Limoncello Marzadro

Limoncino liquore Marzadro

De oorsprong van Distilleria Marzadro gaat terug naar 1949, de familie Marzadro, nu uitgebreid tot drie generaties, hield zijn traditionele werkwijze in tact door veel inzet en professionaliteit met respect  voor de kwaliteit van de grondstoffen en verwerkingssystemen. Limochello likeur gemaakt van beroemde citroenen uit het befaamde Gardameer gebied

Marzadro

Grappa Marzadro - Italië

Marzadro Grappa, de beste grappa van Italië ! De oorsprong van Distilleria Marzadro gaat terug naar 1949 in Brancolino di Nogaredo, in het hart van Vallagarina in Trentino. Attilio Marzadro is de hoofdpersoon van dit verhaal, samen met zijn zus Sabina. Attilio Marzadro is opgegroeid in de bergen, en wilde deze kostbare erfenis, die niet alleen uit intuïtie bestaat, maar ook uit enthousiasme, passie, wijsheid, ervaring en diepe liefde voor zijn land en cultuur, doorgeven aan zijn kinderen. De familie Marzadro, nu uitgebreid tot drie generaties, hield zijn traditionele werkwijze in tact door veel inzet en professionaliteit, terwijl ze constant op zoek zijn naar innovaties. Achter dit romantische aspect van het herstellen en onderhouden van tradities, is Marzadro in feite een dynamisch bedrijf, voortdurend up to date en in ontwikkeling.
Limoncello di Capri
Limoncello di Capri is een citroenlikeur gemaakt naar oorspronkelijk Italiaans recept door het  schillen van de citroenen om van de van origine dikke schil slechts de dunne bovenzijde te halen. De schillen worden in pure alcohol gelegd, waarna een week later water en suiker aan het citroengele mengsel wordt toegevoegd. De schillen worden er vervolgens uitgefilterd en het mengsel wordt een week in de diepvries gelegd. De verhoudingen luisteren hierbij zeer nauw wat het verschil maakt tussen een zachte, niet scherpe en zure smaak. Limoncello dient bij voorkeur ijskoud gedronken te worden.
Sambuca Molinari
Sambuca Molinari Een halve eeuw geleden begon Angelo Molinari in Civitavecchia, een klein kustplaatsje ten noorden van Rome, met de productie van zijn anijslikeur. Molinari gebruikt voor zijn Sambuca Extra het zuiverste en meest kostbare anijs: de steranijs. Door de Egyptische faraos werd anijs reeds gewaardeerd om de heilzame werking, en ook in klassieke oudheid werd door beroemde artsen als Hypocrates en Galenus anijs in tal van recepten verwerkt. Bij de bereiding van Molinari wordt, naast anijs, ook gebruik gemaakt van kruiden, specerijen en suiker.
 Er zijn tal van manieren om van Sambuca te genieten. Bijvoorbeeld als digestief bij de koffie. Een oud gebruik is om drie koffieboontjes toe te voegen ('la mosca') en de drank vervolgens kort te flamberen. Op warme dagen kan men Sambuca Molinari aanlengen met ijskoud water en wat ijsblokjes. Dit heeft een heerlijk verfrissend effect. Daarnaast kan Sambuca gebruikt worden in allerlei mixdranken en cocktails.
Aurum
Aurum is een sinaasappellikeur uit Italië gebaseerd op oude brandy, het recept bevat de schillen van sinaasappels en mandarijnen, kruiden en suiker, dit wordt jarenlang opgeslagen in eikenhouten fusten van de beste kwaliteit.  De kleur van Aurum (het woord is Latijns voor goud) is toe te schrijven aan saffraan die wordt gekweekt in Abruzzo, een gebied in Italië waar deze likeur wordt geproduceerd
Nonino Grappa
Het familiebedrijf Nonino begon in 1897 als een eenmanszaak gerund door Orazio Nonino. Sinds 1973 staan Benito en Giannola en hun 3 dochters Cristina, Antonella en Elisabetta aan het roer van het bedrijf. En met succes! Nonino was het eerste bedrijf dat begon met een single varietal Grappa.  Nonino werkt samen met de beste wijnmakers uit Friuli en is zelf in het bezit van 40 ha wijngaarden. In 2003 ontvingen Giannola en Benito Nonino de prestigieuze Leonardo prijs van de Italiaanse regering vanwege "de uitmuntende kwaliteit, onderzoek en innovatie", de Nonino familie is een ware ambassadeur voor de Italiaanse grappa's.
 Nonino Grappa Merlot
Grappa is het meest oude en traditionele distillaat van Noord Italië. De vaste bestanddelen van de druif ofwel later de pulp, wordt gebruik voor het distillaat. In roestvrijstalen tanks worden de druiven van deze Grappa gefermenteerd onder vacuüm en gecontroleerde temperaturen. Spoedig volgt de distillatie om secundaire fermentatie te voorkomen. Daarna volgt een rijping van 6 maanden tot 1 jaar in roestvrijstalen tanks.
 Nonino Grappa Chardonnay Barrique
