Costels Del Sio

Bodegas Costels Del Sio

BODEGAS COSTELS DEL SIO. Fam. Porcioles-Buixo is sinds 1992 grondeigenaar en vanaf 1998 is Juan de Porcioles volop met wijnbouw bezig in de regio, die als “proeftuin” van Spanje kan worden gezien. Gelegen tussen Barcelona en Zaragoza met een landklimaat en bodem van graniet en alluviale (vruchtbare rivierafzetting) toplaag.
CELISTIA  blanco DO Costers del Sègre 2016 gemaakt van 70% Viognier en 30% Macabeo. Een aromatisch aroma, licht tropisch met perzik en abrikoos, romig in de mond met fijne zuren. Begeleider van kalfsvlees, grookte vis maar heerlijk als aperitief.
CELISTIA tinto DO Costers del Sègre 2016 gemaakt van 70% Tempranillo en 30% Syrah. Mooie fruittonen van rode bessen, kruiden en vanille met zachte tannines. Lekker bij rood vlees en gegrilde groente- en lamsgerechten, kaas enz.
Piedemonte

Bodegas Piedemonte

BODEGAS PIEDEMONTE is een oude bekende. Al jaren in ons assortiment. Begonnen als initiatief van een aantal wijnboeren om meer samen te werken en nu uitgegroeid tot een toonaangevend wijnbedrijf in de Navarra. De nieuwe wijn van Piedemonte heet
PIEDEMONTE “CUATRO TIERRAS”. DO Navarra 2014 en nu zeer voordelig geprijsd.Gemaakt van Merlot, Cabernet-Sauvignon, Tempranillo en Garnacha. 12 maanden houtrijping geeft een verfijnde en zachte afronding.
ESCUDERA

Bodegas Escudera

BODEGAS ESCUDERA is gelegen in La Seca in de Rueda en een echt familiebedrijf. Specialist is Pedro Escudera, in maken van kwaliteitswijnen van de Verdejo druif. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 34 ha. De ondergrond bestaat uit rode zandsteen afgedekt met zand en klei.
ESCUDERA FUENTE ELVIRA DO Rueda 2016 gemaakt van 100% verdejo druiven. Door een zachte persing wordt de wijn extreem zacht. Fris en levendige aroma’s van mandarijn, perzik, grapefruit maar ook anijs en venkel en mooie zuren. Bij gamba’s, visgerechten zonder saus, fijne voorgerechten, enz.
Matsu

MATSU - Spanje - Toro

Vintae Matsu is meer dan een wijndomein, Matsu vertegenwoordigt 3 generaties van wijnmakers, een modern project van duurzame wijnbouw die een exclusieve collectie voortbrengt van hoge expressie wijnen. De wijngaarden worden bewerkt op een manier die volledig ecologisch is. Matsu vertegenwoordigd een natuurlijke wijn zonder enig gebruik van chemische of synthetische herbiciden, insecticiden en fungiciden of chemische procedures.
Matsu El Picaro:. Vintae Matsu en wijngaarden gelegen in de regio Toro. Bekend voor stevige wijnen van de Tinto de Toro. (lokale tempranillo). Intense fruitaroma’s, mineraliteit, body, complexiteit en persoonlijkheid. De jonge versie van Matsu zoals het etiket al aangeeft.Mediterrane eetwijn met een brede inzetbaarheid. Perfect bij gerechten zoals entrecôte, lamskoteletjes van de grill of vlees van de bbq.
Matsu El Recio: De wijn De rijpere versie van Matsu. Het etiket is al een hint voor gerijpt. 14 maanden Frans eiken. Gemaakt van Tinto de Toro van oude wijngaarden. Sommigen zijn pre-phyloxera. Bio-dynamische winbouw wordt zoveel mogelijk toegepast. Te serveren bij wild, rood vlees, canard, lam en kazen.
Torres Coronas

