Ingendael
Ingendael Limburgse Kruidenbitter en de enige echte in limburg gestookte Ingendael Els:
Ingendael dankt zijn naam aan het natuurgebied in het Zuid-Limburgse Geuldal, gelegen tussen de plaatsen Valkenburg a/d Geul en Houthem-St. Gerlach. De receptuur van Ingendael Kruidenbitter en de Ingendael Els dateert uit reeds lang vervlogen tijden, toen paard en wagen nog het straatbeeld bepaalden, veel dorpen hadden toen nog een stokerij.  Dranken waarbij de smaak en niet te vergeten ook de geneeskrachtige werking bepaald wordt door de kruidenmelange. Artsen waren toen der tijd immers duur, dus men greep eerder terug naar dat wat de natuur te bieden had. Veel verschillende kruiden zoals Absint-alsem, kummel, jeneverbes, karwij en ster-anijs, maar ook laurier, muskaat, kaneel en zoethout naar orgineel recept vormen de basis voor Ingendael.
Underberg
Underberg is een kruidendigestief, samengesteld volgens een zorgvuldig bewaakt recept op basis van hoogwaardige alcohol en een - geheime - melange van kruiden uit 43 verschillende landen. Het percentage alcohol (44%) is exact zó uitgekiend, dat de kruidenextracten optimaal in balans blijven, mét behoud van hun heilzame krachten.
Ruim 150 jaar geleden ontwikkelde Hubert Underberg dit recept voor een kruidendrank, op basis van zijn ervaringen met en het bestuderen van de werkzaamheid van kruiden
Het nuttigen van één flesje Underberg is voldoende om de spijsvertering weer snel in balans te brengen. Underberg bevat de kracht van natuurlijke kruiden.
Els bitter
De bekende Limburgse kruidenbitter Els "aels" komt oorspronkelijk uit Beek, vroeger waren in Beek twee distilleerderijen die els stookten. Hennekens (vanaf 1821) en Smeets, beide bitters zijn nog te krijgen, maar ze worden niet meer in Beek gestookt. Els La Vera is gebaseerd op een bijna twee eeuwen oud familierecept van de familie Hennekens en de verwante familie Sangers.
Els is een soortnaam, een eeuw geleden waren er in Limburg misschien wel tien soorten els. In de Eifel en in het Duitstalige deel van België zijn er meerdere "'elskes" te krijgen, zoals de Raerener Els uit 1836. Die wordt,  zoals de naam zegt,  vervaardigd in Raeren.
De Limburgse "aels" is niet alleen een kruidendrank, maar ook een wegkruid dat de eer heeft in de kroedwis of "kroedwösj" te zitten. Dat is een bundel van vruchten (bijvoorbeeld tarwe) en kruiden die bij het feest van Maria Tenhemelopneming (15 augustus) gewijd worden. Ze dienen dan mede om mens, huis en dier te beschermen, tegen onder meer blikseminslag.
De naam aels is een verkorting van alsem, een plantengeslacht dat officieel artemisia heet. In de kroedwösj zit de gewone soort, ook bijvoet genoemd. Els "aels" bevatte vroeger een zwaardere alsem, de artemisia absinthium, waarvan absint gestookt werd, een heftige drank die nogal wat slachtoffers eiste. Hij is daarom bijna een eeuw lang in half Europa verboden geweest. In Nederland mag absinth sinds een paar jaar met een aangepast recept weer verkocht worden.
Els La Vera is amberkleurig, heeft een licht salmiak-achtige smaak en is met een stroef tot zacht-bitter in de mond.
Schrobbeler
De naam Schrobbelèr is ontleend aan de roemrijke Tilburgse textielindustrie. De schrobbelaar of in brabants dialect: schrobbelèr, was een textielarbeider die er voor zorgde dat de wolvezels werden ontward en konden worden versponnen.
Schrobbeler is gebotteld in een stenen kruik en wordt gemaakt uit 43 kruiden en met een alcoholpercentage van 21,5 procent. Ontstaan in 1973 als lekkere borrel voor de gevoelige maag, bleek de ontdekking van Jan Wassing voor iedereen een lekkere en makkelijk drinkbaar gewaardeerde sfeerverhoger.
