Wie zijn wij ?

Slijterij  &  Wijnwinkel   BIJLMAKERS

Zandstraat 15    6065 AD Montfort   Telefoon: 0475-541416

E-mail:  Slijterij@BijlmakersMontfort.nl

Marian van Pol-Bijlmakers     Mobiel: 06-12142092

Slijterij & Wijnwinkel Bijlmakers is gelegen in het limburgse Montfort. Opgericht door de ouders in 1967 en sinds 1980 in handen van Marian en Thei van Pol, een in Montfort geboren en getogen stel. In wijntaal uitgedrukt: "Mise en Bouteille et Élevé en Domaine". In de winkel vindt u een ruim en gespecialiseerd assortiment wijnen en gedistilleerde dranken, waaronder een honderdtal whiskys! We hebben voor u altijd wel iets te proeven klaar staan en we nodigen u dan ook van harte uit. Graag tot ziens!

 Marian en Thei van Pol

Route
Montfort kunt u bereiken via de autosnelweg A2, afrit 44 Sint Joost.
Volg hier richting Roermond, Montfort via de rijksweg N271.
Na ± 2 km, bij de 2e rotonde rechts de afslag Montfort.
Na binnenkomst in Montfort op de rotonde rechtdoor de doorgaande weg (de Dijk) door het dorp blijven volgen.
Deze weg gaat via de Markt over in de Zandstraat, Slijterij & Wijnwinkel Bijlmakers ligt aan uw linkerkant.

 

Sommelier Conseil
Als “Sommelier Conseil” ben ik afgestudeerd aan de Université de vin Suze la Rousse. Voor mijn eindexamen heb ik een scriptie gemaakt met als thema “bio-wijn”. Ik heb onderzocht of er daadwerkelijk biologische en/of bio-dynamische wijnen in Duitsland zijn. Ik ben tot de conclusie gekomen dat veel wijnboeren die biologisch werken dit niet naar buiten willen uitdragen, terwijl anderen duidelijk de manier van biologisch werken willen uitdragen en zich aansluiten bij een organisatie zoals Ecovin of Demeter enz.. Voor mij een reden om me te verdiepen in dit onderwerp. Lees hier: Scriptie Sommelier, Marian van Pol Bijlmakers
 Slijterij & Wijnwinkel Bijlmakers voert een assortiment biologisch en bio-dynamische wijnen (deze wijnen zijn in onze winkel te herkennen aan de groene prijsstickers).
Wij zijn voorstander van “Fair Trade” in de wijnhandel. De wijnboer verdient een eerlijke prijs voor zijn wijnen en kan zo voldoende aandacht besteden aan kwaliteit en diversiteit van de wijn en het voorkomen van negatieve gevolgen voor het milieu. 
Sommelier/Vinoloog bij U thuis ?
Hebt U iets speciaals te vieren, is er een bijzondere gelegenheid, of gewoon een feest ?  Dan kan ik als gediplomeerd Sommelier en Register Vinoloog ook naar U toe komen voor een informatieve wijnproeverij.  Met een selectie van onze wijnen bij U thuis of op lokatie ontvangt U Uw gasten met iets bijzonders. Interessse of wilt U meer weten, neem dan contact met ons op, groet Marian van Pol-Bijlmakers.