TORRES CORONAS  Catalonië  Penedès

Het wijnhuis Miguel Torres stamt uit de plaats Villafranca del Penedès, de hoofdstad van het wijngebied Penedès, die ten zuidwesten van Barcelona ligt. De wijngaarden van het wijnhuis liggen op verschillende locaties. Deze wijngaarden verschillen zowel qua hoogte (variërend van 200 tot 800 meter), als qua microklimaat en samenstelling van de grond. De druivensoorten die het beste gedijen in de verschillende wijngaarden zijn zorgvuldig geselecteerd. Een aantal soorten zijn vanuit Frankrijk ingevoerd, zoals de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Muscat en de Gewürztraminer. De lokale variëteiten zijn echter ook niet vergeten; Torres heeft ook de Tempranillo, de Garnacha en de Parellada aangeplant. Miguel Torres is een zeer vooruitstrevend wijnbedrijf meerdere malen uitgeroepen tot één van ’s werelds beste wijnmakers, zowel in Spanje als daarbuiten.
Torres Coronas  Een krachtige en complexe wijn, gemaakt van de tempranillo-druif, Een prachtige neus met fijne houttonen en een frisse complexe smaak met bosbessen en bramen. Intens in de afdronk.Ook voortreffelijk bij kruidige vleesgerechten, wild en romige kazen.
Torres Gran Coronas Reserva De Cabernet Sauvignon-druif met een duidelijk Spaans karakter geeft de wijn een dieprode kleur met een aroma van cederhout, leer en cassis, alsmede een rijke en volle smaak, waarin men op subtiele wijze de lagering op eiken fusten verneemt. Een rijke, robuuste dinerwijn in een fruitige, kruidige stijl passend bij vlees en wild.
Barahona Spanje

Barahonda D.O. Yecla - Spanje 

Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda in 1925. Hij kon niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla, het wijngebied gelegen in het Zuid-Oosten van Spanje. Tot 1975 behoorde het gebied Yecla tot het grote wijngebied La Mancha en werden er grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen gemaakt. Echter met de komst van de eigen D.O. Yecla in 1975 werd het roer omgegooid en vanaf dat moment werd er met veel inzet gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Dit heeft er voor gezorgd dat het huidige wijngebied Yecla behoort tot de topgebieden van Spanje.
Barahonda blanco DO Yecla: Een wijn gemaakt van 80% verdejo en 20% viura. Fris maar ook licht exotisch en zelfs een vleugje honing. Breed inzetbaar bij rijke salades, asperges, risotto, vis en vleesgerechten maar ook als aperitief.
Barahonda Monastrell DO Yecla: Van hetzelfde huis de rode variant. Gemaakt van 100% monastrell. Yecla is een wijngebied dat vanaf 1975 zelfstandig is en gericht is op het maken van kwaliteit. Er komen goede prijs/kwaliteit wijnen vandaan. Culinair bij gegrild en gebakken vlees, geroosterde groenten en rijpe kazen
Baron de Ley

WIJNHUIS: BARON DE LEY RIOJA

20 jaar geleden geboren uit het samengaan van 3 gerenommeerde bedrijven die gekozen hebben voor wijnen gemaakt van druiven van eigen wijngaarden. Deze keuze heeft dit bedrijf geen windeieren gelegd. In 2015 een wijnhuis dat vele prijzen binnen haalt.
 
Wit: BARON DE LEY BLANCO:
Vinificatie; direct na de handmatige oogst worden de druiven geperst en wordt het sap voor een ongeveer 15 dagen durende vergisting overgestoken op temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten. Gemaakt van de druivensoorten: Viura 90% en 10% Malvasía.
 
Rood: BARON DE LEY PRIVADO:
Een Rioja met een lichte houtlagering. Geen echte crianza maar daar is bewust voor gekozen. Een wijn voor elke dag maar wel met behoud van het karakter van de Rioja. Een sappige wijn met zacht rood fruit maar ook kers. Een behoorlijk afdronk die kenmerkend zacht is. Lekker bij vele gerechten. Vinificatie; nadat de druiven met de handgeplukt zijn, wordt de wijn vergist en gedurende ongeveer vier maanden bewaard op houten vaten (semi-crianza). Druivensoort: Tempranillo 
Baron de Ley Reserva

BARON DE LEY RESERVA DOC

Een Rioja reserva heeft een lange lagering achter de rug voor deze op de markt komt. 20 maanden op eikenhout en vervolgens nog eens 24 maanden op fles.  Rijp bosfruit en zwarte pruimen, koffie , ceder en chocolade van het hout en dan de zijdezachte finale. Verrukkelijk. In combinatie met vleesgerechten, lam en harde kazen een zaligheid.
Vinificatie De handmatig geoogste druiven worden na schilinweking en persing op traditionele wijze vergist. De wijn rijpt 20 maanden op Amerikaans eikenhout en aansluitend 24 maanden op fles. Gemaakt van de druivensoort Tempranillo. Beloond met 95+ punten door Decanter en Beste Rioja 2015.
Conde Pinel