Keizerbitter
Keizerbitter, om de mogelijke oorsprong van Keizerbitter te achterhalen, moeten we zo´n 200 jaar terug in de tijd. De woelige jaren tussen 1800 en 1810. De jaren van Napoleon de Bonaparte. Napoleon moderniseerde de oorlogsvoering drastisch. Met snelmarsen wist hij zijn legers aanzienlijk sneller op het slagveld te krijgen dan zijn tegenstanders. Zo kon hij de beste posities innemen en het moment van de aanval bepalen. Deze snelmarsen vergden natuurlijk het uiterste van zijn manschappen, met als gevolg grote vermoeidheid en.... dorst! Tussen de veldslagen door was het één van de soldaten die een drank brouwde die later befaamd zou worden onder de voor de hand liggende naam 'Keizerbitter'.
De ingrediënten - perziken, zoethout, abrikozen, laurierkers, anijsolie en citroenschil - vond hij onderweg in de natuur. Bovendien voegde hij hier meer dan 30 verschillende kruiden aan toe. De dorst van de soldaten was gelest en het moreel versterkt. Hoe dit drankje zijn uiteindelijke weg vond naar de lage landen vertelt de legende niet. Belangrijk is dat Keizerbitter nog steeds volgens het aloude recept wordt bereid. Een recept waarin natuurlijke ingrediënten en een langdurige rust een belangrijke rol spelen. In sterk geconcentreerde vorm ligt Keizerbitter namelijk maandenlang in grote stenen potten te rijpen, alvorens het gebotteld wordt in de beschermende bruine fles.
Eenmaal gerijpt ontstaat een prettige, zacht-zoete citrussmaak met een bittertje in de afdronk.
Jagermeister

Het recept van Jägermeister is een van de best bewaarde geheimen in de drankenwereld. Dat er 56 kruiden, bloemen, wortels en soorten fruit bij de bereiding gebruikt worden, mogen we weten en dat ze uit alle windstreken komen ook. Er is bij voorbeeld kaneel uit Sri Lanka, sinaasappel uit Australië en gemberwortel uit Zuid-oost Azië. Verder vragen blijkt echter zinloos. De meer dan 50 ingrediënten worden vermalen en daarna met elkaar vermengd. De mix gaat in grote tanks waarbij de ingrediënten 2 of 3 dagen lang worden geweekt in met water verdunde alcohol. Dit scheidt de verschillende kruiden. Het proces wordt verschillende keren herhaald in een periode van enkele maanden. Na filtering wordt de vloeistof voor minimaal een jaar in eikenhouten vaten opgeslagen. Pas daarna worden alcohol, suiker, caramel en water toegevoegd en krijgt het eindprodukt zijn definitieve vorm.

Amaro Ramazzotti
Amaro Ramazzotti, een twintigjarige net naar Milaan verhuisde jongeman, Ausano Ramazzotti ontwikkelde in 1815 het unieke recept voor wat hij noemde Amaro Ramazzotti. Hij selecteerde 33 kruiden en maakte hiervan een perfecte harmonie. Vervolgens lengde hij dat aan met alcohol van de beste kwaliteit. Al snel werd Amaro Ramazzotti de modedrank van de Italiaanse high society, een trend die zich snel door heel Italië verspreidde. In 1848 besloot Ausano een bar te openen, pal naast de beroemde Scala opera. Daar schonk hij zijn Amaro Ramazotti in plaats van koffie. Na het overlijden van Ausano namen zijn kinderen het bloeiende bedrijf over. Als snel kon men niet meer aan de groeiende vraag voldoen en werd de distilleerderij in Milaan verplaatst en vergroot.
De onderscheidende smaak van Amaro Ramazzotti komt door het gebruik van de zoete Sicilliaanse sinaasappelschil en de bittere bruingele sinaasappelschil van Curaçao, die gecombineerd worden om die perfecte bitter/zoet balans te bereiken.
