Viu Manent

 

Viu Manent, Malbec Reserva, Colchagua Valley - Chili

Viu Manent is een familiebedrijf en bezit het ruim 250 hectare wijngaarden. Viu Manent zet zich sterk in voor duurzame wijnbouw en hecht veel waarde aan de invloed van terroir op de wijnen. Een continentaal klimaat met droge, warme zomers, de alluviale bodems bestaan zand en klei.
Deze dieppaars gekleurde wijn van de druivensoort Malbec heeft intense aroma’s van bosbessen, rood fruit, en een vleugje specerijen. De smaak is fris en niet te zwaar met ronde tannines en een lange afdronk. Past goed bij gekruide en pikante vleesgerechten en harde kazen
TARAPACA TERROIR

TARAPACA TERROIR serie

LA CUESTA
EL TRANQUE
EL OLIVAR
PIRITAS
LA ISLA
Deze serie gemaakt met lagere rendementen en uitgelezen kwaliteit. Top-Wijnen gemaakt van carmenere, van cabernet met shiraz of merlot, maar ook chardonnay.. Prachtwijnen!
Tarapaca Varietal

Tarapaca Varietal, Maipo Vallei - Chili

De wijngaarden van Vina Tapapaca zijn gesitueerd in het centrale gedeelte van Chili, in de Maipo vallei, een van de beste wijngebieden van het zuidelijk halfrond. Het klimaat is mild mediterraan, met warme dagen en koude nachten en een duidelijke afscheiding tussen de vier seizoenen. Dankzij deze klimaatcondities en de voor de wijnbouw zeer geschikte grondsoorten worden er uitstekende wijnen gemaakt.
Bij de vinificatie van de witte wijnen wordt de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Ze worden koel vergist en zo jong mogelijk op fles gebracht om fruitigheid te behouden. Tijdens de vinificatie van de rode wijn worden de trossen ontsteelt en de druiven gekneusd. De daarop volgende vergisting vindt plaats bij een temperatuur tusssen de 25 en 28 graden.
Vina Tarapaca kent verschillende manieren van wijnmaken met de typische Tarapaca stijl; het uitbundige Chileense fruit gecombineerd met een serieuze, klassiek Franse afdronk. Het klimaat, de omgeving samen met de lage opbrengst per hectare, een zorgvuldige vinificatie en rijpingsproces geven de wijnen van Vina Tarapaca hun unieke karakter.
In deze Varietals deze serie wordt de nadruk gelegd op het expressieve karakter van de druif en z’n frisse fruittonen.
De witte Chardonnay met ronde rijpe fruitaroma’s van citrus en peer.
De witte Sauvignon-blanc met frisse aroma’s van kruisbes en frisse citrus.
De rode Cabernet-sauvignon met duidelijke cassistonen.
En de rode Carmenère warm met jammig fruit en zijdezachte afdronk.
Tarapaca Reserva

Tarapaca Reserva, Maipo Valley - Chili

 De wijngaarden van Vina Tapapaca zijn gesitueerd in het centrale gedeelte van Chili, in de Maipo vallei, welke gerekend wordt tot een van de beste wijngebieden van het zuidelijk halfrond. Het klimaat is mild mediterraan, met warme dagen en koude nachten en een duidelijke afscheiding tussen de vier seizoenen. Dankzij deze klimaatcondities en de voor de wijnbouw zeer geschikte grondsoorten worden er op het wijngoed Vina Tarapaca meer dan uitstekende wijnen gemaakt. 
Tarapaca Reserva Cabernet Sauvignon, In deze serie zijn de wijnen geconcentreerd en krachtig en worden de karakteristieken van de druif door houtlagering ondersteund met een mooie geïntegreerde houttoets. De Cabernet druif geeft robuuste wijnen met daarin iets van cassis tonen.
Tarapaca Reserva Chardonnay, Deze Chardonnay wordt deels op eikenhouten vaten vergist waarna een rijping volgt van enkele maanden in houten vaten. Voor de wijnmaker is het erg belangrijk om een mooie balans te vinden tussen de fruittonen en de tonen van het hout. Stevig glas wijn en toch fris van smaak, rond in de mond met een opmerkelijke “dikke” afdronk.

