Bear Crossing

Bear Crossing - Zuid Australië

 Het wijnaanbod van Angove's omvat diverse ranges: Long Row, Bear Crossing en Vineyard Select. De naam Bear Crossing verwijst naar de bedreigde Koala beer. Angove's is sponsor van de Australian Koala Foundation.
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de eigen Nanya Angove wijngaarden en premium telers uit de regio Riverland.
 Bear Crossing Cabernet & Shiraz is: mondvullend, soepel en rijk aan geur. Modern gemaakt, met een lichte houttoets fijne kruidigheid van de shiraz en een toets vanille. Mooie balans tussen rijp fruit, kruidigheid en een beschaafde houtinvloed. Ideaal als drink- en maaltijdwijn.
 Bear Crossing Chardonnay modern gemaakt, met een lichte een lichte vanilletoets. De druiven komen uit koele klimaatzones, waardoor de wijn plezierig fris overkomt, aangenaam droogmet een toets van citrus. Passend bij voorgerechten met vis of wit vlees, gegrild wit vlees (kip), maaltijdsalades, antipasti, pastaschotels, paella, diverse kazen
ANGOVE Long Row

ANGOVE Long Row   Zuid Australië

Angove is een van de oudste familiale ondernemingen van Australië; ze bezitten onder meer een van de grootste wijngaarden in Nanya (Murray, South Australia). Angove is trouwens een van de 10 grootste wineries in ‘the land down under’
In 1886 emigreerde Dr. William Angove met zijn vrouw vanuit Cornwall naar Zuid-Australië om daar een dokterspraktijk te beginnen. Net als veel andere nieuwkomers hielden de Angove's zich ook bezig met druiven en wijn. De oudste zoon volgde een wijnopleiding aan het Roseworthy College. In 1983 kwam John Carlyon Angove (vierde generatie) aan het hoofd van het bedrijf. De installatie van moderne apparatuur voor vinificatie en wijnopslag leidde tot een belangrijke kwaliteitsverbetering. Het familiebedrijf is inmiddels gevorderd tot de vijfde generatie.
De belangrijkste wijngaard van Angove's is Nanya Vineyard. Deze bevindt zich ten oosten van de River Murray, zo'n vijf kilometer ten noorden van het plaatsje Paringa. In deze wijngaard hebben 19 druivenrassen een plek, variërend van bekende soorten als merlot, chardonnay en pinot noir tot minder bekende. Deze worden in 'varietal wines' (van één ras) of in allerlei blends gebruikt. Behalve druiven uit de eigen Nanya-wijngaard betrekt Angove's ook druiven uit toplocaties elders in Zuid-Australië
Hun gamma wijnen omvat onder meer de merken Long Row en Bear Crossing.
Angove's Long Row Shiraz is een prachtig voorbeeld van een klassiek gemaakt rode wijn uit Australië. Volop rijp besachtig fruit, aangevuld met een stevige dosis kruiden en specerij (peper, zoethout e.d.). Een deel van de wijn rijpte 12 maanden op hout. Angove's is terecht trots op deze fraaie shiraz, die ook zeer geschikt is als maaltijdwijn Indrukwekkende rode wijn van de shiraz, één van Australië's beste druivenrassen.
Australie

Uit Australië hebben we wijnen van de wijnhuizen:

Four Sisters

Angove

Domaine Pontet