemburgse consumenten. 
De Rivaner is de meest voorkomende wijn in het Groothertogdom. Hij is gemakkelijk herkenbaar aan zijn aangename zachtheid die een smakelijk parfum vasthoudt. 
De Auxerrois is een Luxemburgse wijn, die zeer weinig zuur bevat. Een fruitige en smaakvolle wijn voor iedere gelegenheid en bij uitstek geschikt voor recepties. 
De Pinot Blanc is de meest neutrale onder de wijnen van de Luxemburgse Moezel, die uitblinkt door zijn frisheid, elegantie en fruitigheid. Hij wordt graag gedronken bij gerechten met vis en schaaldieren.  
De Pinot Gris is een weelderige, bekoorlijke, volle en vurige wijn van de Luxemburgse Moezel, die vaak als aperitief en als dessertwijn wordt gedronken.  
De Riesling wordt als de ‘koning onder de wijnen’ beschouwd. Aan zijn frisheid en zijn vruchtvol, welvoeglijk bouquet wordt hij gekend; vandaar, dat hij als zeer kostbare wijn hoog wordt gewaardeerd.  
De Gewürztraminer is een wijn met een onmiskenbaar aroma, met een kruidig bouquet en vol elegantie. Hij betovert neus en gehemelte. Hij wordt bijzonder gewaardeerd als dessertwijn.  
De Pinot Noir is oorspronkelijk afkomstig uit Bourgondië. Deze druivensoort kan tot rosé, rode of zelfs witte wijn worden verwerkt en onderscheidt zich door een fruitig aroma en een fris bouquet. 
De Chardonnay neemt de eigenschappen van het klimaat en de grond waarop hij groeit in zich op en ontwikkelt op deze manier een fruitigheid met een aangename structuur. De Chardonnay hoort bij de nieuwere druivensoorten aan de Luxemburgse Moezel. Hij gaat zeer goed samen met zeevruchten en schaaldieren.