Ha Ha

 Hãhã Pinot Noir, Marlborough - Nieuw-Zeeland

In de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori, betekent “Hãhã” zoiets als “geurig, hartig, weelderig”.  Marlborough is uitgegroeid tot een voorbeeld voor de “Nieuwe Wijnwereld”. De Sauvignons worden algemeen gerekend tot de beste ter wereld. En daarbij bleef het niet. Inmiddels kan de liefhebber er onder meer terecht voor Chardonnay en deze frisse, fruitige rode wijn van de Pinot Noir. Het gematigde zeeklimaat met veel zon en relatief weinig neerslag zorgt, in combinatie met de geschikte bodem, voor ideale omstandigheden voor wijnbouw. De handgeplukte druiven worden streng geselecteerd op kwaliteit en vervolgens koel vergist op RVS tanks. De Pinot Noir is helder robijnrood van kleur, fris en kruidig de smaak is zachtfris en elegant, met fijne ronde tannines. Licht gekoeld is deze wijn een uitstekende begeleider van gevogelte en lichte vleessoorten. Ook erg lekker bij sushi en andere gerechten uit de Aziatische keuken.

Mount Riley

Mount Riley Marlborough Nieuw Zeeland

Volgens diverse bekende wijnjournalisten zijn de wijnen van Mount Riley een van de nieuwe sterren op het gebied van Nieuw-Zeelandse wijn. Mount Riley, opgericht in 1994, dankt zijn naam aan een van de rotsen van het puntige Richmond gebergte, dat uitkijkt over de Wairau vallei in Marlborough. Het ideale klimaat, de uitermate geschikte bodem en het hoge niveau van de produktiemiddelen maken het mogelijk hier wijnen te produceren van een zeer hoog niveau.
Deze Mount Riley Chardonnay is afkomstig uit de Wairau vallei, waar men verbluffende resultaten boekt met de productie van witte wijn. Deze wijn kenmerkt zich o.a. door aroma's van toast, perzik, banaan en meloen.
Voor het verkrijgen van extra aroma's en meer finesse laat men 20% van de wijn vergisten op houten vaten en vervolgens laat men de wijn nog enige tijd op zijn gistcellen liggen. Zeker eens aan te bevelen bij een heerlijk stukje licht vlees of zachte kazen.
Nieuw Zeeland

Uit Nieuw Zeeland hebben we wijnen van de wijnhuizen:

Mount Riley

Maven