Ouzo 12
 Ouzo 12, elk land heeft z’n eigen specialiteiten. In Griekenland is dat wat drankjes betreft: Ouzo, een drank met een heerlijke anijssmaak. De geschiedenis van deze Ouzo begint rond het midden van de 18e eeuw, toen de kunst van het distilleren Griekenland bereikte en tsipouro voor de eerste keer werd gedistilleerd.
Tsipouro was een alcoholisch extract van de droesem van druiven, de restanten die overblijven na het persen van de druiven. Het resultaat was echter een vrij troebele drank en bitter van smaak. Daarom voegde men  verschillende kruiden toe, hoofdzakelijk anijs. Hierdoor werd de tsipouro geleidelijk getransformeerd tot een drank met een dominante smaak van anijs....en Ouzo was geboren.
Vroeger was er onvoldoende aanvoer van anijs vanuit Griekenland. De producenten begonnen met de import van anijs vanuit Sicilië die was verpakt in jute zakken. Op deze zakken stond gedrukt 'Anis uso per Marsilia'. Marsilia of Marseille was in die tijd beroemd om haar anijs-dranken. Het woord 'uso' werd al gauw de benaming van de nieuwe Griekse drank.
Al in 1880 werd door de Kaloyiannis distilleerderij Ouzo geproduceerd die men op grote vaten liet rijpen. De klanten ontdekten al snel de unieke kwaliteit die op vat nummer 12 werd bewaard. Deze Ouzo was het resultaat van het samenvoegen van speciale kruiden en zaden, die vervolgens het proces van dubbele distillatie onderging. Vat 12 werd op die manier een begrip. Pas in 1950, de familie Kaloyiannis was inmiddels verhuisd naar Piraeus, werd de eerste ouzo op fles gebracht. Ter ere van het befaamde vat nr. 12 werd de merknaam 'Ouzo 12'.
Metaxa
Metaxa is een soort Griekse brandy. Duizenden jaren geleden hadden de mensen in het oude Griekenland het maken van wijn ontdekt, maar pas in 1888 ontdekte Spyros Metaxa een handelaar in zijde, een manier om Metaxa te fabriceren.
Metaxa wordt gemaakt van de griekse druivensoorten Savatiano, Sultanina en Blauwe Corinth, tweemaal distiliëerd en samengebracht met een oudere muscaatwijn uit Samos en Limnos op smaak gebracht en vermengd met een geheime kruidenmix met rozenblaadjes. Vervolgens blijft de Metaxa jaren "rijpen" in eikenvaten. Elke ster op de fles Metaxa staat voor tenminste een jaar rijpen.
Metaxa met 5 sterren is tenminste 5 jaar oud en heeft een zacht karakter met een fruitige smaak en een donkere honingkleur. Metaxa met 7 sterren is tenminste 7 jaar gerijpt en is uniek met zijn gouden kleur en volle rozijnachtige zoete smaak. De flesuitvoering van de 7-ster is gebasseerd op de oudgriekse Amphora-vaas.