Conde Pinel, Oak Aged - VDT Castilla

De wijnen van Conde Pinel vinden hun oorsprong in de wijngaarden van Allicante in de regio Castilië-La Mancha in het zuidoosten van Spanje. Conde Pinel oak aged is een volwassen Spanjaard met 4 maanden houtopvoeding in Franse barriques. De wijn toont een volwassenheid in body en karakter, de druiven zijn afkomstig van 30 jaar oude bush vines. Donkerpaars van kleur met aroma's van zwart fruit zoals blauwe bessen met een hint van chocolade. In de mond een stevige body met rijpe tannines en een lange afdronk.

Mirabueno

MIRABUENO, Spanje

Een coöperatie uit Castilla.De wijnen veroordeeld tot “vino de la tierra” door het gebruik van internationale druivenrassen.
Vino de la Tierra sauvignon : Rijke witte wijn met citrus, kruisbessen en rijp geel fruit.Past perfect bij salade, vis-, kip-, en lichte Oosterse gerechten.
Vino de la Tierra roble tempranillo-syrah : De syrah druif zorgt voor kruidigheid en een speelse zwoelheid, beiden in toom gehouden door de tempranillo. Zo ontstaat deze zeer aangename wijn. Wijn met diepgang en karakter. Geschikt voor elke gelegenheid of maaltijd. Smaakt heerlijk bij stoofpotjes en wildgerechten
SABINO

Sabino Tempranillo “oak Aged” Vino de la Tierra de Castilla Spanje

De Sabino is een wijn gemaakt van het Spaanse druivenras Tempranillo afkomstig uit het Zuid-Spaanse Castilië. Deze makkelijk drinkbare wijn heeft enkele maanden gerijpt op Amerikaans eikenhouten vaten waardoor hij wat "ronder" werd en een lichte vanilletoon in de afdronk heeft. Dieprood van kleur, in de smaak fruitige bosbessen en iets kruidig. Een prettig glas wijn om zomaar van te genieten, ook passend bij niet te stevige maaltijden en bijvoorbeeld pastagerechten.
PAGO De CIRSUS

 Pago de Cirsus,  Navarra,  Spanje.

De eigenaar van Pago de Cirsus, Bodegas Inaki Nunez in het noorden van Spanje werkt nauw samen met wijnmaker Jean Marc Sauboua, een internationaal bekende oenoloog, die ook verantwoordelijk was voor de wijnen van Chateau Haut Brion in Bordeaux. Dit leidde tot diverse gouden medailles voor Pago de Cirsus. De bodega maakt een single estate wijn van de hoogste kwaliteit. Hiervoor worden alleen de druiven van de eigen wijngaarden gebruikt. Door de rendementen laag te houden worden zeer goede wijnen geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en verwerkt. Veel werk wordt in de wijngaard uitgevoerd. Door de wijnen te laten rijpen op frans eikenhouten vaten, worden de kenmerkende eigenschappen naar voren gebracht. Afhankelijk van de druivensoort wordt de lageringstijd bepaald, die variereerd tussen de 4 en 18 maanden.
Oak aged Pago de Cirsus: Deze stoere paarse blend van Tempranillo, Merlot, en Shiraz is dieprood, met geuren van cassis, kersen en zwart fruit, met een houtlagering van vier maanden. Een zeer volle smaak, met kersen en pruimen. Een lekkere volle, lange afdronk. Dit is een uitstekende wijn bij een een mixed grill, pasta of gevogelte.
Seleccionada Pago de Cirsus: Prachtige blend van Cabernet en Merlot met de traditionele Tempranillo met 12 maanden rijping op eiken. Robijnrode, intense kleur, geurend naar blauwe en rode pruimen, vijgen, tabak en ceder. Ook in de smaak veel pruimen en vijgen, met een vleugje vanille. Daaromheen rijpe, zachte tannine met een lange afdronk.
Cuvee Especial Pago de Cirsus: Het paradepaardje van deze gelauwerde Bodega is de Cuvée Especial. Het is een cuvée van zijn allerbeste Tempranillo, Syrah en Merlot. In combinatie met oog voor detail in de wijnkelder en 12 maanden rijping op nieuw Frans eiken geeft dit een superblend waar geen Rioja tegenop kan.
Robijnrood, helder fonkelend. Aanstekelijke geur van rode en zwarte bessen en een toets van vanille. Dan volgt een sappige, rijp gevulde smaak met bosbessen en drop, warmbloedig met fluwelen tannine. Prima wijn passend bij een entrecôte, hazenrug of wildzwijn.
Dairo Crianza

