Crema Alpina Hazelnoot

Crema Nocciola Marzadro

Een heerlijke likeur met een glad en zacht palet, gemaakt met verse room uit de bergen van Trentino. Dankzij de zachte smaak en het lage alcoholgehalte, is deze crème bijzonder geschikt als licht en delicaat drankje

Bailey's Irish Cream
Bailey's Irish Cream is waarschijnlijk de meest bekende Irish Cream ter wereld. Bailey's bestaat uit een mix van slagroom, eieren, chocolade, vanille en Ierse Whiskey.
Gilbey's, een gin- en wijnbedrijf uit Dublin zocht in 1971 een typisch Iers product. Er werd besloten om de twee meest typisch Ierse producten, melk en whisky, met elkaar te mengen. De eerste pogingen waren niet zo geslaagd. Pas nadat ze bij de bereiding van room uit melk het melkeiwit weglieten en pas later weer toevoegden konden de twee met elkaar gemengd worden. De whiskey zorgt ervoor dat de room niet bederft.
Irish Cream zoals Baileys kan puur worden gedronken, bij de koffie, on the rocks of als deel van een mixdrank of cocktail.
Vermijd Bailey’s indien deze gemixt wordt met citrusachtige of zure dranken
Amarula Cream
Amarula is een Zuid-Afrikaanse Cream likeur van de bijzondere marula vrucht van de olifantenboom. De wilde Marulaboom wordt ook wel Olifantenboom genoemd, omdat olifanten zich graag te goed doen aan zijn vruchten. De wilde Marulavrucht is met geheimzinnigheid omgeven. In de plaatselijke folklore, in mythen en sagen, worden er mysterieuze krachten aan toegekend. De marula boom heeft haar oorsprong in Phalaborwa, vlakbij het beroemde Krugerpark. Elk jaar - in februari en maart - worden de vruchten (vol sap en vitamines) van de marula boom geplukt. De vrucht wordt ontdaan van pit en velletje, waarna het fermentatieproces begint. Vervolgens wordt de marulawijn in koperen ketels gedistilleerd. Het rijpen ontstaat gedurende twee jaar in kleine Frans eiken vaten. Het distillaat bevat nu puur marula extract en wordt daarna geblend met de beste cream, waarna een verrukkelijke zachte smaak ontstaat.
Amarula drink je puur gekoeld of met ijs. Ook is Amarula een populair ingrediënt voor cocktails, long drinks, shooters en koffie.
Springbokkie, een van de meest beroemde shooters is Springbokkie, dit is 1 deel creme de menthe en 1 deel amarula. Doe in een borrelglaasje de creme de menthe en laat over een theelepeltje de amarula voorzichtig in het glas lopen zodat deze als een aparte laag boven op de creme de menthe komt.