De Chardonnay Barrique ondergaat een rijping van 6 maanden tot 1 jaar op kleine houten vaatjes, zonder toevoeging van smaken.De productie van Grappa is gelimiteerd en afhankelijk van de individuele oogst.
Gappa Poli
Grappa is een Italiaanse gedistilleerde alcoholische drank, die vervaardigd wordt uit distillatie van de vergiste restanten van de uitgeperste druiven na de wijnbereiding. De smaak van een grappa, net zoals bij wijn, hangt af van het type druif, de kwaliteit ervan en de vaten waarin ze gerijpt wordt en het productieproces. Grappa heeft een minimum alcoholpercentage van 37,5%.
Grappa Poli: De familie Poli produceert al meer dan een eeuw grappa. Jacopo Poli, een zoon uit de vierde generatie is tegenwoordig verantwoordelijk voor het distillatieproces, In 1983 resulteerde dit in de productie van een mooie vernieuwde grappa. In de rol van 'grappaioli' (grappa-makers) gebruiken de broers Poli nog steeds de distilleerketel van hun grootvader. Iedere grappa heeft een andere smaak en zodoende produceert de familie Poli een reeks van verschillende distillaten. Elk distillaat wordt voorgesteld door een symbool met een andere kleur, zodat de klant makkelijk de smaak van een bepaalde Poli grappa kan kiezen, bijvoorbeeld;
Grappa Secca Dry, druivenras: Merlot, 40 % een lichter type grappa is met een zuivere en elegante smaak.
Grappa di Traminer Aromatica, druivenras: Traminer, 40 % met een frisse kruidigheid en geparfumeerde stijl.
Vecchia Romagna
Vecchia Romagna behoort tot de beste brandy’s van Italië. Hij dateert uit het jaar 1820 toen door de familie Buton van Bologna de distilleerderij werd opgericht.
De Vecchia Romagna is een fijne brandy op dezelfde traditionele wijze gemaakt als Cognac in Frankrijk. Gemaakt van edele druiven (Trebbiano) en bekend door de exclusieve kwaliteit. De brandy wordt gedistilleerd in koperen ketels (collo di cigno). De brandy heeft drie jaar op fust gelegen alvorens te worden gebotteld op de kenmerkende driehoekige fles.
Limoncello Luxardo
Limoncello Luxardo. De combinatie van een buitengewoon zacht microklimaat, de zee, de zon en de vulkanische grond zorgen voor de lekkerste citroenen van de wereld. Van deze citroenen wordt “liquore di limone” gemaakt, oftewel limoncello, een citroenlikeur die alleen van natuurlijke producten gemaakt wordt, namelijk suiker, citroenen, alcohol en water. Deze limoncello is de bekendste likeur in Campania en wordt daar door bijna iedereen gedronken na het diner.
Linoncello Villa Massa
Villa Massa Limoncello di Sorrento bevat geen kunstmatige toevoegingen, kleur- geur- smaakstoffen en conserverings-middelen. Limoncello is een traditionele Italiaanse citroenlikeur verkregen volgens ouderwets recept uit de regio Campania (Napels). Limoncello is een natuurlijk product, dit wordt bereid door aan de verse schillen  alcohol van 96% toe te voegen, deze zorgt ervoor dat de smaakstoffen aan de  schillen wordt onttrokken. Na vier dagen wordt water en suiker toegevoegd en zo ontstaat een limoncello van 32% alcoholvolume. Verschillende soorten citroenen worden gebruikt om de verschillende smaken te bewerkstelligen.
Sorrento was een der eerste toeristenoorden van Italië. Behalve het toerisme zijn ook de citroenplantages, wijnbouw en voedingsmiddelenindustrie belangrijk voor de stad.
Het drinken van Limoncello is al jaren heel gebruikelijk in Italië en meer en meer ook in andere delen van de wereld.
Limoncello kan ijskoud uit de diepvries gedronken worden of  bijvoorbeeld door tonic toe te voegen wordt het een lekkere dorstlesser. Het is heerlijk in champagne of prosecco voor de bereiding van long drinks. Erg aangenaam is het over ijs, een fruitsalade of verse aardbeien.
Amaretto DiSaronno
Amaretto is een likeur uit Italië, deze wordt gemaakt met amandelpitten of soortgelijke pitten zoals abrikozen. Een van de populairste merken is Amaretto DiSaronno   te herkennen aan zijn karakteristieke vierkante vorm en dop van de fles, het alcoholgehalte is 28%.
Het gerucht gaat dat in 1525 de schilder Bernardino Luini de opdracht had om een fresco van Madonna voor de kerk Santa Maria delle Grazie in Saronno te schilderen. Hij had toen een romantische affaire met een jonge vrouwelijke herbergier die hij als model gebruikte. Zij creëerde de likeur als gift voor haar minnaar. De makers beweren dat het recept sinds die tijd niet is veranderd. De fles is echter in de loop der tijd een aantal keren aangepast voordat de huidige bekende vierkante fles werd ontworpen.