Dairo Crianza DO Montsant

Tot 2001 maakte Montsant deel van de DO Tarragona maar sinds dat jaar heeft het zijn eigen DO verdiend. Het ligt in het noordoosten van Spanje, net iets onder Barcelona. Het ligt bijna geheel ingesloten door een rij van diverse bergen. Men kent hier koude winters en droge hete zomers.  
Gemaakt van de druiven 40% Grenache, 40% Mazuela en 20% Syrah. Afkomstig van een bodem van kalk/kiezel, graniet en leisteen. Vinificatie door lange maceratie van 15 dagen met eigen schil waarna 6 maanden rijping op Amerikaans en Frans eikenhouten vaten en 12 maanden rijping op fles.
Mooie robijnrode kleur. Zeer elegant met aroma’s van rode vruchten. Elegante maar krachtige rode wijn met een fijne houtrijping. Bij gegrild en gebraden vlees komt deze wijn helemaal tot zijn recht.
TORRES CORONAS

TORRES CORONAS  Catalonië  Penedès

Het wijnhuis Miguel Torres stamt uit de plaats Villafranca del Penedès, de hoofdstad van het wijngebied Penedès, die ten zuidwesten van Barcelona ligt. De wijngaarden van het wijnhuis liggen op verschillende locaties. Deze wijngaarden verschillen zowel qua hoogte (variërend van 200 tot 800 meter), als qua microklimaat en samenstelling van de grond. De druivensoorten die het beste gedijen in de verschillende wijngaarden zijn zorgvuldig geselecteerd. Een aantal soorten zijn vanuit Frankrijk ingevoerd, zoals de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Muscat en de Gewürztraminer. De lokale variëteiten zijn echter ook niet vergeten; Torres heeft ook de Tempranillo, de Garnacha en de Parellada aangeplant. Miguel Torres is een zeer vooruitstrevend wijnbedrijf meerdere malen uitgeroepen tot één van ’s werelds beste wijnmakers, zowel in Spanje als daarbuiten.
Torres Coronas  Een krachtige en complexe wijn, gemaakt van de tempranillo-druif, Een prachtige neus met fijne houttonen en een frisse complexe smaak met bosbessen en bramen. Intens in de afdronk.Ook voortreffelijk bij kruidige vleesgerechten, wild en romige kazen.
Torres Gran Coronas Reserva De Cabernet Sauvignon-druif met een duidelijk Spaans karakter geeft de wijn een dieprode kleur met een aroma van cederhout, leer en cassis, alsmede een rijke en volle smaak, waarin men op subtiele wijze de lagering op eiken fusten verneemt. Een rijke, robuuste dinerwijn in een fruitige, kruidige stijl passend bij vlees en wild.
FAUSTINO Rioja
Faustino is een fenomeen in de Spaanse wijnwereld: toonaangevend in omvang, kwaliteit en diversiteit. De eerste wijnen van dit gerenommeerde Rioja-huis werden geproduceerd in 1861. In 1960 werd door Don Julio Faustino Martinez definitief de naam Faustino ingevoerd. Het grote succes in Spanje én daarbuiten dwong het familiebedrijf tot diverse uitbreidingen: meer kelders, meer 'barricas' en uiteraard meer wijngaarden. Faustino bezit ruim 650 hectare wijngaard en heeft het complete productieproces in eigen hand. De wijngaarden zijn gelegen in de beste delen van Rioja Alavesa.
De bekendste zijn de genummerde wijnen, zoals de Faustino V en de Faustino VII, elegante en fluweelzachte top-Rioja's..
Faustino V Reserva is een klassieke rode Rioja gemaakt van overwegend tempranillo druiven (92%). De wijn rijpt ruim een jaar (16 maanden ) op Amerikaans eikenhout. Verrukkelijk als drink- en maaltijdwijn.
Faustino VII Tinto rijpt 8-10 maanden op barriques. Voor deze Faustino worden druiven gebruikt uit, deels de Rioja Alavesa en deels de Rioja Baja. Naast de Tempranillo zorgt de ca. 5% Mazuelo voor een zekere stevigheid, die de wijn extra karakter verleent. Het aroma is zeer karakteristiek: op een prachtige wijze combineert de ‘vanille’, afkomstig van het eikenhout, met de onstuimige frisse fruitigheid die de wijn dankt aan de hoge kwaliteit druiven die werden gebruikt.
RAIMAT Catalonie