 

Los Vascos

Vina Los Vascos -  Chili

250 jaar geleden werden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant op de plaats waar nu Vina Los Vascos staat in de Colchagua Vallei in Midden-Chili. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. Los Vascos maakt deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.
De wijngaarden liggen op ruim 300 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.
Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.
Los Vascos Cabernet Sauvignon is een van de best verkochte wijnen van Los Vascos. De reputatie van het bedrijf is voor een belangrijk deel op deze druif en wijn gebaseerd. Het is een zuivere cabernet die op elegante wijze fruit aan een frisse stevigheid weet te paren. Houtgerijpt in vaten afkomstig van de kuiperij van Château Lafite-Rothschild.
Los Vascos Chardonnay is een zeer aantrekkelijke witte wijn, aangenaam droog van smaak en voorzien van een licht exotische toets. Selectie van de beste druiven uit de Colchagua- en Casablanca Vallei. Beperkte productie, uitstekende kwaliteit.
Carmen Carmenere

Carmen Classic Carmenère Central Valley Chili

Carmen de oudste van de nu nog in de Chileense wijnbouw actieve bodega's. Tot 1988 leidde het in 1850 gestichte bedrijf een vrij onopvallend bestaan. Toen werd het echter overgenomen door de Claro familie, als mede-eigenaar ook betrokken bij bedrijven als Santa Rita en Los Vascos. Er kon flink worden geïnvesteerd, en men maakte van de gelegenheid gebruik om een van de modernste wijnbedrijven van Chili neer te zetten. Door de bouw van de nieuwe kelders aan de voet van het Andesgebergte konden ze zo worden geconstrueerd dat alle bewegingen met de wijn slechts onder invloed van de zwaartekracht plaatsvinden.
Bij Carmen heeft men de opbrengst van de wijngaarden aan banden gelegd, en dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn.
Carmenère, door de Franse ampelograaf Michel Boursiquot werd in 1994 vastgesteld, dat een groot deel van de merlot in de Chileense wijngaarden in werkelijkheid carmenère was. Eerst dacht men met de Merlot te maken te hebben, en pas een paar jaar geleden werd bekend dat het om een eigen druif ging, die zelfs meer verwant is aan de Cabernet-sauvignon.  Het beeld van de Chileense wijnindustrie veranderde hiermee echter voorgoed. En Chili kreeg er meteen een boegbeeld bij, een eigen nationaal druivenras. Want in Bordeaux was carmenère, vroeger ook wel grande vidure genoemd, al generaties lang uitgestorven. De carmenère vond zijn weg naar Chili vóór het uitbreken in Europa van de phylloxera plaag, en heeft zich in het nieuwe land genetisch aangepast. In Chili is immers nooit sprake geweest van phylloxera. Chili heeft de Carmenère-druif de laatste jaren helemaal ontdekt. Hij levert dan ook krachtige, stevige wijnen op. Hij blijkt in het Chileense klimaat ook perfect te rijpen, met goede tannines. Rapel Valley, waar deze wijn vandaan komt, heeft het ideale klimaat voor Carmenère, met zijn intense zonneschijn en koele nachten. Er is 20% Cabernet-sauvignon toegevoegd om de wijn nog wat meer stevigheid en cassisfruit te geven. Het fruit is bewaard gebleven door een korte rijpingsperiode van zes maanden op Frans en Amerikaanse eikenhouten vaten. Een prachtige, karaktervolle wijn.
Chili

Uit Chili hebben we wijnen van de wijnhuizen:

Caliterra

Carmen

Antares

Tarapaca