 

Frangelico
Frangelico is een heerlijke Italiaanse hazelnootlikeur, die met zorg en aandacht is samengesteld naar een eeuwenoud recept. De drank is verpakt in een fles, die op een monnik in een traditioneel habijt lijkt.
Frangelico hazelnootlikeur wordt met bronwater gedistilleerd van ingrediënten uit Piemonte: wilde hazelnoten, aftreksels van verwilderde bessen, bittere amandelen, sinaasappel­bloesem en kaneel.
Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails, met koffie, of in desserts.
Amaro Ramazzotti
Amaro Ramazzotti, een twintigjarige net naar Milaan verhuisde jongeman, Ausano Ramazzotti ontwikkelde in 1815 het unieke recept voor wat hij noemde Amaro Ramazzotti. Hij selecteerde 33 kruiden en maakte hiervan een perfecte harmonie. Vervolgens lengde hij dat aan met alcohol van de beste kwaliteit. Al snel werd Amaro Ramazzotti de modedrank van de Italiaanse high society, een trend die zich snel door heel Italië verspreidde. In 1848 besloot Ausano een bar te openen, pal naast de beroemde Scala opera. Daar schonk hij zijn Amaro Ramazotti in plaats van koffie. Na het overlijden van Ausano namen zijn kinderen het bloeiende bedrijf over. Als snel kon men niet meer aan de groeiende vraag voldoen en werd de distilleerderij in Milaan verplaatst en vergroot.
De onderscheidende smaak van Amaro Ramazzotti komt door het gebruik van de zoete Sicilliaanse sinaasappelschil en de bittere bruingele sinaasappelschil van Curaçao, die gecombineerd worden om die perfecte bitter/zoet balans te bereiken.
Amaro Ramazzotti kan puur gedronken worden of met ijs als digestief en met water, ijs en een schijfje citroen als aperitief.
Campari
Campari is een distillaat van planten, fruit en ongeveer zeventig kruiden, waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water. Campari is een kruidige drank van zeer hoge kwaliteit en wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als in 1860. Het heeft een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak en een alcoholpercentage van 25 procent.
De geschiedenis van Campari begint in Novara in 1860 met de uitvinding van het originele recept, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. In 1870 wordt Campari in Milaan, nu het centrum van de internationale design- en modewereld, door Gaspare Campari gepresenteerd in zijn cafe-liquoreria. Zijn zoon Davide Campari besloot zich volledig toe te leggen op de productie van zijn vaders schepping en het product draagt zijn naam. In 1904 wordt de eerste fabriek in gebruik genomen en wordt er begonnen met de export naar andere landen.  Dit was het begin van het succesverhaal dat ook vandaag nog voortduurt.
Campari Orange, de meest bekende cocktail gemaakt met Campari is heel makkelijk te maken, vul je glas 1/3 vol met Campari en vul het aan het jus d'orange, ijsblokjes erin en garneren met sinaasappel schijfjes. Zo heb je een heerlijke zomerse cocktail
Aperol
Aperol, een Italiaanse kruidenlikeur naar een origineel recept uit 1919. Een aperitief dat zijn oorsprong vindt in het plaatsje Padova in de Italiaanse alpen. Het is een distillaat op basis van alcohol en kruiden, aangevuld met o.a. rabarber, gentiaan en bittere sinaasappel. Deze combinatie geeft Aperol zijn frisse, bitterzoete smaak. Het werd oorsppronkelijk geproduceerd door distilleerderij Barbieri, nu geproduceerd door Campari.
Hoewel het een beetje lijkt op Campari heeft Aperol met een alcoholpercentage van 11% - iets minder dan de helft van Campari. Campari is ook roder en donkerder van kleur.
Aperol kan ook on-the-rocks gedronken worden maar Aperol komt het beste tot z'n recht in de mix.
Aperol Spritz is een lekker frisse mixdrank, er is geen eenduidige samenstelling voor Spritz , in het algemeen: 3 delen Aperol  en 2 of 3 delen Prosecco met 1 of 2 delen sodawater eventueel met ijs en een schijfje sinasappel.