Raimat  Catalonië  Costers del Segre

De naam Raimat is een samenvoeging van de Catalaanse woorden "raim" (druiventros) en "ma" (hand), een verwijzing naar een oude steen die op het landgoed is gevonden met daarop de afbeeldingen van een tros en een hand. In 1918 werd de bodega gebouwd, in de kelders op 90 meter diepte rijpen hier de meest fantastische wijnen, op fles, maar ook in vaten van Frans en Amerikaans eikenhout. Mede dankzij de inspanningen van Raimat kreeg het gebied Costers del Segre de status van Denominación de Origen. Ook werd Raimat door de Spaanse overheid geëerd met het predikaat 'modelbedrijf'. Voortdurend is Raimat op zoek naar nieuwe uitdagingen, geheel in de zin van stichter Manuel Raventós in 1914. Het bedrijf maakt inmiddels deel uit van een wereldwijd netwerk van experimenteel- en laboratoriumonderzoek met als doel de kwaliteit van wijnbouw en wijnbereiding te perfectioneren.
Raimat Abadia is al jaren één van de best verkochte rode wijnen (reserva niveau) van Raimat. Hij wordt gemaakt van cabernet sauvignon, tempranillo en merlot; 18 maanden houtrijping. Rijkgeschakeerd bouquet, volle, soepele smaak met fijne houtnuances. Perfecte drink- en maaltijdwijn.
Raimat Cabernet Sauvignon een blend van 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot maakt deze wijn. De combinatie van lagering van 24 maanden op Amerikaanse eikenhouten vaten en de moderne vinificatie maakt dit tot een prachtwijn. Uitgesproken, krachtige aroma´s en een intense rode kleur. Mooi en elegant van structuur.
PATERNINA Rioja
Eén van Rioja's bekendste wijnhuizen is Bodegas Paternina, gevestigd in het plaatsje Ollauri. Rioja, Spanje. In 1896 was het Federico Paternina die, door het samenvoegen van drie kleinere bedrijven, Bodegas Paternina begon. In 1922 werd de Franse wijnmaker Etienne Labatut aangetrokken. Dankzij hem werd het bedrijf gemoderniseerd en kreeg Bodegas Paternina internationale bekendheid. Rioja, één van Spanje's bekendse wijnen, is ook in ons land zeer populair. Beschermd door de Sierra Cantabria in het noorden en de Sierra de la Demanda in het zuiden, heerst in de Riojastreek een ideaal klimaat voor de productie van hoogwaardige wijnen met namen als crianza, reserva en gran reserva. In 1991 was Rioja het eerste Spaanse wijngebied dat zich DOCalificada mocht noemen. Rioja heeft altijd invloeden uit Frankrijk gekend. Reeds in 1870 ging men in navolging van Bordeaux de wijn in barricas opvoeden, kleine houten vaten van 225 liter. En toen Frankrijk eind 19e eeuw getroffen werd door de druifluis (phylloxera) zochten veel Franse wijnboeren hun heil in Rioja, aan de andere kant van de Pyreneeën.
Bodegas Paternina Banda Azul - Crianza DOCa Rioja Banda Azul is een van Paternina's bekendste en succesvolste wijnen. Voor velen is het een onweerstaanbaar lekkere wijn die souplesse aan body en elegantie paart. In het complexe aroma wisselen rijp fruit, kruiden en vanille elkaar af. Banda Azul rijpt twee jaar in vaten van Amerikaans eiken en wordt gemaakt van tempranillo, garnacha en mazuelo. Een prachtige en in alle opzichten klassieke Rioja..
Bodegas Paternina banda Roja Reserva is een kostelijke rode wijn van het bekende huis Paternina. Fluweelzacht van smaak en heerlijk geurend naar rood fruit, kruiden en vanille. Een klassieke Rioja, gemaakt van tempranillo, garnacha en mazuelo; 30 maanden houtgerijpt. Aanbevolen bij lamsbout, lamsspiesjes en koteletjes, gekruid varkensvlees, stoofschotels met bonen, wild met rijke saus, kip in wijnsaus, gevogelte met olijven, gebraden konijn met pruimen, diverse kazen.
PIEDEMONTE Navarra

