Dictador

Dictador 12 – Colombia.

Dictador rum wordt geproduceerd aan de Caribische kust van Colombia. De rum is genoemd naar Arango Y Ferro, die de bijnaam 'dictador' kreeg door de lokale bevolking van Cartagena de Indias. Dictador is een Premium Rum uit Columbia volgens de Solera methode er gebruik wordt gemaakt van verschillende vaten met verschillende leeftijden. Na een rijping van 12 jaar in eikenhouten vaten is deze schitterende Rum afgevuld in een fraaie exclusieve mat-zwarte fles. Licht en rond, complexe smaak  met hints van karamel, koffie, cacao en honing.

 

Malecon

Malecon rum 12 Years Old - Panama.

Christopher Columbus bracht het suikerriet naar het Caribisch gebied, de geboorteplaats van rum. Rum werd en wordt daar nog steeds gemaakt volgens de oude traditie. Het uitgangsmateriaal melasse is een product van suikerriet. Rum wordt geproduceerd door de fermentatie van melasse en de daaropvolgende distillatie en rijping. Malecon 12 Year is een donkere premium rum, geproduceerd in Panama volgens de oorspronkelijke Cubaanse traditie. Twaalf jaar lang gelagerd in oude eikenhouten vaten om te rijpen.  De smaak van Malecon 12 is gekenmerkt door; milde vanille in combinatie met eiken en fruitige tonen gevolgd door een zachte en ronde afdronk. Een rum om puur van te genieten..

 

Matusalem

Matusalem Rum 10 Years Old - Dominicaanse Republiek.

Matusalem is één van de oudste rum producenten waarvan de oorsprong teruggaat tot het Cuba van 1872. Pas na de revolutie van Castro vestigde Matusalem zich in de Dominicaanse Republiek. De naam Matusalem is afkomstig van de uitdrukking: dat is ouder dan Methusalem en verwijst naar het lange rijpingsproces van de Matusalem-producten. Matusalem 10 is een rum die 10 jaar gerijpt heeft in Franse eiken vaten volgens het Solera-systeem. Een systeem dat zijn origine vindt in Spanje gebruikt voor de lagering en rijping van sherry, hier toegepast op de rijping van rum.  Dit levert een rum van zeer hoge kwaliteit met een kenmerkende smaak en uitzonderlijke zachtheid.
Malteco rum

Rum Malteco 10,  Guatamala.

De Ron Anejo Malteco Suave 10 jaar, deze rum uafkomstig uit Guatemala wordt geproduceerd door distilleerderij Licorera quezalteca , opgericht in 1993. Uitgegaan wordt van het sap van het beste suikerriet waarvan deze rum wordt geproduceerd  en gedistilleerd. De beste geselecteerde vaten van eikenhout worden gebruikt voor opslag in een zeer bijzonder klimaat op een plateau op 2300 m hoogte. Tien jaar lang moet de rum lageren om de waardevolle smaak van Ron Anejo Malteco Suave krijgen. Geniet van de geur van delicate vanille, exotische specerijen en een beetje chocolade.  Kruiden en fruitige, zoete rozijnen vormen een samenstelling van de verfijnde smaak .

 

Cubay

Cubay, 10 Y.O.  -  Rum, Cuba.

Ron Cubay werd opgericht in 1964 in Santo Dominco, vanaf het allereerste begin was Ron Cubay de parel van de Cubaanse rum, tot 2010 niet buiten Cuba te verkrijgen. Omwille van het klimaat op het Cubaanse eiland is dit de beste plek om suikerriet te verbouwen. Ron Cubay wordt geproduceerd met alleen maar Cubaanse melasse uit suikerriet. Niets komt uit andere landen . De Cubaanse wet verbiedt het gebruik van vreemde melasse om Cubaanse rum te produceren.  De  Rum wordt 10 jaar gelagerd op vaten gemaakt van de amerikaanse witte eik uit Noord-Amerika die eerder gebruikt zijn voor lagering van Whisky.  Er wordt geen Solera System toegepast, niets wordt toegevoegd, deze Cubaanse Rum is een 100 % natuurlijk product uit 100 % Cubaanse ingrediënten. Deze rum is minimaal 10 jaar oud, een elegante rum vol van geur en smaak, geeft tonen van  vanille, honing en kruiden met daarna een zachte afdronk.
Appleton Rum

Appleton 12 Y.O. Jamaica rum.