Amaro Ramazzotti kan puur gedronken worden of met ijs als digestief en met water, ijs en een schijfje citroen als aperitief.
Campari
Campari is een distillaat van planten, fruit en ongeveer zeventig kruiden, waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water. Campari is een kruidige drank van zeer hoge kwaliteit en wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als in 1860. Het heeft een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak en een alcoholpercentage van 25 procent.
De geschiedenis van Campari begint in Novara in 1860 met de uitvinding van het originele recept, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. In 1870 wordt Campari in Milaan, nu het centrum van de internationale design- en modewereld, door Gaspare Campari gepresenteerd in zijn cafe-liquoreria. Zijn zoon Davide Campari besloot zich volledig toe te leggen op de productie van zijn vaders schepping en het product draagt zijn naam. In 1904 wordt de eerste fabriek in gebruik genomen en wordt er begonnen met de export naar andere landen.  Dit was het begin van het succesverhaal dat ook vandaag nog voortduurt.
Campari Orange, de meest bekende cocktail gemaakt met Campari is heel makkelijk te maken, vul je glas 1/3 vol met Campari en vul het aan het jus d'orange, ijsblokjes erin en garneren met sinaasappel schijfjes. Zo heb je een heerlijke zomerse cocktail
Sonnema Beerenburg
Dokkum 1860. Herbergier Fedde Sonnema staat op het punt om geschiedenis te schrijven met zijn eigen recept voor beerenburg. Fedde stelde hiervoor een unieke kruidenmelange samen en liet de kruiden vervolgens trekken op zuivere jenever.
De naam `beerenburg’ is afkomstig van de Amsterdamse kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg. Hij verkocht kant-en-klare kruidenpakketjes, waarmee een pittige kruidendrank gemaakt kon worden. De kruidenpakketjes waren speciaal samengesteld om op jenever of brandenwijn te trekken. De kruidendrank werd erg populair onder schippers. Zij dronken de kruidendrank om de elementen te trotseren en te voorkomen dat ze ziek werden. Indertijd dichtte men namelijk een heilzame werking toe aan sterke drank waarop kruiden waren getrokken.
De Friese schippers, die op hun Skûtsjes naar de Bollenstreek in het Westen voeren, brachten beerenburg van Amsterdam naar Friesland. En zo kwamen de kruidenmengsels van Hendrik Beerenburg in Dokkum terecht bij Fedde Sonnema.
De inventieve Fedde besloot de kruidendrank in zijn herberg aan de man te brengen. Eigenwijs als hij was, wilde Fedde Sonnema een persoonlijke noot toevoegen aan Hendrik Beerenburg’s kruidenmengsel. Hij zocht kruiden langs de oevers van de Friese meren, in weilanden en langs de paden en sleutelde aan de verhouding van de kruidenmelange om de drank zijn eigen, unieke karakter te geven. Uiteraard is de samenstelling geheim, er worden enkele tientallen verschillende kruiden gebruikt o.a. duizendguldenkruid, zoethout, sandelhout, gentiaanwortel, laurierblad en jeneverbes. Uiteindelijk had hij de ultieme samenstelling en zo is de Sonnema Berenburg geboren.
Uulezeiver
Deze krujendrank is gemaak van e mingsel oetgezochdje bezonjer gooi kruje van ne veurtreffelikken aafkoms, volgens e steinaad recep, op de aai meneer gebroewe oet alein mer good materiaal.
Deze kruidenlikeur is samengesteld uit een melange van streng geselecteerde edele kruiden van sublieme kwaliteit naar een aloud en strikt geheim recept, uitsluitend gebruikmakend van natuurprodukten.
Via de verkoop van deze kruidenlikeur komt per kruikje één Euro tegoed ter ondersteuning aan de Moferter Vasteloaventj door het overhandigen van een cheque tijdens de jaarlijkse carnavals-receptie door Slijterij en Wijnwinkel BIJLMAKERS aan Karnavalsvereniging Den Uul van den Grauwert Montfort.