Puschkin Vodka
Puschkin is een wodka afkomstig uit Berlijn. Tijdens de Oktoberrevolutie vluchtten veel Russische families naar Duitsland, waardoor ook dit wodkarecept uit de tsarentijd in Berlijn terecht kwam. Puschkin wordt sinds 1929 volgens onveranderd recept drie keer gedistilleerd en enkele malen gefilterd.
De laatste filtering gebeurt door middel van ijsfiltratie. Deze techniek is gebaseerd op een Oud-Russische traditie waarbij een houten vat gevuld met wodka ‘s nachts buiten in de vrieskou werd geplaatst. Onzuiverheden in de wodka zetten zich door de kou tegen de wanden van het vat af, waardoor de volgende dag de zuivere wodka kon worden afgetapt.
In 1994 werd de eerste flavoured wodka Puschkin Red geïntroduceerd.
Twee flavoured wodka's van Puschkin hebben een make over gehad: Puschkin Red Sky en Puschkin Black Sun heten nu respectievelijk Puschkin Red Orange en Puschkin Black Berries.
Puschkin Red Orange combineert vodka met de smaak van rode bloedsinaasappelen. Deze kenmerkende bitterzoete smaak maakt Puschkin Red Orange ongekend populair. Het is 's werelds bekenste rode wodka en in Nederland de nummer 1 rode wodka. Uitstekend in de mix met energy drank of jus d'orange.
Puschkin Black Berries is een uitermate donkere variant op Puschkin Vodka, die perfect beantwoord aan de vraag naar bijzonder lekkere vodkasmaken. De zeer aparte smaak van Puschkin Black Berries ontstaat door het gebruik van zwarte bessen en bestanddelen van de Siberische steppewortel. Puschkin Black Berries is uitstekend te drinken als longdrink in een mix met wijn, champagne of een energydrink. Maar ook mysterieus lekker met ijs of als shooter.
Wyborowa
Wyborowa, dé Poolse wodka. De Polen en de Russen maken nog steeds ruzie over het vaderschap van de wodka. De eerste geschreven bronnen in verband met de productie in Polen dateren van de 15e eeuw, maar veel auteurs beweren dat de Polen al minstens een eeuw eerder wodka dronken.
‘Wodka’ laat zich letterlijk vertalen als ‘beetje water’. Aan het eind van de 16e eeuw begon op grote schaal de productie, hoofdzakelijk in Poznan. Daar waren in 1580 498 distilleerderijen actief.  
Wyborowa is een premium wodka gemaakt van rogge, de geur kenmerkt zich door een licht zoete roggegeur met een vleugje alcohol.
Absolut Vodka
Absolut Vodka, het verhaal van Absolut begon in de 19e eeuw in Zweden in 1879 met het buitengewone ondernemerschap van Lars Olsson Smith. De man wiens portret afgebeeld staat op iedere fles Absolut vodka, werd een wees bij zijn geboorte. Op 9-jarige leeftijd werd hij geadopteerd en verhuisde hij van zijn geboorteplaats, Åhus in het zuiden van Zweden naar Stockholm. Lars had een opmerkelijke ondernemerszin; toen hij 14 jaar oud was, beheerste hij een derde van alle verkochte vodka in Zweden! 
Smirnoff

Wodka: Wodkaa is oorsprokelijk afkomstig uit Rusland en Polen. In het Pools betekend het  “watertje” en is al eeuwen het distillaat bij uitstek in Noord en Oost Europa. Wodka (of Vodka) is 'n echte werelddrank. Met name na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Wodka zich zeer succesvol in de Verenigde Staten en Europa. Ofschoon de aardappel als grondstof voor Wodka werd gebruikt, is de meest gebruikelijke grondstof nu graan. Wodka wordt gekenmerkt door een hoge graad van zuiverheid na distillatie van de alcohol en filtering over houtskool. Alleen natuurlijke aroma's mogen eventueel worden toegevoegd. Het alcoholpercentage is 35 tot 40%. De traditionele wijze van consumptie is puur (uit de vriezer).

Grote populariteit verkreeg Wodka echter als basis voor mix-dranken b.v. de Bloody Mary (wodka met tomatensap, peper, zout en tabasco) of de Screwdriver (wodka met jus d'orange).

De Smirnoff Black No. 55:  Als premium wodka onderscheidt deze Smirnoff Black No 55 zich. Het recept is gebaseerd op de 18de eeuwse Russische methode waarbij de wodka drie maal in kleine hoeveelheden uit granen wordt gedistilleerd waarbij gebruik gemaakt wordt van de “Pott-still”, een rechtstreeks verhitte koperen ketel. De wodka wordt daarna één keer gefilterd over houtskool afkomstig van de schors van de zilverberk – een authentieke techniek die hem zijn karakter met zijdezachte ronde afdronk geeft.

Dit in tegenstelling tot de bekende Smirnoff ‘No 21’ (met het rode etiket) deze wordt gedistilleerd via kolomdistillatie en tien keer gefilterd om zoveel mogelijk onzuiverheden eruit te halen.