Een van de bekendste rums van Jamaica is deze  full body blended rum,  minimaal 12 jaar gerijpt in Jack Daniels Whisky vaten. De Appleton bestaat sinds 1655, sinds 1749 wordt er rum geproduceerd. Het bedrijf bezit een plantage van 4400 hectare in het westen van Jamaica,  er wordt circa 200.000 ton suikerriet per jaar geproduceerd.  
Deze rum is de top van de range,  mild, complex en delicaat, in de smaak kunt u walnoot gedroogd fruit en abrikozen met vanille proeven gevolgd door een volle, zachte afdronk.
Havana club Selection De Maestros
Havana club Selection De Maestros Rum is afkomstig uit Santa Cruz del Norte, Cuba. Deze rum draagt het officiële zegel van herkomst, dat de Cubaanse authenticiteit van Havana Club waarborgt. Alle Cubaanse producten (ook sigaren) dragen dit label dat beschouwd wordt als een waarborg voor echtheid en kwaliteit. Om de "Selección de Maestros" te creëren kiezen de Maestros Roneros  (rummeesters) samen de mooiste oude rum van echt uitzonderlijke kwaliteit. Daarna worden deze rum’s gemengd en in speciaal geselecteerde vaten opnieuw te rijpen gelegd. Elk vat wordt gekozen aan de hand van het krachtige, aromatische potentieel van het hout waarin de rum zijn karakter en intensiteit verder kan ontwikkelen. Aan het einde van deze laatste stap in het rijpingsproces wordt de rum rechtstreeks van het vat gebotteld op 45%  Deze unieke afwerking, de "Cubaanse Barrel Proof", geeft de rum zijn ongeëvenaarde aromatische boeket en een uitzonderlijke kwaliteit. De fles is verpakt in een koker met houtprint die refereert aan Cubaanse sigaren, traditie en vakmanschap
Kleur: Amber met een rode gloed.
Geur: Toffee en specerijen, robuuste tabak aroma’s en hout.
Smaak: Full-bodied smaak van cacao, koffie, zoete tabak en bruine kruiden.
Afdonk: mooi in balans, specerijen met gekonfijte vruchten
Havana Club
Havana Club wordt al sinds 1878 volgens origineel recept door Cubaanse meester-rumstokers gemaakt. De kwaliteit is niet alleen te proeven maar ook af te lezen aan het kwaliteitsgarantiezegel van de Cubaanse staat (seal of origin) en het logo met 'La Giraldilla' (symbool van Havana). De rijping van alle Havana Club verloopt geheel natuurlijk en wordt bewust niet versneld. De verse melasse van de beste suikerriet ter wereld, de rijping in eikenhouten vaten en het unieke Cubaanse klimaat geeft Havana Club Rum een onvergelijkbare kwaliteit.
Havana Club Anejo Blanco: Het jongste lid van de Havana Club-rumfamilie. Dankzij de rijping op eikenhouten vaten en de filtering die daarna volgt krijgt Anejo Blanco zijn natuurlijke lichte kleur.
Havana Club Anejo 7 anos:Complexe aroma's karakteriseren deze minimaal 7 jaar gerijpte rum. De rummeesters selecteren hiervoor hun mooiste rum en produceren dit ideale digestief. De Havana Club Anejo 7 años wordt gekenmerkt door zijn donkere kleur en heeft tonen van cacao, gedroogd fruit en kruiden.
Rumkenners en liefhebbers van Cuba kiezen Havana Club als de rum voor klassieke Cubaanse cocktails als de Mojito (met munt), Daquiri (met limoen of sinasappelsap) en Cuba Libre (met Cola).
El Dorado Rum
Rum is een distillaat van de melasse van suikerriet en wordt over de gehele wereld gedistilleerd. Maar over het algemeen daar waar ook suikerriet groeit en voorhanden is, in feite is het een bijproduct van de rietsuikerproductie. Deze drank kwam pas echt tot bloei in het Caribisch gebied. Aanvankelijk werd Rum vervaardigd door zwoegende slaven. Ieder land en/of iedere regio heeft zijn eigen productiemethoden, waardoor er een zeer breed scala bestaat van typen rum.
EL Dorado bijvoorbeeld is een rum waarbij  het tropische klimaat van Guyana zorgt voor de ideale omgeving waarin rum kan rijpen. De zachte smaak en het volle aroma zijn te danken aan de grote eikenhouten vaten waarin de rum wordt gerijpt.
El Dorado 12 Y : De opwindende oorsprong van de drank proeft u in ‘El Dorado 12 year old’. Liefhebbers roemen deze jaarrum om zijn elegantie en de heldere barnsteenkleur. De smaak roept associaties op met exotisch genieten. Viermaal toonde ´El Dorado 12´ zich de beste onder veertig goede Caraibische rummerken.
El Dorado 15 Y: Deze 15 jaar oude rum is een absolute uitblinker in smaak, rijpheid en beleving. Maar liefst viermaal veroverde ´El Dorado 15´ de titel ´Beste rum ter wereld´ (International Wine and Spirit Competition - London). In het aroma vindt u vleugjes terug van rijpe vruchten en koffie.
Bacardi Limon Razz
In 1862 begon Don Facundo Bacardi een distilleerderij in de buurt van de haven Santiago de Cuba. Hier creëerde hij Bacardi, de rum die wereldberoemd werd om zijn zachte en fijne smaak. De vleermuis is het beeldmerk van Bacardi . Dit symbool, in Spaanstalige landen het teken van voorspoed en geluk, staat sinds het allereerste begin op alle flessen.
Bacardi Limon is een frisse fruitige spirit die in 1997 in Nederland is geïntroduceerd en het succes van Bacardi verder heeft uitgebouwd. De basis voor Bacardi Limon is Bacardi Rum waaraan natuurlijke citrusaroma's zijn toegevoegd. Bacardi Limon wordt daarom het beste gedronken in een longdrink glas, geserveerd met ijsblokjes, een schijfje limoen/citroen.
Bacardi Razz is in 2005 in Nederland geïntroduceerd de basis is Bacardi Rum waaraan natuurlijke frambozen aroma’s zijn toegevoegd. De subtiele en verfrissende smaak van Bacardi Razz is heerlijk om puur te drinken met wat ijs maar ook goed te mixen met Sprite, 7-up of Jus d’Orange.