Bodegas Piedemonte D.O. Navarra

Het wijnbedrijf Piedemonte is een vernieuwend wijnbedrijf in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen hun krachten hebben gebundeld. De naam komt van de geografische zone "Piedemonte de Tafalla- Olite" waarin zowel de wijngaarden als het bedrijf liggen. De moderne kelders hebben een opslagcapaciteit van 4 miljoen liter wijn. De wijn ligt opgeslagen in temperatuur-gecontroleerde rvs vaten, daarnaast heeft men nog de beschikking over 4000 eikenhouten vaten.
Piedemonte DO Navarra Blanco
Druivensoorten; Viura, Chardonnay en Moscatel, Harmonieus, fruitig en soepel, maar met een levendig accent door het frisse karakter. Heerlijk bij vis, paella en pasta.
Piedemonte DO Navarra Tinto
Gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Tempranillo. Een heerlijke, sappige wijn die bij vrijwel alle soorten vlees past, maar smaakt ook erg goed bij pasta's en pizza's.
Piedemonte DO Navarra Rosado
Het wijngebied Navarra is vooral bekend om zijn vriendelijke en toegankelijke rosé wijnen. Deze rosé is hier een goed voorbeeld van. Gemaakt van 100 % Grenache druiven. Een perfecte combinatie van fruit en zachtheid, met elegante, lichte zuren en een stevige lange afdronk. Heerlijk bij frisse salade's en gegrild vlees.
CODORNIU Cava
De familie Codorníu in Spanje  hield zich in de 16e eeuw reeds met wijnbouw bezig. Met het huwelijk van Maria Anna Codorníu en Miguel Raventós komt het bedrijf in handen van de familie Raventós. In 1872 lukt het José Raventós om voor het eerst een Spaanse vorm van champagne te produceren. Net als bij Champagne ontstaat deze mouserende wijn in de flessen Cava Codorniu door een tweede gisting op fles. De Spaanse wijnwet bepaalt dat alleen dan de naam Cava mag worden gebruikt. Cava wordt vooral geproduceerd in de regio Catalonië ten zuidwesten van Barcelona. De naam "Cava"staat voor een ondergrondse gewelfde kelder, bij uitstek geschikt voor het bewaren van Cava's. 
Na de tweede gisting op fles (methode tradicional) rijpen de wijnen minimaal 18 maanden tot soms wel 5 jaar in de koele kelders van het bedrijf. Het onderaardse gangenstelsel is 30 kilometer lang en telt maar liefst vijf verdiepingen.
Men gebruikt veelal traditionele druiven als malcabeo, parellada en xalerllo, maar ook cahrdonnay en subirat (malvasia). Voor de rosé gebruikt men  granacha monastrell en trepatdruiven, maar ook de pinot noir welke een lichtere kleur en subtieler karakter geeft.
Barahonda

Barahonda D.O. Yecla 2014- Spanje verkozen tot aspergewijn 2015

Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda in 1925. Hij kon niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla, het wijngebied gelegen in het Zuid-Oosten van Spanje. Tot 1975 behoorde het gebied Yecla tot het grote wijngebied La Mancha en werden er grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen gemaakt. Echter met de komst van de eigen D.O. Yecla in 1975 werd het roer omgegooid en vanaf dat moment werd er met veel inzet gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Dit heeft er voor gezorgd dat het huidige wijngebied Yecla behoort tot de topgebieden van Spanje.
Barahonda blanco DO Yecla: Een wijn gemaakt van 80% verdejo en 20% viura. Fris maar ook licht exotisch en zelfs een vleugje honing. Breed inzetbaar bij rijke salades, asperges, risotto, vis en vleesgerechten maar ook als aperitief.
Spanje

Uit spanje hebben we wijnen uit de verschillende wijnstreken van de wijnhuizen:

Costes de Segre: Raimat,   Castell del Remei

Catalunya: Torres

Navarra: Piedemonte,   Bodegas Nekas

Rioja: Marques de Ulia,   Conde de Valdemar,   Paternina

Rueda: Alvarez y Diez

Ribera del Duero: Valdunes,   Vega Riaza,  Obra,   Fuica el Quinon